5 - 02 - 2025
یک دفتر و این همه هزینه؛ جزئیات هزینههای دفتر زاکانی
خبرآنلاین- از حیث مصارف بودجه حوزه شهردار تهران در سال۱۴۰۴ بیشترین مصرف با اعتبار بالغبر ۳۴۹۰میلیارد تومان به طرحها و پروژههای تملک دارایی یا عمرانی مستمری که توسط واحدهای اجرایی این حوزه انجام میشود، اختصاص دارد که این رقم نسبت به رقم ۱۵۷میلیارد تومانی در سال۱۴۰۳ حدود ۱۳۱درصد رشد داشته. از طرف دیگر برای پروژههای تملکی دارایی غیر مستمر حوزه شهردار نیز ۳۳۲۸میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال۱۴۰۴ پیشبینی شده که این رقم هم نسبت به آنچه برای سال۱۴۰۳ پیشبینی شده بوده با ۱۶۲درصد رشد و افزایش تنظیم شده است. از بودجه ۱۱۴۰میلیارد تومانی حوزه شهردار تهران در سال۱۴۰۴ رقمی حدود ۴۲۰۴میلیارد تومان به اعتبارات هزینهای اختصاص پیدا کرده که این رقم نسبت به اعتبارات هزینهای پیشبینی شده امسال ۱۱۰درصد رشد داشته و قرار است رقم ۲۰۰۰میلیارد تومانی سال۱۴۰۳ در سال۱۴۰۴ به ۴۲۴میلیارد تومان برسد.
اعتبارات تملک دارایی سرمایهای حوزه شهردار تهران همچنین با ۱۴۵درصد افزایش نسبت به سال قبل برای سال آینده پیشبینی شده و بر اساس بودجه قرار اعتبار ۲۷۷۳میلیارد تومانی تملک دارایی سرمایهای حوزه شهردار با ۱۴۵درصد افزایش به رقم ۶۸۱۹میلیارد تومان برسد. علاوه بر این رقم ۵میلیارد تومانی اعتبارات تملک مالی حوزه شهردار با رشد ۲۳۰درصدی برای سال۱۴۰۴ به رقم ۱۶میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان خواهد رسید.
بودجه حوزه شهردار تهران فقط دربرگیرنده مصارف دفتر شهردار تهران نیست بلکه دربرگیرنده مصارف ۱۷واحد اجرایی شهرداری اعم از سازمانهای مختلف مثل سازمان فناوری اطلاعات شرکتها موسساتی مثل موسسه رایان شهر، هیاتی مثل هیات مرکزی گزینش و رسیدگی به تخلفات اداری سازمانهای مثل سازمان مدیریت بحران و مراکزی مثل مرکز ارتباطات امور بینالملل مرکز مطالعات، مرکز حقوقی یگان حفاظت سازمان بازرسی و سازمان بسیج شهرداری است و این رقم مجموعا هزینههای رقم ۱۱هزار و 40میلیارد تومان رقم اعتباری است که برای مصارف این ۱۷واحد اجرایی در سال۱۴۰۴ پیشبینی شده است.
در بودجه پیشنهادی برای سال۱۴۰۴ واحدهای اجرایی حوزه شهردار تهران بیشترین افزایش بودجه برای سازمان فناوریهای نوین پیشبینی شده و قرار است بودجه ۳۷۰میلیارد تومانی این سازمان با ۵۳درصد رشد به ۲۳۴میلیارد تومان افزایش پیدا کند. بعد از این سازمان هم بیشترین رشد از آن سازمان فناوری اطلاعات است و قرار است بودجه ۹۵۳میلیارد تومانی این سازمان در سال ۱۴۰۳ برای سال ۱۴۰۴ به رقم ۳۷۹۰میلیارد تومان افزایش پیدا کند. رقم افزایش بیشتر سومین رقم افزایش بودجه متعلق به یگان حفاظت شهرداری است که قرار بود بودجه ۲۳ میلیارد و ۵۰۰میلیون تومانی این یگان با ۲۹۵درصد افزایش به رقم ۹۳میلیارد تومان برسد.
اعتبارات دفتر شهردار تهران به عنوان یکی از واحدهای اجرایی این حوزه دفتر حوزه شهردار تهران در سال۱۴۰۴ رقمی بالغ بر ۱۱۵۴میلیارد تومان است که نسبت به سال۱۴۰۳ با یک رشد ۴۱درصدی این اعتبارات پیشبینی شده و مجموعا ۱۰درصد کل اعتبارات حوزه شهردار را اعتبارات دفتر شهردار تهران به خودش اختصاص میدهد.
مساله سازمان فناوریهای نوین
مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران در خصوص افزایش هزینههای دفتر شهردار به اعتبارات پیشبینی شده برای سازمان فناوریهای نوین اشاره میکند و گفت: یکی از موضوعاتی که در این دوره مورد انتقاد برخی اعضای شورای شهر تهران قرار گرفته، مساله سازمان فناوریهای نوین است. مخاطبان شما احتمالا اگر اخبار حوزه مدیریت شهری را دنبال کنند، میدانند که شهردار تهران از ابتدای این دوره، پیگیر موضوع سازمان فناوریهای نوین بوده است. جالب اینکه، برخلاف مسائل مهمتر، شهردار برای تصویب این موضوع شخصا در جلسات شورا حضور پیدا کرده و چندینبار در این زمینه صحبت کرد. با این حال، در پایان دوره ششم همچنان شاهد ابهام در تشکیل این سازمان هستیم و تاکنون این سازمان راهاندازی نشده است.
وی افزود: نکته مهم این است که طرح این موضوع موجب تضعیف حوزه آیتی و فعالیتهای هوشمندسازی در شهر شد؛ مسالهای که بارها از سوی اعضای شورا مورد انتقاد قرار گرفته است. حتی ریاست شورا نیز گاهوبیگاه به این مساله اشاره کرده است. این دوره باوجود تاکید بر موضوع فناوری و هوشمندسازی، به دلیل بلاتکلیفی سازمان فناوریهای نوین و جابهجاییهای گسترده در حوزه آیتی شهرداری، به نتایج کارآمدی نرسید. اکنون نیز شاهد رشد بودجه حوزه فناوری در قالب دفتر شهردار هستیم. این موضوع، به نظر من، با خروج ردیف بودجههای فناوری از مسیر سازمانها و ساختار شهرداری، اقدامی اشتباه است. امیدوارم در زمان بررسی هزینههای شهرداری، همکاران این مساله را اصلاح کنند.
اقراریان با اشاره به اینکه درآمدهای شهرداری در دست بررسی است و به زودی به مساله درآمدها خواهیم پرداخت، گفت: به احتمال زیاد، بودجه پیشنهادی شهرداری با کاهش مواجه خواهد شد چراکه بخش بزرگی از منابع درآمدی به فروش املاک وابسته است.وی میگوید: فروش املاک شهر، به دلیل مخالفت جدی برخی اعضا، به کاهش سقف بودجه منجر خواهد شد و در نتیجه، برخی هزینهها نیز کاهش خواهد یافت. یکی از محلهایی که نیازمند کاهش هزینه است، دفتر شهردار است.
او در پاسخ به این پرسش که یکی از هزینههای دفتر شهردار کمکهایی است که به افراد حقیقی و نهادها و انجمنها میشود که محل ابهام است، توضیح میدهد: لیست این کمکها در اختیار ریاست شورا قرار میگیرد، همچنین کمکهای شهرداری به خارج از تهران، معمولا در موارد خاص مانند سیل سیستانوبلوچستان یا حوادث طبیعی و در راستای مسوولیت اجتماعی تهران بهعنوان پایتخت انجام شده است. این موارد اندک، با اطلاعرسانی عمومی و تصویب در شورا همراه بوده است. آنچه اهمیت دارد، نظارت و پیگیری مستمر شورای اسلامی شهر بر اقدامات دفتر شهردار است. گسترش بیرویه فعالیتهای دفتر شهردار، بدون شفافیت و ارزیابی صحیح، غیرقابل قبول است. حتی شهردار تهران در جلسات بودجه نیز به این موضوع اشاره کرد که این فعالیتها باید به سازمانها و معاونتهای تخصصی منتقل شوند.
بخش هزینههای لایحه بودجه بررسی نشده
احمد صادقی، عضو شورای شهر هم در این خصوص گفت: هنوز بخش هزینههای لایحه بودجه بررسی نشده اما به هر حال، دفتر شهردار برخی هزینههای مرتبط با مصارف شهری را مدیریت میکند. اگر هر یک از اعضا درخواست حمایتی برای یک مجموعه داشته باشند، این موضوع در دفتر شهردار بررسی میشود.
او ادامه می دهد: امسال شاهد افزایش هزینهها در حوزه مدیریت بحران بودهایم. این مساله در هزینههای دفتر شهردار نیز تاثیر گذاشته است بنابراین باید تفکیکی مشخص بین هزینههای روزمره دفتر شهردار و هزینههای سازمانهای ماموریتی که مستقیما با دفتر شهرداری در ارتباط هستند، انجام شود.
علیاصغر قائمی، عضو شورای شهر هم در خصوص افزایش اعتبارات سازمان فناوریهای نوین ذیل دفتر شهردار به خبرآنلاین میگوید: موافقت با این موضوع ممکن نیست زیرا در متمم بودجه، به طور کلی با هرگونه افزایش اعتبار برای سازمان فناوریهای نوین مخالفت شد. دلیل این مخالفت نیز این است که این سازمان هنوز وجاهت رسمی پیدا نکرده است.
او ادامه میدهد: سازمان فاوا هم در ساختار دفتر شهردار قرار گرفته، این موضوع ممکن است به افزایش بودجه دفتر شهردار منجر شود. البته باید توجه داشت که افزایش بودجه دفتر شهردار، بهمعنای هزینه در سیستم اداری آن نیست و این مساله با ردیفهای کمکی که درخواست شده، تفاوت دارد. تمامی این ردیفها در فصل بررسی هزینهها بهطور دقیق بررسی خواهند شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد