15 - 05 - 2017
۱۲ هزار واحد احیا شد
گروه صنعت- اوج حملات مخالفان دولت برای وارونه جلوه دادن وضعیت تولید در چهار سال ریاستجمهوری روحانی را این روزها مشاهده میکنیم. ادعای تعطیلی دهها هزار واحد تولیدی یا تعطیلی ۷۰درصدی واحدهای صنعتی در دوران کار دولت یازدهم بارها از سوی کاندیداهای مخالف روحانی مطرح شده است. با وجود برخی آمار اعلامشده توسط برخی کاندیداهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، وضعیت احیا، راهاندازی و تعطیلی بنگاههای تولیدی در دو دولت گذشته حاکی از واقعیت دیگری است.
برخلاف آنچه توسط دو تن از نامزدهای دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در سومین مناظره تلویزیونی اعلام شد که «در دولت یازدهم بالغ بر دهها هزار واحد تولیدی تعطیل شده است»، براساس آمار موجود طی چهار ساله دولت یازدهم فقط ۵۱۰۰ بنگاه تولیدی تعطیل شدهاند.
تعطیلی ۵۰۰۰ تایی درمقابل فعال شدن ۱۲ هزار بنگاه
این در حالی است که در کنار این ۵۱۰۰ بنگاه تعطیلشده در دولت یازدهم، ۱۲ هزار و ۲۰۰ بنگاه تولیدی جدید تکمیل شده و به مرحله بهرهبرداری رسیده است. همچنین پنج هزار بنگاه تولیدی دیگر در دولت یازدهم احیا شدهاند. علاوه بر این طی چهار سال گذشته و از سال ۱۳۹۲ تاکنون حدود هفت هزار واحد تولیدی نیز توسعه یافتند.
اما نکته قابل اشاره اینکه تعداد بنگاههای تعطیل شده در زمان استقرار دولت یازدهم ۱۲ هزار و ۵۰۰ بنگاه بوده که در سال ۱۳۹۲ به این دولت تحویل داده شده است.
با در نظر گرفتن ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی جدید، تکمیل شده و به مرحله بهرهبرداری رسیده در دولت یازدهم و با لحاظ واحدهای احیا شده طی این دولت که تعداد آن به پنج هزار مورد میرسد، حدود ۱۷ هزار و ۲۰۰ واحد به چرخه تولید اضافه شده که این رقم نشاندهنده حدود ۵/۳ برابر شدن واحدهایی است که طی این مدت تعطیل شدهاند.
با توجه به وضعیت فعلی بخش مسکن که طی چند سال گذشته تاکنون با رشد منفی روبهرو بوده، اثر آن به ویژه در زنجیره معادن و صنایع معدنی و نیز محصولاتی که در این زنجیره قرار میگیرند نظیر محصولات فولادی، سیمان، کاشی و سرامیک و مواد اینچنینی کاملا مشهود است و در کنار آن بروز جنگهای داخلی در کشورهای همسایه، بخش ساختوساز در این کشورها را تحتالشعاع قرار داده و صادرات این زنجیره به کشورهای همسایه با مشکلات زیادی مواجه شده است بنابراین خروج از این رکود در این بخش از صنعت نیاز به تلاش بیشتر و اجرای برنامههای گستردهتری دارد.
در این بین اما اجرای طرحهای تحریک تقاضا در داخل کشور تا حد بسیار زیادی میتواند شرایط برخی فعالیتها را بهبود بخشد اما تقاضای اصلی که منجر به رونق بهتر بخش صنعت و معدن است، توسعه صادرات بوده که در صورت افزایش آن قطعا شرایط مطلوبتری را برای بخش تولید فراهم میکند.
با در نظر گرفتن تمام این مسایل اما مشکلات موجود در حوزه تولید به هیچوجه قابل انکار نبوده و حل مشکلات جاری و اصلی واحدها باید در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان وزارتخانهای که متولی امر سیاستگذاری و رفع موانع تولید است، قرار گیرد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: کارخانههایی که زنگ تعطیلیشان در دولت قبل به صدا درآمده بود، حال دستاویزی برای ایرادگیریهای پوپولیستی از دولتی است که آمار راهاندازی و توسعه واحدهای صنعتی در آن حدود پنج برابر تعطیلیهایی است که در آن رخ داده است.
این وزارتخانه این روزها پای ثابت نقدهای برخی دلواپسان از دولت یازدهم در موضوع تعطیلی کارخانههاست. این در حالی است که در دولت «تدبیر و امید» برخلاف دروغ یکی از نامزدهای ریاستجمهوری ۲۴ هزار واحد تولیدی تقویت و ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در دولتهای گذشته تعطیل شدهاند.
براساس آمار منتشرشده معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به عنوان یکی از بخشهای حل مشکلات کارخانههای تولیدی، این ستاد با برگزاری شش هزار و ۲۰۰ جلسه در استانهای مختلف کشور و ۵۳ هزار و ۲۰۰ مصوبه برای رونق تولید کارخانهها و واحدهای تولیدی گامهای عملیاتی زیادی برداشته است.
اما موضوع مهم تعطیلی واحدهای تولیدی که گاه دستمایه انتقاد غیرمنصفانه برخی رسانهها میشود را باید با نگاهی منطقی و دقیق بررسی کرد.
در دوران تصدی دولت یازدهم بر امور اجرایی کشور، تعداد واحدهایی که احیا و راهاندازی مجدد شده و نیز تعداد واحدهای جدیدی که به چرخه تولید افزوده شدهاند، در مقایسه با تعداد بنگاههایی که در اثر مشکلات ساختاری تولید، تشدید تقاضای رقابتی، مشکلات روزآمدی و نیز چالشهای مالکیتی دچار تعطیلی شدهاند، روندی عادی دارد.
در دوره فعالیت دولت یازدهم برپایه آمار منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت، ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی جدید تکمیل و راهاندازی شدهاند که این رقم با محاسبه واحدهای احیاشده در ۴۲ ماه گذشته به ۱۷هزار و ۲۰۰ واحد میرسد.
این رقم ۵/۳ برابر تعداد واحدهایی است که در چهار سال فعالیت دولت تدبیر و امید تعطیل شدهاند و تعداد آنها به پنج هزار و ۱۰۰ واحد صنعتی میرسد.
این گزارش میافزاید اگر واحدهای صنعتی توسعهیافته در دولت یازدهم را به تعداد واحدهای احیاشده و تازهتاسیس بیفزاییم، متوجه میشویم که بیش از ۲۴ هزار واحد تولیدی در دوران دولت یازدهم در کشور فعال شدهاند که پنج برابر واحدهای تعطیلشده در این دولت هستند.
به گزارش ایسنا نگاهی به واحدهای تعطیلشده تا زمان استقرار دولت یازدهم نیز نشان میدهد تا ابتدای کار دولت تدبیر و امید ۱۲هزار و ۵۰۰ کارخانه در کشور تعطیل شده است.
در همین پیوند، روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی اعلام کرد: با وجود اینکه در مناظره قبلی یک نامزد محترم به ارائه آمار غیرواقعی توقف ۴۱ درصدی واحدها اشاره کرد، به فاصله یک هفته این میزان را ۷۰ درصد اعلام کرد.
اینگونه بیان اطلاعات نشاندهنده بیاطلاعی و بیاساسی اطلاعات کاندیدای محترم است.
برپایه این گزارش، مطابق آمار رسمی میزان واحدهای متوقف در شهرکها و نواحی صنعتی با توجه به اقدامات دولت تدبیر و امید از ۲۰ درصد سال ١٣٩٢به ۵/۱۴ درصد در دولت یازدهم کاهش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد