30 - 01 - 2023
یزد، میزبان جشنواره تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی میشود
«جهانصنعت»- جشنواره ملی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی اواخر بهمنماه در شهر یزد برگزار خواهد شد. در نشست خبری جشنواره ملی تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی، دبیر جشنواره در خصوص هدف از برگزاری این جشنواره گفت: این جشنواره در بهار امسال با هدف افزایش سواد میراثی مخاطبان و هنرمندان شکل گرفت. پیش از این جشنواره، جشنوارههای محدودی در بخش مستند در مجموعه میراث برگزار میشد، اما برای نخستینبار است که جشنوارهای چندرسانهای در حوزه صداوسیما، سینما و فضای مجازی برگزار میشود.
عباس فاطمی افزود: ما با برگزاری این جشنواره به دنبال این هستیم تا هنرمندان، آثار چشمنوازی را درباره حوزه میراث فرهنگی خلق کنند بنابراین این جشنواره فرصتی برای دیده شدن این آثار است. وی افزود: در جشنواره تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی همچنین به دنبال این هستیم که از ظرفیت بیانتهای رسانه، اعم از رسانههای رسمی و غیررسمی، ساختار رادیو، تلویزیون و فضای مجازی برای معرفی این ثروت عظیم استفاده کنیم که اگر از این ثروت، به خوبی استفاده کنیم میتواند جایگزین درآمد نفتی شود و فرصت اشتغال فراوانی را برای جامعه فراهم کند. اگرچه جشنواره ما در حوزه میراث فرهنگی برگزار میشود، اما میراث فرهنگی در تعامل و پیوستگی با صنایعدستی و گردشگری است و هر کدام بدون یکدیگر عبث و ناتمام خواهند بود.
دبیر جشنواره تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در جشنواره به دنبال محملی برای بازتعریف ساختارهای هنری در خدمت روایت میراث فرهنگی هستیم. در بین ٢٩٢۵ اثری که در بخشهای مختلف این جشنواره دریافت شده، شاهد بودیم هنرمندان اعم از هنرمندان مجرب حوزههای سینما و تلویزیون و مردم عادی در این حوزه نقشآفرینی کردند و هدف ما این است که هویت ملی کشور را در این جشنواره تجلی دهیم.
فاطمی گفت: در خردادماه گذشته شورای عالی این جشنواره با حضور ٢٠ نفر از صاحبنظران برجسته رسانه و میراث فرهنگی، تشکیل و سیاستگذاریها انجام شد. سپس، فراخوان جشنواره در تیر ماه منتشر شد، اگرچه گرفتار تحولات اجتماعی چند ماه اخیر شد، اما با استقبال بینظیر از سوی هنرمندان مواجه شد. محتواهای دریافتی بیشتر در بخشهای رادیویی، مستند، نمایش، گزارش و پادکست رادیویی بودهاند که توسط ١١ نفر داوری شدند و در اختتامیه جشنواره، برگزیدگان معرفی خواهند شد.
به گفته دبیر جشنواره تولیدات چندرسانهای میراث فرهنگی، بیش از ١٨٠٠ اثر در بخشهای فضای مجازی، عکس، فیلم بلند، نماهنگ، کلیپ و موشنگرافی دریافت شده است. در بخش سینما و تلویزیون، ٣۵ فیلم سینمایی و تلهفیلم به این جشنواره رسیده که ١٩ اثر به بخش داوری راه یافتهاند. در بخش پویانمایی و عروسکی بیش از ٣٠ اثر تولیدی دریافت شده و در بخش مستند نیز سیل عظیمی از آثار ارائه شده که شامل بیش از ۵٠۵ مستند نیمهبلند و ١۵٨ مستند بلند و سینمایی بوده که از میان آنها، ۴٨ اثر به بخش داوری راه پیدا کردند. او اضافه کرد: فیلم کوتاه و نیمهبلند نیز ارائه شده که در بین فیلمهای کوتاه، آثار فوقحرفهای و همچنین ۵٨ اثر گزارش تلویزیونی دریافت شده است.
فاطمی افزود: جشنواره در مجموع ١۶ بخش فرعی و سه بخش اصلی دارد که پیشبینی شده است ٣٠ تندیس و ۶٠ دیپلم افتخار و جوایز نقدی اهدا شود. از تمام آثار راه یافته به بخش داوری هم جداگانه تقدیر خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد نیز که قرار است میزبان برگزاری این جشنواره باشد، ابراز کرد: نکتهای که در بحث اهمیت تولیدات چندرسانهای مطرح بوده، سواد میراثی مردم است. بسیاری از مردم هنوز به اهمیت بافت و بناهای تاریخی واقف نیستند. علاوهبر این لازم است آگاهیبخشی حفاظتمحور مردم بیشتر شود.
احمد آخوندیابراهیمآبادی همچنین در خصوص وضعیت میراث فرهنگی شهر یزد گفت: بناهایی در یزد داریم که در حال تخریب هستند، در حالی که با یک عکس و فیلم میتوان توجه را برای حفاظت از آن جلب کرد. این نشاندهنده اثرگذاری فیلم و عکس است. همچنین آثاری داریم که به علت حوادث طبیعی تخریب شدهاند، اما با استفاده از عکس و فیلمهای قدیمی آنها میتوان این آثار را مرمت کرد، برای مثال با عکسهای امیر چخماق که متعلق به سال ١٣٢٠ است، مرمت این بنا را انجام میدهیم. پس این فیلمها و مستندات میتوانند در حفظ و احیای آثار تاریخی بسیار موثر باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد