16 - 04 - 2017
گشایش «ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان»
نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان» که آثار متفاوت و شاخصی از هزاره هفتم پیش از میلاد تا آغاز دوره هخامنشی از موزه ملی ایران را شامل میشود با حضور گونتر ویناندز، معاون وزیر فرهنگ و رسانه جمهوری فدرال آلمان، سعید حریری، رایزن فرهنگی ایران در آلمان و محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و جبرئیل نوکنده، مدیرکل موزه ملی ایران در ساختمان موزه و تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال آلمان افتتاح شد.
در نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن، بین آب و بیابان» که به گفته مسوولان ایرانی و آلمانی مقدمات برگزاری آن حدود چهار سال طول کشیده است، ۴۴۶ قلم آثار باستانشناسی ایران از هزاره هفتم تا شروع امپراتوری هخامنشی به نمایش درآمده است که علاوه بر این، آثار ثبتشده ایران در فهرست میراث جهانی نیز در قالب عکس و فیلم در این نمایشگاه و در بخش «بهشت ایرانی» معرفی میشوند.
این نمایشگاه از حدود ۵۰ محوطه باستانشناختی ایران مانند سیلک، سنگ چخماق، شهر سوخته، جیرفت، چغامیش، شوش، حسنلو و مارلیک تشکیل شده و در چهار بخش «نوسنگی و مس سنگ»، «مفرغ»، «ایلام» و «آهن یا عیلام نو» که همزمان با امپراتوری هخامنشی در ایران است، تقسیمبندی شدهاند. نمایشگاه «ایران، فرهنگ کهن، بین آب و بیابان» سومین نمایشگاه موزه ملی ایران در کشور آلمان از سال ۲۰۰۲ تاکنون است. نخستین نمایشگاه در سال ۱۳۸۱ (۲۰۰۲) در همین تالار با عنوان «نمایشگاه هفت هزار سال هنر ایران» برگزار شد و دومین نمایشگاه نیز در سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۳) با عنوان نمایشگاه شکوه پارسی در موزه بوخوم آلمان به نمایش درآمد.
باید فرهنگ و تاریخ ایران را بشناسیم
در مراسم افتتاح نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان» که در موزه و تالار هنر و نمایش جمهوری فدرال آلمان برگزار شد، گونتر ویناندز، معاون وزیر فرهنگ و رسانه جمهوری فدرال آلمان در سخنانی گفت: برای اینکه محترمانه با ایران برخورد کنیم مهم است که با فرهنگ و تاریخ این کشور آشنا شویم و به این ترتیب نشان میدهیم از نخستین ساکننشینان تا دوران بعدی تاریخی آنها چطور گذشته است.
او تاریخ ایران را یک داستان پیچیده دانست و بیان کرد: برای درک بهتر موضعیت و فضا، در نمایشگاه از تجهیزات فیلم و مدیا نیز استفاده کردیم تا بهتر محتوای نمایشگاه درک شود و مخاطبان را به سویی ببریم که در محیطی که قبل از بنیاد سلسله هخامنشی ایجاد شده، به سر ببرند.ویناندز با اشاره به ویژه بودن طبیعت و فرهنگ ایران گفت: کوههای ایران یک نوع حفاظت و مانع در برابر برخی اتفاقات هستند، در واقع اینکه طبیعت چطور توانسته به فرهنگهای کهن کمک کند یا علیه آنها کاری انجام دهد و محیطزیست چطور توانسته اثرگذار باشد، اهمیت دارد.
او بیان کرد: امیدوارم این طور آشکار شود که این تاریخ چه میزان عظیم بوده است، امروز این فرهنگ هفت هزارسال قبل از میلاد و اشیای آن در موزههای داخل تالار ما هستند.
معاون وزیر فرهنگ و رسانه جمهوری فدرال آلمان برگزاری این نمایشگاه را نتیجه پیگیریهای موفقیتآمیز چهار سال مسوولان موزهای دو کشور دانست و با زبان فارسی گفت: «دست شما درد نکند، بسیار سپاسگزارم.»
معاون وزیر فرهنگ و رسانه جمهوری فدرال آلمان در ادامه خطاب به حاضران گفت: از نخستین باغ ایرانی و آثار تاریخی این کشور لذت ببرید.
نمایشگاه را برپایه علم و پژوهش ایجاد کردیم همچنین راین ولفز، مدیر موزه و تالار هنر نمایش جمهوری فدرال آلمان در شهر بُن نیز در سخنانی اظهار کرد: تقریبا سه سال و نیم کار با ایرانیانی که به ما اعتماد کامل داشتند و با احترام با ما برخورد کردند برای به سرانجام رساندن این پروژه برایمان بسیار مهم بود؛ پروژهای که بر پایه علم و پژوهش شکل گرفت.او غنای این نمایشگاه و همه اشیای تاریخی به نمایش درآمده را مدیون موزهها و کارشناسان ایرانی دانست و بیان کرد: ایرانیها در به سرانجام رساندن این پروژه به ما همکاری هدیه کردند.
مدیر موزه و تالار هنر نمایش جمهوری فدرال آلمان انجام این پروژه را کاری بر اساس اصول مبادله و همکاری و اعتماد فراوان بین دو طرف دانست و بیان کرد: در ماه ژوئیه- تیرماه ۹۶- یک سمپوزیوم در این زمینه برگزار میشود و کارشناسان با موزه برلین و مرکز پشتیبانی مالی بنیاد هرکل در ایران همکاری میکنند.ولفز در ادامه خطاب به حاضران شرکتکننده در مراسم افتتاح گفت: معتقدم با دیدن این نمایشگاه روح و تجربه زندگی شرقی و ایرانی را با خود به خانههایتان میبرید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد