16 - 07 - 2017
۴۸ درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند
:وزیر نیرو روز پنجشنبه با حضور در خراسان شمالی، کلنگ احداث فاز اول نیروگاه خورشیدی ۳۰ مگاواتی را در شهرستان جاجرم به زمین زد. حمید چیتچیان پس از کلنگزنی این نیروگاه به ظرفیت ۳۰ مگاوات در شهرک صنعتی شهرستان جاجرم، این پروژه را آغازگر جهش بزرگی در زمینه تولید انرژی دانست.
وی اهمیت حفاظت از محیطزیست، در دسترس بودن امکان احداث این نوع نیروگاهها برای اکثر نقاط کشور و عدم نیاز به خطوط انتقال و توزیع و اشتغالزایی را از جمله اهداف پیگیری ایجاد پروژههای تجدیدپذیر در کشور عنوان کرد.
وزیر نیرو احداث نیروگاههای خورشیدی در اراک، اصفهان و همدان به ظرفیتهای زیر ۱۰ مگاوات را از جمله پروژههای موفق خورشیدی تاکنون برشمرد و افزود: با توجه به ظرفیت ۳۰ مگاواتی نیروگاه جاجرم، این نیروگاه بزرگترین پروژه خورشیدی تا این لحظه در کشور است.
وی مقررات روشن و انگیزهبخش ایران برای سرمایهگذاری در زمینه نیروگاههای تجدیدپذیر را یکی از دلایل استقبال کشورهای خارجی از این پروژهها عنوان کرد و گفت: تاکنون سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار درخواست سرمایهگذاری خارجی در این حوزه ثبت شده که بیشترین حجم سرمایهگذاری خارجی را به خود اختصاص میدهد.
از سوی دیگر وزیر نیرو در خراسان شمالی گفت: در زمان حاضر ۴۸ درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند. وی همچنین اظهار کرد: اجرای شبکههای فاضلاب با استفاده از مکانیسمهای تعریفشده و مشارکت بخشخصوصی در حال پیگیری است. حمید چیتچیان برخورداری جمعیت تحت پوشش طرحهای فاضلاب در کل کشور را ۴۸ درصد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر این عدد در خراسان شمالی ۳۱ درصد است که با اجرای پروژه شبکههای فاضلاب به روش فاینانس جاری در این استان و اجرای ۱۲۵ کیلومتر شبکه جمعآوری فاضلاب که اجرای آن از امروز آغاز شد، بهزودی ۶۵ هزار مشترک جدید تحت پوشش قرار خواهند گرفت تا این شاخص در این استان به متوسط کشوری نزدیکتر شود. وی سه روش جهت توسعه شبکه فاضلاب شهرهای کشور بیان کرد و افزود: اعمال تبصره ۳ و ماده ۷ در قبوض، مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری به روش BOT و جمعآوری، تصفیه و فروش پساب فاضلاب از مهمترین این روشها برای اجرای پروژههای فاضلاب است. وزیر نیرو با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری این بخش بهصورتBOT عنوان کرد: با این روش، طرحهایی که ۲۰ یا ۳۰ سال اجرایی نشده بودند، به بهرهبرداری خواهند رسید. چیتچیان افزود: با توجه به محدودیتهای منابع آب در کشور، استفاده صنایع از پساب فاضلاب باید موردتوجه قرار گیرد. وی تصریح کرد: به همین منظور صنعت با سرمایهگذاری در این زمینه و احداث شبکه فاضلاب، میتواند از پساب حاصل از فرآیند تسویه، بهرهبرداری کند. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: صنعت پتروشیمی بجنورد نیز میتواند با این شیوه آب موردنیاز خود برای اجرای طرحهای توسعهای را تامین کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد