15 - 12 - 2022
رییس جمهور از حیطه اختیاراتش خارج نشده است
محمود احمدینژاد روز گذشته پس از یکسال در نشست مطبوعاتی و خبری با خبرنگاران حاضر شد و به برخی از سوالات پاسخ گفت. اما آنچه در این جلسه سبب ناراحتی عدهای شد این بود که تمام خبرنگاران موفق به طرح پرسش خود نشدند و در نهایت بعد از اتمام زمان در نظر گرفته شده برخی مجبور شدند برای طرح سوال خود در برابر میز او قرار گیرند و پرسش خود را به سختی و در میان صداهای مختلف مطرح کنند.
در این رابطه روزنامه «جهانصنعت» نیز از جمله رسانههایی بود که موفق به طرح سوال خود از تریبون نشد و به احمدینژاد در اینباره انتقاد کرد که براساس کدام عدالت برخی از رسانهها اعم از دولتی و صداوسیما و … همیشه میتوانند پرسش خود را مطرح کنند اما گروهی دیگر هیچگاه موفق به این موضوع نمیشوند.
پس از طرح این موضوع احمدینژاد به خبرنگار جهانصنعت گفت که سوال شما چیست، بپرسید. خبرنگار ما هم که در شرایط بسیار سختی قرار داشت به تذکرهایی که تا حالا چند بار به رییسجمهور درخصوص حرفهایی که زده، اشاره کرد و پرسید منتقدان بر این اعتقادند که چنین حرفهایی در حیطه اختیارات یا شئونات رییسجمهور نیست. آخرین آن هم ایجاد رابطه با آمریکا در سفر به نیویورک است، این نقدها به قدری جدی است که حتی مشاور ویژه مقام معظم رهبری در حوزه بینالملل هم آن را مورد توجه قرار داد و در این خصوص اعلام کرد که قرار نیست با آمریکا رابطهای برقرار شود. آیا رییسجمهور حیطه وظایف و اختیاراتش را نمیشناسد و اگر میشناسد پس چرا چنین رفتار میکند یا در صورتی که معتقدید رفتار رییسجمهور صحیح است به چه دلیل به آن تذکر داده میشود.
احمدینژاد اما در پاسخ به این سوال خیلی مفید و مختصر پاسخ داد که من چنین باوری ندارم اصلا چرا این سوال را از من میپرسید از کسانی پرسش خود را بپرسید که چنین ادعا میکنند. رییسجمهور در ادامه نشست خبری روز گذشته خود گفت که نمایندگان ایران در مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاههای ملت ایران را به گوش جهانیان رساندهاند. وی به نوسانات قیمت ارز نیز اشارهای کرد و افزود : نوسانات قیمت ارز متعلق به امروز نیست بلکه مدتی است که بازار دچار نوسانات شده و این روزها تشدید شده و مربوط به دو عامل بیرونی و درونی است. محمود احمدینژاد در خصوص منشای نوسانات قیمت ارز و آخرین اقدامات دولت در راستای کنترل بازار اظهار داشت: نوسانات ارز متعلق به امروز نیست بلکه مدتی است که بازار دچار نوسانات شده و این روزها تشدید شده است. رییسجمهور با طرح این سوال که اصلا مساله ارز از کجاست، تصریح کرد: چرا سال گذشته این حرفها مطرح نبود، بسیار روشن است، دو عامل دست به دست یکدیگر دادند تا به ملت ایران فشار بیاورند؛ یک عامل مربوط به بیرون و یک عامل نیز از درون است. وی برهمین اساس به تحریم دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: دشمن خرید نفت را از ایران تحریم کرده و بخش قابل توجهی از درآمد ارزی ایران از ناحیه فروش نفت است. همچنین مبادلات بانکی را نیز تحریم کرده است، یعنی اگر نفتی هم فروخته شده درآمد آن قابل هزینه کردن و جابهجایی نباشد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه دشمن همه تلاش خود را برای اعمال این تصمیم بسیج کرده است، گفت: در واقع این یک جنگ پنهان است، یک جنگ بسیار گسترده سنگین و در سطح جهان پراکنده همکاران ما در بانک مرکزی و نهادهای مربوطه تلاش کرده و راههایی را پیدا میکنند.
رییسجمهور با بیان اینکه آنها موفق شدند مقداری از فروش نفت ما را کاهش دهند، افزود: البته ما جبران خواهیم کرد البته باید توجه داشت که یک نبرد است و دشمن تصور میکند در این عرصه میتواند ملت ایران را در هم بشکند. آنها تصمیمگیری میکنند و ممکن است تصمیمات جدیدی نیز اتخاذ کنند.
وی ادامه داد: در اقتصاد هزار میلیارد تومانی ایران، صد میلیارد دلار مبادلات ارزی رقمی بالایی نیست اما همیشه به نوعی عدهای بازار داخل را به قیمتهای بیرونی و به واردات گره میزنند و بیش از ۵۰ سال است که به این شکل است.
شبکههای خارجی فقط روی مساله جنگ روانی مانور میدهند
رییسجمهور با بیان اینکه نوسانات قیمت ارز به خاطر مشکلات اقتصادی نیست، اظهار داشت: این نوسانات به خاطر دشمنی با سیاستهای دولت است.احمدینژاد در ادامه سخنان خود در کنفرانس خبری اظهار داشت: آیا واقعا امسال ارزی که بانک مرکزی به بازار تزریق کرده تکاپوی نیازهای ارزی کشور را نکرده است، این طور نیست باید به آمار دقت شود.رییسجمهور با بیان اینکه یک مقدار جزیی واردات ما کم شده است، افزود: سال گذشته در شش ماهه اول میزان واردات کشور ۱۷ میلیون و ۸۴۰ هزار تن و شش ماه نخست امسال ۱۹ میلیون و ۱۲۱ هزار تن بوده است، پس به لحاظ وزنی بیشتر شده اما به لحاظ ارزی کاهش داشته است. از سال گذشته تاکنون ۵/۲۲ میلیارد کالا وارد شده ولی در حال حاضر ۵/۲۶ میلیارد که همان حول و حوش ۱۰ تا ۱۲ درصد میشود که نیمه دوم جبران خواهد شد.
وی ادامه داد: بانک مرکزی ارز همه اینها را تا امروز تامین کرده و سوال این است که آیا این نوسانات به خاطر مشکلات اقتصادی است، پاسخ این است خیر به خاطر سیاستهای اقتصادی دولت است که برخی آن را علم کرده و به دولت حمله میکنند و همه برنامههای دولت را زیر سوال میبرند، پاسخ روشن است هرگز این طور نیست در یک روز از صبح تا بعدازظهر چه اتفاقی میافتد و کدام شرایط اقتصادی عوض میشود که چند نفر ۵۰۰ تومان روی قیمت میگذارند.
احمدینژاد با اشاره به اینکه بانک مرکزی و ستاد تنظیم کل اولویتها را در کشور به ۱۰ اولویت تنظیم کردهاند، گفت: اولویت اول و دوم موادغذایی، دارو است این نیازها با ارز ۱۲۲۶۰ ریال برطرف میشود.
رییسجمهور با اشاره به جنگ روانی دشمن در بازار نوسانات ارزی تاکید کرد: مردم در این قضیه آرامند و تنها عده قلیلی که فکر میکنند باید با مراجعه به بازار فشار مضاعف بیاورند مشکلاتی را ایجاد کردهاند.
محمود احمدینژاد، رییسجمهور کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مرکز مبادلات درست کردند که هر کس ارز میخواهد به آنجا مراجعه کند، افزود: هرکس واقعا برای صادرات و واردات ارز نیاز دارد به آنجا مراجعه میکند و یک مقدار ارز برای مسافرتها میماند که بانک مرکزی اعلام کرده که آن را تامین میکند.
وی با تاکید بر اینکه جنگ روانی هم در بیرون و هم در داخل وجود دارد، گفت: شبکههای خارجی فقط روی مساله جنگ روانی مانور میدهند.
احمدینژاد گفت: سال گذشته واردات آزاد بود و انواع کالاهای غیرضروری وارد میشد. الان هم آزاد است اما بانک مرکزی فعلا ارز نمیدهد، مشخص است که یک جنگ روانی است. بنده باز تاکید میکنم این به معنای این نیست که مشکلات نداریم اما بخش عمده مشکلات را بانک مرکزی، وزارت نفت و وزارت اقتصاد تحمل میکنند.
رییسجمهور افزود: اما من تاکید میکنم این مشکلات به وجود آمده، حلقههای یک برنامه است از آن طرف فشار میآورند و از سمت دیگر هم فشار به دولت و مصاحبه میکنند و تمام برنامههای دولت را زیر سوال میبرند که دولت باعث این است چطور دولت باعث این است چطور وقتی در جایی موفقیتی پیدا میشود همه شریک هستند.
احمدینژاد با بیان اینکه اینجا جای تسویهحسابهای سیاسی نیست، اظهار داشت: کسی که میداند چقدر نفت به فروش میرسد، چقدر پولها جابهجا میشود و در جلسات هم شرکت میکند در بیرون دولت را محکوم میکند.
وی این سوال را مطرح کرد که چه طور تا دی و بهمن ماه سال گذشته مشکلی وجود نداشت و افزود: خیلیها وارد میشوند و تصمیمگیری میکنند اما وقتی تبعات تصمیم بیرون میآید، حضور ندارند. در حالی که این تصمیم را خودشان گرفتهاند و این تصمیمات در دولت تحمیل شده است ولی وقتی آثار این تصمیمات بیرون میآید دولت را مورد هجوم قرار میدهد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران بر این شرایط غلبه پیدا میکند، اضافه کرد: هر چند دشمن تمام فشارهای خود را وارد میکند چراکه میخواهد از ملت ایران انتقام بگیرد. دشمنان دروغ میگویند که تحریم فشار به دولت است؛ تحریم فشار بر ملتهاست.احمدینژاد گفت: هیچ دلیل اقتصادی برای نوسانات تند وجود ندارد و همه این مسایل یک جنگ روانی است البته اقداماتی در حال انجام است و تصمیماتی گرفته شده و امیدوارم که این تصمیمات شرایط را بهتر کند.رییسجمهور تصریح کرد: همه دستگاهها و نهادها باید کمک کنند تا مشکلات حل شود، مرکز مبادلات ارزی در جلسه مشترک سه قوه که نمایندگان سه قوه در آن حضور داشتهاند، تصویب شد تا نظمی در بازار ارز به وجود بیاید و این طور نباشد که بانک مرکزی هر چقدر ارز میدهد، معلوم نشود که کجا میرود.
رییسجمهور ادامه داد: فرض میکنیم مبادلات خارجی ما کلا قطع شده، مگر سهم آن در اقتصاد ایران چقدر است، اقتصاد ایران میتواند به حیاتش ادامه دهد و پیشرفت خودش را داشته باشد.
وی همچنین در خصوص تهدیدات اسراییل در نشست خبرنگاران نیز ابراز کرد گفت: تکلیف ملت ایران روشن است ما هیچگاه مهاجم نبودیم و هیچگاه حمله نکردهایم اما همواره مدافع خوبی بودهایم، ملت ایران مدافعی بوده که تمامی متجاوزان را پشیمان کرده و پاسخهای دفاعی ملت ایران پشیمانکننده بوده است.
رییسجمهور دولت دهم مبنی بر اینکه آمریکاییها مدعی شدند که فشارهای سیاسی و تحریم آنها علیه ملت ایران را تشدید خواهند کرد، تشریح کرد: واکنش ما که معلوم است، ما کنار ملت ایرانیم و از همه حقوق و تمامیت ملت ایران با تمام قوا دفاع میکنیم. ولی روش آمریکاییها شکست خورده است. اگر آنها میخواهند بار دیگر این روش را تجربه کنند، اشکالی ندارد، میتوانند تجربه کنند.
وی ادامه داد: مهمتر از تهدید اسراییلیها مدیریتی است که به آنها اجازه تهدید را میدهد. این مدیریت باید اصلاح شود. تا زمانی که این مدیریت وجود داشته باشد چهار صهیونیست بیفرهنگ هم پیدا میشوند و اینکارها را میکنند.
احمدینژاد با بیان اینکه در حال حاضر صدام کجاست و ملت ایران کجا قرار دارد، ادامه داد: ایران کشوری نیست که با چهار تا ترقه و تیر و ترکش تکان بخورد، ایران کشوری بزرگ و عظیم است و ریشه در تاریخ دارد.
آمریکا دست و پای صهیونیستها را جمع میکند
احمدینژاد تصریح کرد: تحلیل دقیق من این است که حاکمیت آمریکا به اینجا رسیده که دست و پای صهیونیستهای تندرو را جمع کند و به این نتیجه رسیده که خرج آنها بیش از درآمدشان شده است بر همین اساس میخواهند یک طوری آنها را مهار کنند تا به تعادلی برسند و اسراییلیها هم این موضوع را فهمیدهاند به همین دلیل دنبال ماجراجویی هستند تا برای خودشان فرصت بخرند.
احمدینژاد در پاسخ به این سوال که آیا باید با آمریکا مذاکره مستقیم شود یا خیر، گفت: ممکن است ولی شرایط آن باید فراهم شود بنابراین در این شرایط من فکر نمیکنم که اینطور باشد.
رییسجمهور همچنین در مورد خروج نام منافقین از لیست گروهکهای تروریستی از سوی دولت آمریکا اظهار داشت: فکر میکنم دامنه حلقههای طراحی آنها وسیعتر از صحبتهایی است که درباره دلار و ارز مطرح میکنند. آنها به دنبال کارهای دیگری هم هستند به همین خاطر این گروه را از لیست تروریستها خارج کردند.
احمدینژاد تاکید کرد: ما به صورت رسمی این موضوع را محکوم کرده و به نهادهای گوناگون اطلاعیه میدهیم، اما اینکه تصور کنند با ابزار گروهی که نزد ملت ایران منفور است و محبوبترین رییسجمهور و نخستوزیر این کشور را در همین ساختمان به آتش کشیدند میتوانند موفق شوند، اشتباه میکنند و از تنور آنها آبی گرم نمیشود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه آمریکا باید رفتار خود را اصلاح کند، یادآور شد: آنها چماق بلند کرده و میگویند باید داوطلبانه گفتوگو کنید که این زشت است چرا که ملت ایران هزاران سال قدمت دارد در حالی که اینها اصلا نبودهاند و در تاریخ هم معلوم است که چه کسی باید رفتار خود را اصلاح کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که از رییسجمهور درباره توقیف روزنامه شرق پرسید، گفت: مشی دولت در هفت سال گذشته روشن است. دولت حداکثر آزادی ممکن را داشته است و در واقع ما آزادی نزدیک به مطلق برقرار کردهایم.
احمدینژاد بر همین اساس گفت: نظر من در این باره نیز مشخص است و به نظرم کار وزیر ارشاد قطعا اشتباه بوده است. وی بر همین اساس تاکید کرد: همه باید به ارزشهای دفاع مقدس عمل کنیم و البته ملت ایران احترام میگذارد، حالا اگر روزنامهای اقدام کرده باید به دادگاه صالحه رفته و در هیات منصفه به آن رسیدگی شود چراکه کسی نمیتواند نظر شخصی خود را اعمال کند.
رییسجمهور با بیان اینکه نمایندگان قوای گوناگون در هیات نظارت حضور دارد، تصریح کرد: قطعا این تصمیم اشتباه بوده اما من نمیتوانم در این باره دستور دهم. امیدوارم قوهقضاییه در این امر وارد شده و رسیدگی کند. باید توجه داشت که این تصمیم در غیاب بنده گرفته شده است.
شاید تصمیمات لاریجانی بر گرانی اثرگذار است
احمدینژاد در ادامه نشست در خصوص اینکه رییس مجلس در مصاحبه اخیرش با یکی از خبرگزاریها گفته بود تحریم تاثیر چندانی بر وضعیت فعلی اقتصاد ندارد، گفت: خب لابد تصمیمات ایشان اثر دارد اگر تحریم اثر ندارد.
وی ادامه داد: انتظار دولت از دستگاههای امنیتی این است که در کنترل بازار ارز باید با تصمیمات همراهی کنند و به مسوولان در کنترل بازار کمک کنند.
رییسجمهور ادامه داد: امیدوارم که مسوولان وظیفهشان را خوب انجام دهند و بخشی از این نابسامانیها اصلاح شود.
وی افزود: عدهای میگویند دولت به دنبال این است که دولت بعدی را دستش بگیرد و خودش را برای انتخابات تجهیز میکند و همانها و عدهای دیگر میگویند دولت دارد بازار را به هم میزند تا دولت بعدی دچار مشکل شود. این حرفها خیلی سبک است. یا میگویند هدفمندی یارانهها باعث شده که این اتفاقات بیفتد. از اول با هدفمندی مخالف بودند از اول با اینکه دوزار به جیب ملت ایران برود مخالف بودند و اینکه یک قدمی در جهت عدالت برداشته شود.
رییسجمهور ادامه داد: ۵۰ سال، ۱۰ درصد جمعیت، ۸۰-۷۰ درصد یارانه را به خودش اختصاص میداد. بگذارید چند سال هم هرکس سهم خودش را بگیرد. هدفمندی یارانهها دو کلمه بیشتر نیست: داریم از جیب آنهایی که بیشتر مصرف میکنند میگیریم و میدهیم به آنهایی که کمتر مصرف میکنند و پول جدیدی وارد بازار نمیشود.احمدینژاد خاطرنشان کرد: یا میگویند نقدینگی در این دولت خیلی بالا رفته و این باعث آن است در صورتی که در برنامه سوم حدود ۲۹ درصد رشد نقدینگی سالانه است. اول برنامه تا آخر برنامه یعنی اول دولت قبل تا آخر دولت قبل نقدینگی هشت برابر شده و در این دولت چهار برابر شده است تا الان. چه کسی بیشتر نقدینگی تزریق کرده است؟
رییسجمهور اظهار داشت: جالب است آن کسانی که میگویند نقدینگی است خودشان آمدند امسال در بودجه تصویب کردند که معوقات بانکی پنج سال عقب بیفتد و سیستم بانکی را موظف کردند. آنها سیستم بانکی را دچار رکود کردند.رییسجمهور تاکید کرد: جالب است تصمیم را میگیرند بعد در تبعاتش که مشکل پیدا میشود میگویند تقصیر دولت است. یک خورده هم کمک کنید به دولت. دولت شبانهروز مشغول کار است و یک خورده هم باید دولت همراهی کند.
رییسجمهور در ادامه نشست خبری روز گذشته خود در خصوص دستگیری مشاور مطبوعاتی خود خاطر نشان کرد: اگر کسانی که این کار را انجام دادند گیر آوردید از آنها بپرسید، لابد ضرورت خیلی مهمی بود که ۱۰ دقیقه مانده به سخنرانی رییسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل آقای جوانفکر را دستگیر کردند.
رییسجمهور گفت: اتهام اهانت به رهبری حتما به آقای جوانفکر نمیچسبد و به نظرم باید در خصوص ایشان حوصله میکردند.
احمدینژاد افزود: اگر بنا باشد این موضوع و این روش نادرست در کشور باب شود خیلی بد میشود، چون توهین به رهبری را در ایران کسی نمیپسندد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد که در حال پیگیری موضوع بازداشت مشاور مطبوعاتی خویش است و حتما در خصوص جوانفکر با کسانی که باید صحبت کند، صحبت خواهد کرد.
وی افزود: اینکه انگشت اتهام به دولت و یا یک فرد نشانه رود موضوعی را حل نمیکند و باید همه دست به دست هم دهیم تا از این مقطع عبور کنیم که من یقین دارم از این مرحله عبور خواهیم کرد.رییسجمهور گفت: ملت ایران از حوادث سنگینتر عبور کرده و از این موضوع نیز عبور خواهد کرد اما اکنون که دولت از تصمیمات کارشناسان در جلسات مشترک قوا حمایت میکند، انتظار داریم دیگران هم از این تصمیمات حمایت کنند.
رییسجمهور کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود مبنی بر اینکه نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی خطوط قرمزی را در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ترسیم کرد به نظر شما خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مقابل خطوط قرمز او چیست؟ و همچنین وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دیری نمیپاید که یک انقلاب به سبک بهار عربی در ایران همسان کشورهای عربی اتفاق میافتد چیست، گفت: خیلی ممنون و متشکریم از این اظهارنظرهایی که کردند، چرا صهیونیستها عصبانی هستند؟ یک علت را مطرح کردند.
رییسجمهور ادامه داد:نباید عنصر فرهنگ به چماقی سیاسی برای کوبیدن افراد تبدیل شود چراکه حوزه فرهنگ وسیع است و نظرات مختلفی در آن وجود دارد. بنابراین نباید یکدیگر را به خاطر اختلاف به ضدیت با فرهنگ و ضدانقلابی بودن متهم کنیم.
وی ادامه داد: عدهای با دولت مخالفند و ما هم نگفتیم چرا مخالفند اما رفتار برخی رسانهها در قبال دولت معلوم است و من احمدینژاد هم گردنم از مو باریکتر است و تنها کسی هستم که شما در مقابل آن میتوانید اینگونه صحبت کنید.
هیچ انتقادی از قوه قضاییه نمیشود
احمدینژاد افزود: اگر جایی یک انتقاد از قوهقضاییه شده بگویید، قوهقضاییه انتقاد ندارد؟ نقش قوهقضاییه در کشور کم است؟ این قوه در امنیت اقتصادی نقشی ندارد؟ اگر هیچ نقشی ندارد چطور یک قوه مستقل است که در تراز رییسجمهور قرار دارد و برخی جاها بالاتر از رییسجمهور است و میتواند رییس دولت را مورد سوال قرار دهد.
رییسجمهور گفت: مجلس هیچ نقشی در تحولات کشور ندارد؟ شهرداری تهران هیچ اشکالی ندارد؟ من خودم شهردار تهران بودم و در همین تهران اگر در خیابانی چالهای پیدا میشد صدها مقاله درباره آن مینوشتند.
احمدینژاد گفت: ما که همیشه جوابگو هستیم و در خیابان زیر پای مردم هستیم و اتفاقا تنها کسی هستیم که در این کشور پاسخگوست و به آقای ضرغامی گفتم واقعا هیچ دستگاه دیگری اشکال و انتقادی ندارد و همهچیز در این کشور مرتب است و فقط دولت ضعف دارد؟
احمدینژاد افزود: بنده شاید تنها مسوولی هستم که هیچ نگرانی ندارم و همیشه در دل مردم میروم و از این جهت به خدا هیچ نگرانی ندارم و خیلی راحت میان مردم هستم برای آنکه دلم با مردم است و هیچوقت سر سوزنی دوست ندارم به مردم فشار بیاید.
وی گفت: به خود من گفتند که علت حملات به دولت چیست و من خودم میدانم و ملت هم میدانند اما نمیخواهم موضوع را باز کنم، بگذریم.
احمدینژاد افزود: شش ماه بازار را به هم ریختند و حالا میگویند چرا رییسجمهور نمیآید کارها را درست کند و جوری میگویند که انگار دولت نشسته تا به مردم فشار وارد شود.رییسجمهور با بیان اینکه همه باید کمک کنند تا از این وضعیت بگذریم، گفت: رییس مجلس به جای اینکه پنج صفحه مصاحبه کند و دولت را متهم کند، کمک کند تا معوقات بانکی پرداخت و بازار تنظیم شود و قوانین ناقص اصلاح گردد.
احمدینژاد افزود: ما با یک سوم این ارز میتوانیم کشور را اداره کنیم اما شرط آن این است که همه کمک کنند و فکر میکنم که این اتفاق میافتد و ما چارهای نداریم جز آنکه به هم کمک کنیم.
رییسجمهور گفت: کسی آمده و گفته درآمد ارزی دولت بینظیر است اما این نظر سطحی و غیرعلمی است. چون عدد بالاست ولی وقتی قیمت نفت بالا میرود قیمت کالای خارجی هم بالا میرود و قدرت خرید کاهش مییابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد