5 - 12 - 2022
۱۰ برنامه وزارت صنعت برای عبور از تحریمها
گروه صنعت و معدن- روزگار سخت تشدید تحریمها برای کشور در راه است. مدیریت شرایط بحران اصلیترین نیاز است که باید با تدبیر پیش برد تا تهدیدها اگر تبدیل به فرصت نشود، لاجرم نقمتی هم نباشد تا اقتصاد و صنعت را زمینگیر کند. در شرایطی که صادرات نفت تحت فشار و هجمه قرار گرفته، توسعه صادرات غیرنفتی برای ارزآوری جزء لاینفک برنامهریزیها باید باشد.
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت که وزارتخانه متبوعش یکی از اصلیترین ارکانهای مهم اقتصاد کشور است چه آنکه نبض تولید و تجارت در دستان این وزارتخانه میتپد از ۱۰ برنامه اصلی وزارتخانه متبوعش برای گذر از تحریمهای غرب علیه کشور میگوید.
تولید گزینه پیشرو
کاهش اتکا به درآمدهای نفتی مستلزم جایگزینی کالاهای غیرنفتی است که به زعم متولیان صنعتی تولید میتواند یکی از گزینههای آن باشد.
توسعه صادرات غیرنفتی یکی از برنامههاست که برای کشور ارزآوری خواهد داشت اما در حال حاضر تولید هم نیازمند تامین منابع مالی است تا جایی که به اذعان متولیان صنعتی در سال ۹۱ حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه ثابت و ۳۰۰ هزار میلیارد ریال نیز به عنوان سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن نیاز است.
غضنفری میگوید که برای تامین بخشی از این نیاز تدابیری اندیشیده شده است که میتوان ۱۰۰ هزار میلیاردریال از صندوق توسعه ملی کشور، ۵۰ هزار میلیارد ریال از سپردهگذاری بانک مرکزی، ۷۰ هزار میلیارد ریال از فروش اموال وزارتخانه و ۱۳۰ هزار میلیارد ریال از تسهیلات بانکها کسب کرد.
تامین مالی صنعت، نیاز کشور
غضنفری با بیان اینکه اتکا به درآمد نفتی باید به حداقل برسد، افزود: تامین منابع مالی کشور از طریق فروش کالای غیرنفتی به دست میآید.
وی خاطرنشان کرد: اتکا به توان و سرمایه مردمی و استفاده از پتانسیل آنها راهکاری برای تبدیل تهدیدها به فرصتهاست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: نظام تامین مالی کشور «بانک محور» و مبتنی بر شیوههایی به عنوان روش بدهی به بانکهاست که این یکی از مشکلات برای صنعتگران است.
نظام تامین مالی مبتنی بر مشارکت
غضنفری با اشاره به دیگر مشکلات تامین منابع مالی اظهار داشت: نظام تامین مالی مبتنی بر مشارکت به گونهای است که نزد متخصصان شناخته شده و نزد بسیاری از تولیدکنندگان ناشناخته به کار نگرفته یا منجر به شکست شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در نظام تامین مالی مبتنی بر مشارکت، انتشار اوراق مشارکت یا صوکوک راهی است تا سرمایه مردم برای کمک به تولیدکنندگان از طریق بانکها به گردش درآید و چرخه تولید رونق پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در این شیوه، ضمانت بازپرداخت به عهده بانکهاست تا سرمایه مردمی جهتدهی داشته باشد.
نظام اعتبارسنجی و رتبهبندی
غضنفری با بیان اینکه نظام اعتبار سنجی و رتبه بندی از دیگر موضوعات جدی بر سر راه تامین مالی است، افزود: در کشور ما یکی از مشکلات بزرگ برای گرفتن وام این است که فقط به دارایی فیزیکی وام گیرنده توجه میشود.
به گفته وی، اعتبار وام گیرنده به شرکت، برند و محصولات تولیدی وی است.
وی اظهار داشت: بازارهای غیر مولد و غیرتولیدی که همه منابع را به سمت خود میبرد از دیگر معضلات تامین مالی است که باید برای حل آنها راهکاری اندیشیده شود.
خرید دین برای تولید
معاون برنامهریزی وزارت صنعت،معدن و تجارت گفت، «خرید دین» از جمله راههای تامین مالی برای واحدهای تولیدی است که در دو بخش پیگیری میشود.
خرید اوراق و اسناد تجاری به قیمتی کمتر از مبلغ اسمی را «خرید دین» گویند.
رضا فاطمیامین با اشاره به ضرورت روی آوردن به روشهای جدید برای تامین مالی واحدهای تولیدی، خرید دین را یکی از این راهها ذکر کرد و افزود: خرید دین در دو بخش خرید دین واحدهای تولیدی و خرید دین تسهیلات پرداختی بانکها به واحدهای تولیدی، پیگیری میشود.
وی ادامه داد: این روش راهکاری مناسب برای تامین مالی و نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور محسوب میشود که در شرایط فعلی میتواند به کمک واحدهای تولیدی بیاید.
کارگروه مشترک چاره میاندیشد
به گفته وی، در این راستا، وزارت صنعت، معدن و تجارت در کارگروه مشترکی که با وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل داده، پیگیری موضوع خرید دین را در دستور کار قرار داده است.
فاطمیامین یادآور شد امسال منابع مناسبی برای تامین مالی بخش صنعت از طرق مختلف در نظر گرفته شده است که امیدواریم با استفاده از آنها بتوان وضعیت مناسبتری را در تامین مالی واحدهای تولیدی
در پیش گرفت.
یادآور میشود خرید اوراق و اسناد تجاری به قیمتی کمتر از مبلغ اسمی را خرید دین گویند. منظور از اوراق و اسناد تجاری آن دسته از اوراق و اسناد بهادار میباشد که مفاد آن حاکی از بدهی ناشی از معاملات تجاری باشد و منظور از مبلغ اسمی، مبلغی است که در متن اسناد و اوراق تجاری ذکر شده و حاکی از میزان دین یا بدهی است که باید در سررسید از سوی متعهد پرداخت شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد