2 - 12 - 2019
تداوم کاهش قیمت خودرو در بازار
باشگاه خبرنگاران جوان – نماینده مجلس گفت: سیاستهای وزارت صمت مبنی بر فروش فوری توانست تاحدودی بازار خودرو را سامان دهد. رمضانعلی سبحانیفر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش قیمت خودرو در بازار در روزهای اخیر، گفت: سیاستهای وزارت صمت مبنی بر فروش فوری در درازمدت توانست تاحدودی قیمتها را کاهشی کرده و بازار خودرو را سامان دهد. نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین و خوشاب در مجلس شورای اسلامی افزود: سیاست فروش فوری و فروش خودرو ۵ درصد زیر قیمت بازار باعث افزایش تولید خودروسازان شد، در نتیجه با عرضه بیشتر بازار تاحدودی کنترل و قیمتها روند نزولی گرفته و متعادل شود. وی اظهار کرد: با کنترل قیمتسازی در فضای مجازی و جلوگیری از جولان دلالان نه تنها از افزایش قیمت خودرو در بازار جلوگیری شد بلکه کاهش قیمت چهارچرخها در روزهای اخیر را نیز رقم زد. این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه در صورتی که مردم سرمایههای خود را روانه بازار خودرو نکنند حباب قیمتی خودرو میشکند، تصریح کرد: در صورتی که میزان تولید خودروسازان افزایش پیدا کند -که با توجه به بررسی روند تولید این شرکتها در ماههای اخیر موضوع دور از انتظاری نیست- کاهش قیمت خودرو تداوم داشته و بازار ساماندهی میشود.
کشورهای اروپایی در حسرت نیروی کار ایرانی
ایسنا- یک کارشناس بازار کار معتقد است با تزریق پول به بازار شغل ایجاد نمیشود و در شرایطی که بسیاری از کشورها به شدت نیازمند نیروی انسانی هستند، باید شرایط بهرهگیری و اعزام نیروهای کار ماهر و متخصص خود را فراهم کنیم. حمید حاجاسماعیلی اظهار کرد: هماکنون در حوزه نیروی انسانی، دانشآموختگان و نخبگان بسیاری داریم که هنوز نتوانستهایم از ظرفیت و دانش آنها در توسعه اقتصاد به شکل شایستهای استفاده کنیم. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی غربی به شدت محتاج نیروی انسانی هستند و با گسترش پدیده سالمندی در اروپا، این نیاز روز به روز بیشتر میشود. این کارشناس بازار کار ادامه داد: ما از فرصتی که در قالب توافق برجام شکل گرفت میتوانستیم استفاده کنیم و با اروپاییها تفاهمنامهای برای اعزام نیروی کار به طور رسمی منعقد کنیم. در حال حاضر اگر این کار را نکنیم بسیاری از نیروهای انسانی از مسیرهای غیرقانونی کشور را ترک میکنند و در نهایت ارزان به خدمت گرفته میشوند و از مزایای جدی و قانونی محروم میمانند. به گفته حاجاسماعیلی، اعزام نیروی کار به خارج یکی از راههای ارزآوری کشورها به شمار میرود و وزارت کار باید با همکاری وزارت امور خارجه برنامهریزی صحیحی در این خصوص داشته باشد. وی گفت: نرخ بیکاری کشور در حال افزایش است و با توجه به آمار بالای فارغالتحصیلان بیکار و نیاز کشورهایی که در حسرت چنین سرمایه عظیمی هستند، میتوانیم نیروهای ماهر و متخصص خود را به کشورهای صنعتی اعزام کنیم. این کار ارزآوری دارد و از طریق مجاری رسمی، بخشی از دستمزدشان به کشور برمیگردد.
ضرر آلومینیومیها از جنگ تجاری جهانی
ایسنا- مدیرعامل شرکت تولیدکننده آلومینیوم آلکوا هشدار داد تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین تاثیر منفی روی قیمتهای جهانی آلومینیوم گذاشته و به صنعت آلومینیوم آسیب میزند. روی هاروی، مدیرعامل آلکوا در کنفرانس فلزات، معدنکاری و فولاد جهانی بانک آمریکا مریل لینچ در بارسلون اسپانیا اظهار کرد: ما بر این باوریم که تعرفهها منطقی نیستند. سهمیهها غیرقابل اجرا هستند. تمامی این ابهامات بدون تردید روی قیمتگذاری آلومینیوم تاثیر منفی میگذارد. مدیرعامل آلکوا خاطرنشان کرد که قیمتهای آلومینیوم در بازار فلزات لندن امسال به حدود ۱۸۰۰ دلار در هر تن رسیده است با این حال تا اواسط هفته جاری حدود ۲۵ دلار بالاتر بود. شرکت ش که در تلاش برای نهایی کردن مذاکرات دستمزد با اتحادیه کارگران فولادسازی بوده است، اذعان کرد که از وضع تعرفهها روی واردات چین و سایر کشورها که سال گذشته توسط دولت ترامپ انجام گرفت، تا حدودی سود برده است.
شیوه مدیریت هزینههای خودروسازیها باید اصلاح شود
خبرخودرو- عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی به چالشهای موجود در صنعت خودرو اشاره داشت و با تاکید بر توانمندسازی صنعت قطعهسازی گفت: صنعت خودروسازی در حال حاضر با چالش تامین قطعه مواجه شده و مشکلات قطعهسازان که ناشی از تاثیر بالای این صنعت از نوسانات نرخ ارز و وابستگی به خارج از کشور است باعث شد تیراژ تولید خودرو به شدت کاهش یابد. امرالله امینی اظهار داشت: نوسانات نرخ ارز، عدم نقل و انتقال بانکی و ممنوعیت واردات تامین بخشی از قطعات وارداتی را با مشکل مواجه ساخت مضاف بر اینکه قطعه سازان به دلیل افزایش نرخ ارز با کمبود نقدینگی روبهرو شدند تا جایی که شاهد کاهش تیراژ تولید خودرو بودیم. وی در ادامه افزود: چالش مهم دیگری که دست خودروسازان را برای تولید بسته است هزینه بالای شرکتهای تحت پوشش خودروسازیها و همچنین حجم بالای نیروی انسانی است که باید این موضع با یاری دولت حل و فصل شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد