8 - 03 - 2025
۱۰۰میلیون تا یک میلیارد تومان
«جهانصنعت»- مدیرعامل موسسه محک، با تاکید بر ضرورت تامین هزینههای دارو و درمان کودکان مبتلا به سرطان، گفت: گاهی هزینه پروتکل درمانی برای کودک مبتلا به سرطان به بالاتر از یکمیلیارد میرسد.
آراسب احمدیان گفت: یک پروتکل درمانی برای کودک مبتلا به سرطان میتواند حداقل 100 تا ۵۰۰میلیون و حداکثر یک تا دومیلیارد تومان و حتی بالاتر را طی درمان کودک سه تا پنج ساله به یک خانواده تحمیل کند. به همین دلیل تامین هزینههای دارو و درمان یکی از اصلیترین چالشهای کودکان مبتلا به سرطان و خانوادههای آنهاست.
وی درباره گرانی داروهای سرطان کودکان و هزینههای بالای درمان، گفت: بسیاری از خانوادهها توانایی مالی لازم برای تامین این هزینهها را ندارند، حتی اگر تحت پوشش بیمههای پایه و تکمیلی باشند. این موضوع گاهی میتواند منجر به تاخیر در درمان یا حتی عدم دسترسی به داروهای ضروری شود که تاثیر مستقیم بر سلامت و بهبودی کودکان دارند.
احمدیان ادامه داد: وقتی یک پروتکل درمانی میتواند حداقل 100 تا ۵۰۰میلیون یا حداکثر یک تا دومیلیارد و حتی بالاتر را طی درمان کودک سه تا پنج ساله به یک خانواده تحمیل کند، باید از خود بپرسیم چند خانواده میتوانند این هزینه را تقبل کنند. به همین دلیل هر کودک مبتلا به سرطانی که در یکی از ۴۱ بیمارستان دولتی و دانشگاهی درمانش تشخیص داده شود، به دلیل حضور سیستم مددکاری محک در این بیمارستانها شناسایی و تحت حمایت قرار میگیرد. وی با اشاره به اینکه میانگین درصد حمایتی محک از کودکان مبتلا به سرطان بین ۹۵ تا ۱۰۰درصد بوده است، اظهار کرد: محک درمان در بخش خصوصی را حمایت نمیکند اما به هر حال امروز بخشی از درمان در سرویسهای دولتی ارائه نمیشوند و یا به دلیل تعرفهگذاری بیمارستانهای دولتی نمیتوانند این سرویسها را ارائه کنند. بنابراین هر سرویسی که در بخش دولتی ارائه نشود یا آنقدر دیر ارائه شود که حیات بیمار به خطر بیفتد در بخش خصوصی آن درمان را پشتیبانی میکنیم.
احمدیان ادامه داد: با توجه به تغییرات نرخ ارز برای تامین بخش عمدهای از تجهیزات، داروها و ماشینآلات پزشکی باید از ارز آزاد استفاده کنیم. از سوی دیگر روشهای درمان در دنیا در حال تغییر است و به سمت درمانهای ژنتیکی و مونوتراپی رفته است. داروهای این نوع درمانها اثربخشی بیشتری دارند و در ایران هم وزارت بهداشت از طریق مرکز تامین داروهای تکنسخهای این داروها را در دسترس قرار میدهد اما این داروها با ارز آزاد تامین میشوند و سرعت ورود آنها و حمایت سیستم بیمهای از آنها روند کندی است و باعث میشود در مسیر درمان با هزینههای متفاوت نسبت به گذشته روبهرو باشیم.
مدیرعامل موسسه محک با اشاره به موانع تامین داروهای تکنسخهای بیان کرد: ما با داروهایی روبهرو هستیم که نمیتوانیم آنها را داروهای لوکس یا تکنسخهای بنامیم چون وقتی تعداد بسیاری از اساتید و پزشکان این داروها را به دلیل اثربخشی بیشتر برای بیماران تجویز میکنند، یعنی این داروها لوکس نیستند. گاهی هزینه این داروها بالاتر از ۶۰۰میلیون تومان برآورد میشود. برای مثال داروی نلارابین در سال ۱۴۰۲ برای ۲۴بیمار در سطح کشور تجویز شد که در ۹ماهه سال ۱۴۰۳ تجویز این دارو به ۴۴ نفر رسیده است.
وی افزود: تعداد سفارش این دارو در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۱۸ عدد بوده و در ۹ماهه اول ۱۴۰۳ این تعداد به ۱۲۷۲عدد رسیده است و با در نظر گرفتن نمودار رشد صعودی آن، برای کل سال ۱۴۰۳ باید انتظار هزینه حدود ۴۵میلیارد تومانی را تنها برای یک داروی نلارابین داشته باشیم. هزینه این دارو در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل ۱۲۷درصد افزایش داشته است.
به گفته احمدیان با توجه به ضرورت تامین هزینههای دارو و درمان برای کودکان مبتلا به سرطان، محک همواره در تلاش است تا با جلب حمایتهای مردمی، منابع مالی لازم را برای تامین هزینههای دارو و درمان کودکان مبتلا به سرطان را فراهم کند.
وی اظهار امیدواری کرد باوجود افزایش هزینههای دارو و درمان، با همراهی همه نیکوکاران نیکاندیش محک، درمان هیچ کودکی به دلیل عدم تامین هزینههای دارو و درمان متوقف یا کند نشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد