5 - 07 - 2017
یکسوم ارزش بورس برای ۱۰ شرکت
اداره آمار و اطلاعات شرکت بورس در گزارشی بزرگترین و کوچکترین شرکتهای بورسی را معرفی کرد. بر اساس آخرین آمار معاونت بازار شرکت بورس، ارزش بازار بورس تهران در پایان اردیبهشتماه سالجاری ۳۲۰۱ هزار میلیارد ریال اعلام شده است که از این رقم نزدیک به هزار میلیارد ریال متعلق به ۱۰ شرکت بزرگ بورسی است. به این ترتیب ۱۰ شرکت بزرگ بورسی ارزش بازاری بیش از ۹۹۸ میلیارد ریال دارند. صنایع پتروشیمی خلیج فارس با ارزش بازاری به رقم ۲۳۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بیشترین ارزش بازار را دارد و بزرگترین شرکت بورسی است. این شرکت آخرین پیشبینی سود را برای هر سهم ۸۲۲ ریال اعلام کرده است. از نقاط ضعف این شرکت بزرگ بورسی پایین بودن سهام شناوری آزاد شرکت است. «فارس» با ۵۰ میلیارد برگه سهم فقط ۸/۰ درصد سهام شناور آزاد دارد. ارتباطات سیار ایران با نماد «همراه» دومین شرکت بزرگ بورسی است. ارزش بازار این شرکت تا پایان اردیبهشتماه سالجاری بیش از ۱۳۱هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بوده است.
دومین شرکت بزرگ
دومین شرکت بزرگ بورسی رکوددار بیشترین پیشبینی سود نیز است، به این ترتیب که این نماد آخرین پیشبینی سود را به ازای هر سهم ۷۵۶۵ ریال اعلام کرده است که از همه شرکتها حاضر بورسی بیشتر است. «همراه» با نسبت قیمت به درآمد ۳/۴ مرتبه در بازار فعال است. درصد شناوری این سهم نیز ۶/۳ درصد است. مخابرات ایران با نماد «اخابر» سومین سهم بزرگ بورسی است. ارزش بازار این نماد ۱۱۶ هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال است. مخابرات ایران آخرین پیشبینی سود خود را برای هر سهم ۴۶۹ ریال اعلام کرده است. این شرکت با نسبت قیمت به درآمد ۱۴/۴ مرتبه در بورس تهران فعال است. همچنین «اخابر» با وجود ۶۰ میلیارد برگه سهم، شناور آزاد ۷/۲ مرتبه را داراست.
چهارمین شرکت بزرگ
شرکت فولاد مبارکه اصفهان با نماد «فولاد» و ارزش بازار ۱۰۳ هزار و ۲۷۵ میلیارد ریال چهارمین شرکت بزرگ حاضر در بورس تهران است. این شرکت با P/E معادل ۴/۵ مرتبه در بازار فعال است. همچنین آخرین پیشبینی سود این شرکت ۲۵۳ ریال است. فولاد مبارکه ۶/۲۲ درصد سهام شناور آزاد را در بازار دارد. عنوان پنجمین شرکت بزرگ بورسی متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران است. «فملی» با ارزش بازاری ۹۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریالی در گروه شرکتهای بزرگ بورس قرار دارد. ملی مس آخرین پیشبینی هر سهم را ۲۰۵ ریال اعلام کرده است و با نسبت قیمت به درآمد ۹/۸ در بازار فعال است. «فملی» ۲۴ درصد سهام شناور آزاد دارد. پتروشیمی جم با نماد «جم» دیگر شرکت بزرگ بورسی است که ارزش بازار ۹۰ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریالی دارد و آخرین پیشبینی سود این شرکت ۱۵۷۰ ریال است. نماد تاپیکو نیز در گروه شرکتهای بزرگ بورس است. شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین با ارزش بازار ۸۱ هزار و ۱۲۸ میلیارد ریالی و پیشبینی سود ۲۹۰ ریالی هفتمین سهم بزرگ بورس است. P/E این نماد بزرگ بورسی ۴/۶ مرتبه است. سرمایهگذاری غدیر با ارزش بازار ۷۸ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریالی دیگر شرکت بزرگ حاضر در بورس تهران است که آخرین پیشبینی سود خود را برای هر سهم ۱۷۲ ریال اعلام کرده است.خدمات انفورماتیک نیز با ارزش بازاری ۷۳ هزار و ۸۳ میلیارد ریالی دیگر شرکت بزرگ بورسی است که برای هر سهم ۲۲۹۳ ریال سود پیشبینی کرده است. «رانفور» با نسبت قیمت به درآمد ۳/۱۱ در بورس تهران فعال است.
دهمین شرکت بزرگ
دهمین شرکت بزرگ بورس مدیریت پروژههای نیروگاهی ایران است. مپنا بر اساس آخرین گزارش بورس تهران ارزش بازار ۷۲ هزار و ۶۱۰ میلیارد ریالی دارد. این شرکت آخرین پیشبینی سود را ۵۲۷ ریال اعلام کرده و با P/E معادل ۷/۱۳ مرتبه در بورس تهران فعال است.
جزییات داد و ستدها
افزون بر این نگاهی به آمار رفتوآمدهای بورس در ماه گذشته نشان میدهد در خردادماه امسال ۱۲۴ نماد معاملاتی در بورس بازگشایی و ۱۰۹ ۷ نماد متوقف شده که این آمار در مدت مشابه سال ۹۵ به ترتیب ۱۲۷ و ۱۲۱ نماد بوده است. همچنین در این مدت تعداد ۱۱۲ نماد در بازار اول بورس باز و ۱۶ نماد در این بازار بسته بوده که تعداد نمادهای باز و بسته در بازار دوم نیز در این مدت به ترتیب ۱۶۷ و ۲۹ نماد بوده است. بر پایه این گزارش، در سومین ماه بهار امسال پنج هزار و ۱۰۶ میلیارد و ۸۶۰ میلیون ریال افزایش سرمایه در بورس اوراق بهادار انجام شده که سه هزار و ۸۵۱ میلیارد ریال آن از طریق جایزه و یک هزار و ۲۵۵ میلیارد و ۸۶۰ میلیون ریال از طریق حقتقدم بوده است. همچنین ارزش کل بازار سرمایه در سومین ماه امسال ۳۲۰هزار و ۱۳۸میلیارد تومان، سرمایه ۳۲۴ شرکت ۱۳۹ هزار میلیارد تومان، سود پیشبینی شده ۳۹ هزار میلیارد تومان، متوسط P/E بازار ۹۸/۶ مرتبه، سود(زیان) تحقق یافته ۸/۲ هزار میلیارد تومان و سود نقدی تقسیم شده و درصد آن به ترتیب ۱/۲ هزار میلیارد تومان و ۱۷/۷۳ درصد بوده است. از سوی دیگر نگاهی به وضعیت دادوستدهای بورس در ماه گذشته حکایت از این دارد که در این مدت حقیقیها ۱۲ هزار و ۷۷۱ میلیارد ریال(۳/۴۶ درصد) و حقوقیها ۱۴ هزار و ۷۸۳ میلیارد ریال(۷/۵۳ درصد) سهم و حقتقدم در بورس خریداری کردهاند و در مقابل حقیقیها ۱۴ هزار و ۵۹۶ میلیارد ریال(۵۳ درصد) و حقوقیها ۱۲ هزار و ۹۵۸ میلیارد ریال(۴۷درصد) سهم و حقتقدم در بورس فروختهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد