26 - 10 - 2023
۱۰ اقتصاد برتر دنیا همه معدنی هستند
عضو هیاتمدیره شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: ده اقتصاد برتر دنیا همه معدنی هستند و درآمد معدن و صنایع وابسته، امکان سرمایهگذاریهای موثر در زیرساختهای علوم و فناوری، سلامت و گردشگری و… این کشورها را فراهم کرده است.
رضا دستجردی عنوان کرد: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، قابلیت بازیافت، کاهش آلایندههای زیستمحیطی، استفاده از هیدروژن سبز، کاهش انتشارات جوی و گازهای گلخانهای از مهمترین فواید دستیابی به فولاد سبز هستند.
وی افزود: سازمان RMI در سپتامبر ۲۰۲۳ در شهر نیویورک از پلتفرم جدیدی به نام پلتفرم خریداران فولاد سبز رونمایی کرد که هدف از ارائه این پلتفرم، تثبیت روند تقاضا برای فولاد کمکربن به سمت خرید در مقیاس تجاری در آمریکای شمالی است.
دستجردی با بیان اینکه شرکتهای بزرگی از جمله مایکروسافت برای خرید دو میلیون تن فولاد با آلایندگی نزدیک به صفر از طریق این پلتفرم اقدام کردهاند، تاکید کرد: دنیا اکنون نهتنها به سمت تولید بلکه در مسیر استفاده از فولاد سبز گام برمیدارد.
وی تصریح کرد: طبق آمارها حدود حداقل ۲۰ گیگاتن باطله معدنی و ۱۴ بیلیون تن باطله فرآوری در جهان تولید میشود و انتشار ذرات گازهای گلخانهای باعث افزایش گرمایش زمین میشود.
عضو هیاتمدیره ایمپاسکو ادامه داد: صنعت فولاد یکی از تولیدکنندگان قابل توجه دیاکسیدکربن در جهان بوده و بین ۷ تا ۸ درصد از کل دیاکسیدکربن منتشرشده را تولید میکند.
دستجردی افزود: پایلوت تولید فولاد سبز براساس نتایج پروژه مطالعاتی مذکور انجام شده و در صورت لزوم شرکتهای فولادی در این برنامه همکاریهای لازم را با ایمیدرو انجام خواهند داد.
وی بیان کرد: کشور ما نیز باید همراه با سایر کشورهای تولیدکننده فولاد فعالیت خود را در راستای تولید فولاد سبز افزایش دهد. اجرای برنامههای تحقیقاتی، توسعهای و عملیاتی در این زمینه با اختصاص ردیف بودجهای همراه با اعمال یک رشته سیاست و قوانین برای جایگزینی فرآیند تولید فولاد کمکربن ضروری است.
عضو هیاتمدیره ایمپاسکو خاطرنشان کرد: ایمیدرو و ایمپاسکو در کلیه واحدهای تابعه خود اقدامات مربوط در این زمینه را انجام خواهند داد و از همه مهمتر، برای تحقق این مهم در کشور ضروری است که همه بهرهبرداران، معدنکاران، مکتشفان و حتی مسوولان بخش معدن با اصول فولاد سبز آشنا شوند و آن را فرا بگیرند.
آیا اقتصاد جهان، توان سرمایهگذاری در تولید فولاد سبز را دارد؟
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به این موضوع که مبحث فولاد سبز یک مبحث نوینی است بر این موضوع تاکید کرد که باید از موضوعات و از جهات مختلفی به این مبحث نو نگاه شود.
محمد کمالزاده گفت: برای عبور از فناوریهای موجود و رسیدن به تکنولوژی فولاد سبز نیاز به یک سرمایهگذاری کلان توأم با توجیه اقتصادی است، اما چالش اصلی این است که آیا اقتصاد جهان گنجایش و ظرفیت این حجم از سرمایهگذاری را در این حوزه دارد یا خیر؟
او در ادامه به این موضوع اشاره کرد که موضوع اصلی در تولید فولاد سبز در دنیا، موافقت کشورهای بزرگ جهان برای رسیدن به این هدف است و این توضیح را داد که ۵۷ درصد از فولاد دنیا توسط کشور چین تولید میشود که ۹۰ درصد از آن توسط کوره بلند است به این معنی که تقریبا هزار و صد میلیون تن فولاد جهان از طریق روش کوره بلند تولید میشود و اگر بخواهیم این میزان تولید را به سمت فولاد سبز ببریم، چیزی حدود ۵ هزار میلیار دلار برای آن به سرمایه نیاز است.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر سرمایهگذاریهای کلان کشورها در بحث تولید فولاد سبز گفت: موضوع اصلی بر سر تولید این نوع فولاد این است که با این حجم از سرمایهگذاری، آیا کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد ترجیح میدهند همچنان به روشهای سنتی این کار انجام شود یا خیر؟ در حالی که جهان امروز نگران محیطزیست و تغییرات اقلیمی است. به عقیده مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران، بهترین مدل برای رسیدن به فولاد سبز، مدل تولید فولاد سبز از طریق تولید هیدروژن سبز است، چراکه اگر کشورها بخواهند تولید را از روش هیدروژنی تولید کنند، موانع بسیاری سر راه است که حلنشدنی است و مهمتر از همه اینکه آیا شرایط تکنولوژی موجود در دنیا توان تولید فولاد سبز را به روش هیدروژنی دارند یا خیر.
این فعال حوزه فولاد با تاکید بر اینکه مدل جهان برای رسیدن به فولاد سبز نباید یک مدل آرمانگرایانه باشد، ادامه داد: میتوان از مدلهای دیگری مانند جذب CO2 استفاده کرد، چراکه جذب این CO2 میتواند ارزشافزوده داشته باشد و از آن برای تبدیل به محصولات پتروشیمی با ارزشافزوده بالا استفاده کرد.
وی در ادامه به این موضوع اشاره کرد که برای رسیدن به فولاد سبز، باید سندی را تدوین کنیم و به سمت مدلهایی برویم که قابلیت اجرا داشته باشند، و همچنین خاطرنشان کرد که کشور ایران در تولید فولاد سبز سرآمد کشورهای دیگر است، چراکه ۹۰ درصد از تولید ما در کورههایEAF تولید میشود که همین یک امتیاز مثبت برای صنعت فولاد کشور به حساب میآید .
وی با اشاره به روش تولید فولاد در کشور گفت: با استفاده از روش تولید با کورههای EAF ما میتوانیم به سمت جذب CO2 و حتی تبدیل آن به یک کالای اقتصادی پیش برویم و به سمتی برویم که کربن کمتری را در فضا منتشر کنیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد