12 - 03 - 2017
گسترش همکاریهای دوجانبه
گروه بازرگانی- صادرات خشکبار، انواع میوه و سبزی و آبزیان از جمله موضوعاتی بوده که طی ماههای گذشته محور اساسی بحث و گفتوگوی هیاتهای تجاری ایرانی و اوکراینی قرار گرفته است اما با این وجود در صادرات محصولات مزیت دار ایران به اوکراین تاکنون ضعیف عمل شده است. این در حالی است که کاهش ضایعات و فرآوری محصولات کشاورزی به توسعه صنایع کشاورزی نیاز دارد و پس از برجام فضا برای گسترش بیشتر مذاکرات و همچنین توسعه روابط تجاری در حوزههایی مانند کشاورزی مهیا شده است. از این رو انتظار میرود تا زمینه مبادلات محصولات کشاورزی ایران به اوکراین بیش از پیش فراهم شود.
بر همین اساس نشست مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و اوکراین با حضور محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی و سرپرست هیات ایرانی در شهر کییف برگزار شد.
حجتی رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاریها در این نشست، ضمن برشمردن ظرفیتها و توانمندیهای دو کشور به ویژه در بخش کشاورزی، خواستار تلاش دو طرف برای توسعه و گسترش بیش از پیش مناسبات در زمینههای مرتبط شد.
در این نشست که در محل اتاق بازرگانی و صنایع اوکراین با حضور محمد بهشتی منفرد سفیر ایران در اوکراین و اعضای هیات ایرانی برگزار شد، شماری از مقامهای کشاورزی، اقتصادی و صنعتی اوکراین از جمله سرگئی بوردیلیاک سفیر این کشور در ایران حضور داشتند. در جریان سفر چهار روزه وزیر جهادکشاورزی و هیات ۴۰ نفره همراه که از چهارشنبه آغاز شده است، افزون بر نشست کمیسیون مشترک مذاکرات با مقامهای اوکراینی، برنامههای بازدید از واحدهای مختلف تولیدی تدارک دیده شده است. ملاقات با معاون اول نخستوزیر و وزیرتوسعه اقتصای، وزیر انرژی و زغالسنگ، وزیر کشاورزی و مواد غذایی و برخی دیگر از مقامهای اوکراین و بازدید از چند مجموعه کشاورزی، باغداری و دامپروری اوکراین نیز از جمله برنامههای اعلام شده است.
بر همین اساس ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای تجاری، اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی بین ایران و اوکراین در کییف برگزار شد که طی آن عبدالمهدی بخشنده، معاون وزیر جهاد کشاورزی ایران و ناتالیا بوکو، معاون وزیر انرژی و صنایع زغالسنگ در امور بینالملل اوکراین به بررسی همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف نشستند. همچنین امضای چندین سند همکاری در جلسه کمیسیون مشترک، از دیگر برنامههای هیات تجاری ایران است. این در حالی است که در جلسات کارشناسی در وزارتخانههای انرژی و توسعه اقتصادی اوکراین، اسنادی که قرار است در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور امضا شود، بررسی شد.
هیات ایران متشکل از نمایندگان نهادها و وزارتخانههای مختلف، بخشخصوصی و نیز گروهی از اتاق بازرگانی تشکیل شده است که برای افزایش همکاریهای اقتصادی و صنعتی و همچنین بررسی اسنادی که در این نشست امضا میشود، با همتایان خود مذاکره میکنند.
گفتنی است اوکراین در شرق اروپا که کناره دریای سیاه و آزوف قرار دارد با روسیه، بلاروس، لهستان، اسلوواکی، مجارستان، رومانی و مولداوی هممرز است. این کشور با مساحت ۶۰۳ هزار و ۲۶۸ کیلومتر مربع که اکنون حدود ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، سال ۱۹۹۱ با فروپاشی شوروی استقلال یافت، اوکراین به دلیل توجه ویژه حکومت شوروی و موقعیت برتر اروپایی نسبت به دیگر جمهوریهای وقت، مرکز صنایع پیشرفتهای مانند ساخت جنگافزار، تجهیزات دقیق و هواپیما شد که هنوز هم در این بخش فعالیتهای گستردهای انجام میشود.
طبق آمار سازمان توسعه تجارت طی ۱۰ سال گذشته منتهی به سال ۲۰۱۶، میانگین حجم مبادلات تجاری بین دو کشور بیش از ۳۲۱ میلیون دلار در سال بوده است. همچنین با همت و تلاش مسوولان و با جلب اعتماد طرفهای خارجی و به تبع آن ایجاد روابط کارگزاری، خلاء روابط بانکی گذشته تا حدود بسیار زیادی جبران شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد