2 - 05 - 2024
یورش پلیس نیویورک به دانشگاه کلمبیا
ماموران پلیس نیویورک شامگاه سهشنبه برای بازداشت و متفرق کردن معترضان طرفدار فلسطین وارد محوطه دانشگاه کلمبیا شدند. همزمان، رییس دانشگاه خواستار ادامه حضور ماموران در دانشگاه شده است.
به گزارش یورونیوز، دانشجویان معترض که از حدود دو هفته پیش این مرکز متعلق به گروه دانشگاههای «آیوی لیگ» را اشغال کرده و در محوطه آن چادر زدهاند، از ۲۴ ساعت پیش ساختمان دانشگاه را نیز تصرف کردند.
تصاویر زنده که از شبکههای تلویزیونی پخش شد، نفرات پلیس با کلاه ایمنی و تجهیزات دیگر را نشان میدهد که وارد محوطه این دانشگاه در منهتن میشود. این مکان، نقطه کانونی اعتراضات دانشجویان علیه جنگ اسرائیل در غزه است که در روزهای اخیر به دهها مرکز آموزشی در سراسر ایالات متحده گسترش یافته است.
ماموران پلیس هنگام حرکت به سمت ورودی ساختمان اشغال شده شده هامیلتونهال، ساختمانی دانشگاهی که معترضان در ساعات اولیه صبح روز سهشنبه وارد آن شده و کنترل آن را به دست گرفته بودند، فریاد میزدند: «ما در حال پاکسازی هستیم.»
در تصاویر پخش شده همچنین صف طولانی ماموران در حال استفاده از یک وسیله نقلیه مجهز به نردبان برای دسترسی به طبقه دوم و ورود از پنجره به داخل ساختمان مشاهده میشد. دهها مامور دیگر به چادرهای دانشجویان معترض در همان حوالی هجوم آوردند، در حالی که دانشجویانی که بیرون محوطه ایستاده بودند، به سوی آنها فریاد میزدند: «خجالت، خجالت.» طولی نکشید که ماموران گروهی از معترضان دستبند زده را به سمت خودروهای پلیس بیرون دروازههای دانشگاه هدایت کردند.
پلیس حدود ۵۰نفر بازداشتی را سوار اتوبوس کرد. بازداشتشدگان که دستانشان از پشت بسته بود و تمام صحنه با چراغهای قرمز و آبی چشمکزن خودروهای پلیس روشن شده بود. آمبولانسها و سایر خودروهای خدمات اورژانس در محل ایستاده بودند.
معترضان بیرون ساختمان شعار میدادند: «فلسطین را آزاد کنید.» برخی دیگر فریاد میزدند: «دانشجویان را رها کنید.»
مقامات دانشگاه کلمبیا پیشتر روز سهشنبه تهدید کردند دانشجویانی را که سالن همیلتون را تصرف کرده بودند، اخراج خواهند کرد.
اشغال یکشبه دانشگاه زمانی آغاز شد که معترضان شیشهها را شکسته، به داخل هجوم بردند و پارچهنوشتهای با مضمون «سالن هیند» را برای تغییر نام نمادین سالن همیلتون نصب کردند. هیند نام کودک ۶ ساله فلسطینی است که در غزه به دست ارتش اسرائیل کشته شد.
ساختمان هشت طبقه و محوطه این دانشگاه که به سبک نئوکلاسیک ساخته شده، از ۱۹۶۰ به این سو بارها به دست دانشجویان معترض اشغال شده است. معترضان روز سهشنبه ورودی ساختمان را با چندین میز بسته و بازو به بازو زنجیره انسانی تشکیل دادند و همزمان شعارهایی در حمایت از فلسطین سر دادند. در همین رابطه اریک آدامز، شهردار نیویورک و مقامات پلیس این شهر در یک نشست خبری عصرگاهی که چند ساعت قبل از ورود پلیس به دانشگاه کلمبیا برگزار شد، گفتند که تسخیر سالن همیلتون توسط «آشوبگران خارجی» انجام شده است.
این در حالی است که محمود خلیل، پژوهشگر فلسطینی و از رهبران تظاهرات دانشجویان که خود با ویزای دانشجویی در دانشکده روابط عمومی و بینالملل کلمبیا حضور دارد، اظهارات مبنی بر اینکه خارجیها آغازگر این اشغال بودهاند را رد کرد. او به رویترز گفت: «آنها دانشجو هستند.»
یک روز پیش از آن، دانشگاه اعلام کرد که تعلیق دانشجویانی را که از ضربالاجل برای تخلیه اردوگاه اعتراضی سرپیچی میکنند، آغاز کرده است، زیرا مذاکرات چند روزه با رهبران معترضان با هدف برچیدن چادرها به بنبست رسیده است.
این دانشگاه روز سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد: «اختلال در محوطه دانشگاه فضایی تهدیدآمیز برای بسیاری از دانشجویان و اساتید یهودی ما ایجاد کرده و تولید سر و صدا و پرت کردن حواس دانشگاهیان در آموزش، یادگیری و آمادگی برای امتحانات پایانی اختلال ایجاد میکند.»
لازم به ذکر است جنگ غزه و کشتار غیرنظامیان از سوی ارتش اسرائیل بزرگترین موج اعتراضهای دانشجویی را از زمان اعتراضات ضد نژادپرستی در سال ۲۰۲۰ در آمریکا به راه انداخته است.
بسیاری از از این اعتراضات با تظاهرات متقابل معترضانی روبهرو شده است که آنها را به دامن زدن به نفرت ضدیهودی متهم میکنند. طرفداران فلسطین، از جمله یهودیان مخالف اقدامات اسرائیل در غزه، میگویند که به دلیل انتقاد از دولت اسرائیل و ابراز حمایت از حقوق بشر، آنها را ناعادلانه به عنوان یهودیستیز معرفی میکنند.
این موضوع در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر رنگ و بویی سیاسی به خود گرفته است و جمهوریخواهان برخی از مدیران دانشگاهها را به چشم بستن بر شعارهای یهودستیزانه و آزار و اذیت یهودیان متهم میکنند.
جان کربی سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه اشکال غیرمسالمتآمیز اعتراضات دانشجویی را محکوم کرد و اشغال ساختمانهای دانشگاه را یک «رویکرد اشتباه» خواند.
رییس دانشگاه کلمبیا: پلیس در دانشگاه بماند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نعمت مینوش شفیق رییس دانشگاه کلمبیا، از پلیس نیویورک خواسته است تا ۱۷ می در محوطه دانشگاه بماند تا «اطمینان حاصل شود که استقرار اردوگاهها از سر گرفته نمیشود.»
مقامات اداره پلیس نیویورک پیش از عملیات سهشنبهشب تاکید کرده بودند که ماموران از ورود به محوطه دانشگاه خودداری میکنند، مگر اینکه مدیران کلمبیا از آنها دعوت به حضور کنند، همانگونه که در ۱۸ آوریل چنین کرده و اردوگاه قبلی را برچیدند. در آن زمان بیش از ۱۰۰نفر بازداشت شدند که اعتراض بسیاری از دانشجویان و کارکنان را برانگیخت.
واکنش ترامپ چه بود؟
دونالد ترامپ رییسجمهور پیشین ایالات متحده آمریکا در تماس تلفنی در یک برنامه تلویزیونی که از شبکه فاکسنیوز پخش میشد، پلیس را به دلیل انجام عملیات علیه معترضان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا ستود.
همزمان با پخش زنده تصاویر پلیس از پاکسازی همیلتونهال در دانشگاه، ترامپ گفت که یورش پلیس باید زودتر انجام میشد.
او به یک مجری فاکسنیوز گفت: «اصلا نباید کار به اینجا میکشید. آنها باید خیلی زودتر، قبل از اینکه ساختمان را تسخیر کنند، این کار را میکردند. زمانی که آنها در چادر بودند کار خیلی راحتتر بود تا زمانی که وارد ساختمان شدند. حالا صدمات بزرگی هم وارد شده است.»
ترامپ همچنین ضمن مقایسه اعتراضات دانشجویان با واقعه اشغال کاخ کنگره در واشنگتن به دست طرفداران خودش در ۶ ژانویه ۲۰۲۱، از اینکه ممکن است با معترضان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا نسبت به عوامل تسخیر ساختمان کنگره رفتار ملایمتری بشود، ابراز تأسف کرد.
او گفت به همین دلیل است که مردم آمریکا «اعتماد خود را به دستگاه قضایی از دست دادهاند.»
در این هفته این دومین بار است که رییسجمهور پیشین چنین مقایسهای را مطرح میکند.
اظهارات مجدد ترامپ نشان میدهد که چگونه او و حزب جمهوریخواه تلاش میکنند تا شدیدترین حمله به مقر قدرت آمریکا در بیش از ۲۰۰سال گذشته را کوچک جلوه بدهند، با این استدلال که رفتار خشونتآمیز یا جنایتکارانه چپها تهدید بزرگتری است. ترامپ اشغالگران کاخ کنگره را «میهنپرستان شگفتانگیز» نامیده و آشکارا در مورد احتمال عفو عوامل آن در صورت پیروزی برای دومین دور ریاستجمهوریاش صحبت کرده است.
اظهارات ترامپ در حالی بیان میشود که همزمان با تلاش برای بازپسگیری قدرت در کاخ سفید، درگیر اتهاماتی در ۴ پرونده قضایی مختلف است. او میگوید این اتهامات را دموکراتها تنظیم کردهاند تا او را از کاخ سفید دور نگه دارند و او و حامیانش هدف آزار و شکنجه سیاسی توسط یک سیستم قضایی اساسا «فاسد» هستند.
ترامپ درباره معترضان دانشگاه کلمبیا گفت: «آنها یک ساختمان را تصرف کردند. این مساله بزرگی است و نمیدانم آیا اتفاقی که قرار است برای آنها بیفتد، قابل مقایسه با اتفاقی است که برای (متهمان) ۶ ژانویه افتاد یا نه. چون آنها (دانشجویان معترض) تخریبهای زیادی انجام میدهند، آسیبهای زیادی وارد میکنند و بسیاری از مردم به شدت آسیب میبینند. نمیدانم که آیا با آنها همان رفتاری را میکنند که در ۶ ژانویه کردند. حالا ببینیم چه کار میکنند.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد