28 - 04 - 2020
گلایه نمایندگان از گرانی
گروه سیاسی- تمدید شش ماهه اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، ارجاع مجدد موادی از طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس به کمیسیون شوراها و … از جمله مهمترین اخبار دیروز مجلس شورای اسلامی بود. وضعیت معیشتی مردم، سیاستهای ابلاغی اشتباه مسوولان، بیارزش شدن پول ملی طی ۴۰ سال گذشته، دعواهای بیحاصل در پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی هم از تذکرات جلسه آخر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷ بود.
در جلسه علنی دیروز مجلس، رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص تمدید مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری، رسیدگی به گزارش کمیسیون مشترک در خصوص لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری و… در دستور کار نمایندگان قرار گرفت. نمایندگان در جلسه دیروز با اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری موافقت کردند. نمایندگان مجلس همچنین لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری را بررسی کردند و آن را به تصویب رساندند.
عبدالرضا مصری در مخالفت با این لایحه، بیان کرد: ما باید بالاخره روزی امضاهای طلایی و بیعدالتی را کنار بگذاریم. بسیاری از افرادی که به نمایندگان مراجعه میکنند ۱۰ سال است که قراردادی یا شرکتی هستند و تکلیف آنها همچنان مشخص نیست. هر طرحی که از سوی نمایندگان در این زمینه مطرح شود با اصل ۷۵ روبهرو خواهد شد. فقط در اینجاست که ما اجازه داریم نظام ناهماهنگ اداری را هماهنگ سازیم. اگر ما با دائمی شدن این قانون موافقت کنیم اشکالات و ایرادات آن بر گردن ماست.
عبدالله رضیان در موافقت با این لایحه بیان کرد: در این قانون هم اصلاح و هم دائمی شدن پیشبینی شده است. قانون مدیریت خدمات کشوری در سال ۱۳۸۶ تصویب شده و در نظام اداری نقش مهمی دارد. از سال ۱۳۸۶ تاکنون به صورت آزمایشی در حال اجرایی بوده و دائمی شدن آن میتواند تمام خلأهای قانونی را از بین ببرد. دائمی و اصلاح شدن این قانون یک نیاز اساسی برای ساختار اداری کشور است.
اما بررسی موارد ارجاعی به کمیسیون شوراها در طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در دستور کار جلسه علنی قرار داشت.
نمایندگان در جلسات قبلی و هنگام بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع داده بودند که مصوبات کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به ابهامات موجود مقرر شد با توجه به ابهامات موجود مجددا این مواد مورد بررسی قرار گیرد. علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: ابهامات این طرح باقیمانده، نمایندگان هم در اظهارات خود مخالفتهایی با مواد این طرح داشتند که لازم است این طرح مجدداً به کمیسیون ارجاع تا پختهتر شود. در نهایت نیز با رای نمایندگان در مجلس شورای اسلامی این طرح به کمیسیون ارجاع شد که یکی از موارد مورد بحث آن درباره تکلیف به احزاب برای اختصاص حداقل یک ششم از سرجمع نامزدهای معرفی شده خود به زنان بود. بند بعدی مورد ابهام نیز درباره موضوع منابع تامین مالی تبلیغات و فعالیتهای انتخاباتی بود.
اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد را به مدت شش ماه تمدید کردند. در ماده واحده این لایحه آمده است: مدت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب ۷/۸/۱۳۹۰ از تاریخ انقضای آن تا پایان شهریورماه سال ۱۳۹۸ تمدید میشود. در ادامه این جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعضای شورای عالی توسعه فرهنگ قرآنی را تعیین کردند. از ۱۲۳ رای اخذ شده اصغر مسعودی با ۹۱ رای از کمیسیون فرهنگی و علیرضا سلیمی با ۶۲ رای از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی برای عضویت در این شورا انتخاب شدند.
علیرضا رحیمی، عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهار فقره سوال نمایندگان از وزیران علوم و آموزش و پرورش را اعلام وصول کرد. همه نمایندگان حاضر در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با امضای بیانیهای جنایت تروریستی مسجد نور نیوزیلند که موجب کشدن شدن ۴۸ مسلمان شد را محکوم کردند.
اما رییس مجلس شورای اسلامی حادثه تروریستی نیوزیلند را هشداردهنده برای همه ملتها و کشورها دانست و گفت که باید وزارت خارجه از طریق سازمان کنفرانس اسلامی و دبیرکل بینالمجالس اسلامی برای موضعگیری جدی اقدامات لازم را انجام دهد. علی لاریجانی در جلسه علنی گفت: لازم میدانم از پذیرایی ملت و دولت دوست و برادر عراق در سفر رییسجمهور به این کشور تشکر کنم. این سفر دستاوردهایی در زمینههای مختلف در بخشهای اقتصادی، همکاریهای سیاسی و امنیتی و همچنین گفتوگوهایی درباره همکاریهای زیارتی و توریستی داشته است.
لاریجانی ادامه داد: درباره توافقنامه ۱۹۷۵ تصمیمات بسیار ارزشمند و خوبی گرفته شد. این سفر با دقت نظر و رفتار صمیمانه همراه بود که از ملت رشید و دولت عزیز عراق و همه احزاب و گروهها و عشایر که در این سفر همکاری داشتند، تشکر میکنم به خصوص آیتالله سیستانی که ملاقات سودمند و سازندهای با رییسجمهور داشتند. انشاءالله وزارت خارجه پیگیر توافقات انجام شده خواهد بود. رییس مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به حادثه تروریستی نیوزیلند گفت: لازم است اقدام وحشیانه تروریستی در نیوزیلند را به صدمهدیدگان در این حادثه تسلیت بگویم. این حادثه هشداردهنده برای همه ملتها و کشورهاست که مراقب باشند. حرکات زیرپوستی تروریستی ظاهری متفاوت دارد اما خاصیت آن تروریستی است. باید مراقبتهای لازم صورت گیرد. وی توضیح داد: اینکه در سالهای اخیر رفتارها و افکاری در زمینه هراس از مسلمانان و تفکر اسلامی تبلیغ میشود میتواند باعث بروز اینگونه حادثههای تروریستی باشد. البته ما مشکوک هستیم که آیا واقعا این اقدام به بهانه و جریان نژادپرستی انجام شده یا پشتصحنه دیگری دارد و یا اینکه دولتها نقش داشتهاند. باید ابعاد حادثه بررسی شود. لازم است وزارت خارجه از طریق سازمان کنفرانس اسلامی و دبیرکل بینالمجالس اسلامی اخذ موضع جدی را در دستور کار قرار دهد.
لاریجانی تاکید کرد: اینکه اینقدر وحشیانه به نمازگزاران در حال عبادت حمله شده است را نباید به سادگی از آن گذشت. قطعا اگر کشورها درست عمل میکردند جرات اینگونه حملات وحشیانه به وجود نمیآمد.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با قدردانی از تلاشهای نمایندگان در سال ۹۷ گفت: نمایندگان در کمیسیونهای مختلف و فراکسیونها و یا در جلسات علنی و غیرعلنی و مناطق خود پیگیر مشکلات مردم بودند. گرچه سال ۹۷ به دلیل شیطنتهای آمریکاییها درباره توافق هستهای و برخوردهای ماجراجویانه تلاطمهایی از نظر اقتصادی داشتیم اما بیشتر دغدغه نمایندگان این بود که با حضور در مناطق و گفتوگو با مدیران اجرایی استانها و سطح ملی مشکلات را کاهش دهند.
لاریجانی یادآور شد در همان ابتدای سال سازوکارهایی برای کنترل مسائل تدوین شد. امیدوارم سال آینده سال بسیار پرفروغی باشد که کشور آرامش بیشتری داشته باشد و اتحاد ملت هم قویتر شده و اشتغال کارآمد برای مردم به خصوص جوانان فراهم شود که همت نمایندگان هم مصروف به این امر است. وی در پایان با تبریک سال جدید به نمایندگان و مردم مجدداً ابراز امیدواری کرد که سال آینده سالی پر از آرامش، اتحاد و اشتغال کارآمد برای ملت ایران باشد. علی لاریجانی در پایان اعلام کرد که جلسه علنی بعدی مجلس یکشنبه ۱۸ فروردینماه تشکیل میشود.
اما محور کلی تذکرات دیروز نمایندگان وضعیت معیشتی مردم، سیاستهای ابلاغی اشتباه مسوولان، بیارزش شدن پول ملی طی چهل سال گذشته، دعواهای بیحاصل در پیوستن به کنوانسیونهای بینالمللی بوده است. سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی جلسه علنی مجلس در تذکری به رییسجمهور بیان کرد: آقای روحانی شما رکورددار دریافت تذکر درخصوص مسائل و مشکلات مردم به ویژه در بحث معیشت هستید، ولی متاسفانه بیتحرکی و بیتفاوتی در باب حل مشکلات معیشتی توسط دولت را شاهد هستیم، وضعیت معیشتی مردم دچار مشکل است. ما تاکنون حساب دفتری در نانواییها نداشتیم، اما متاسفانه بر اساس گزارش مراجعاتی که داشتیم شاهد این هستیم که مردم نان شب خود را با حساب دفتری تهیه میکنند. نماینده مردم دماوند هم در مجلس گفت: کسانی که دلشان برای ایران میتپد باید توجه کنند که کاهش ارزش پول ملی در این یکی دو سال اخیر اتفاق نیفتاده بلکه بیارزش شدن پول ملی طی چهل سال گذشته گریبانگیر کشور شد و نیازمند برنامهای ساختارمند و تقویت جنبه نظارتی دستگاههاست.
لازم به ذکر است ۷۵ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای به آیتالله صادق آملیلاریجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار ارائه نتایج اجرای سایر الزامات ۴۱گانه FATF توسط دولت به این مجمع شدند تا مورد بررسی دقیق پژوهشی قرار بگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد