17 - 12 - 2022
راه اندازی «بانک راه حلها» برای کشورهای در حال توسعه
|گروه اقتصادی| رییس بانک جهانی برنامههای جدید خود را برای بهبود شرایط کشورهای در حال توسعه اعلام کرد و گفت قصد دارد بانک «راهحلها» را که میتواند با سرعت بیشتری نیازهای کشورهای فقیر جهان را رفع کند، راهاندازی کند.
شصت و هفتمین اجلاس مجمع عمومی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول روز گذشته با حضور وزیران و مقامات عالیرتبه اقتصادی و مالی ۱۸۵ کشور در توکیو برگزار شد.
محور مذاکرات روز گذشته اجلاس مجمع عمومی بررسی چشمانداز آینده نه چندان امیدوارکننده اقتصاد جهانی بود.
جیم یانگ کیم با مخاطب قراردادن وزرای مالی و بانکداران بانکهای مرکزی که در اجلاس سالانه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی شرکت کرده بودند، گفت: ما باید سریعتر، خلاقتر و منعطفتر عمل کنیم. ما باید از یک بانک صرف به بانک «راهحلها» ارتقا بیابیم تا بتوانیم به منظور مقابله با چالشها با استفاده از راهحلهای غیرایدئولوژیک و مبتنی بر شواهد از مشتریان خود حمایت کنیم.
رییس جدید بانک جهانی گفت که در دوره ریاست جدید تلاش خواهیم کرد بانک جهانی به حلکننده مسایل کشورهای در حال توسعه تبدیل شود.کیم، رییس جدید بانک جهانی گفت: تاکنون بازسازی اروپا، کمک به کشورهای در حال توسعه، مبارزه با فقر و توسعه دانش از اهداف روسای پیشین در تاسیس بانک جهانی بوده است.
وی تصریح کرد: در دوره ریاست جدید تلاش خواهیم کرد بانک جهانی به حلکننده مسایل کشورهای در حال توسعه تبدیل شود.
جیم یانگ کیم گفت: بانک جهانی باید برای مقابله با فقر در جهان اقدام کند. یکی از کارهایی که برای این منظور میتوان انجام داد ایجاد شکوفایی اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی است بنابراین توانمندسازی کشورها باید از طریق حمایت از آنها به منظور ایجاد فرصتهای شغلی باشد.
مسایل جهانی بسیاری وجود دارد که بانک جهانی با آن درگیر است. تغییرات زیستمحیطی یکی از این چالشهاست. آمار مربوط به تغییرات زیستمحیطی در جهان بسیار بدتر از آن است که بسیاری تصور میکنند.
سرعت کاهش فقر در جهان حدود یک درصد در سال است. اما اگر به کشورهای در حال توسعه کمک کنیم و به آنها یاری بدهیم تا به رشد اقتصادی برسند و هزینههایشان برای از بین بردن فقر باشد، میتوان سرعت از بین بردن فقر را بسیار بیشتر کرد. یکی از ماموریتهای اصلی بانک جهانی مبارزه با فقر است. بانک جهانی به صورت سنتی بر مبارزه با فقر در کشورهایی که درآمد آنها بالاست متمرکز نبوده است. اما زمان آن فرارسیده است که این وضع تغییر کند.
کریستین لاگارد، رییس صندوق بینالمللی پول نیزهم تنها راه چیره شدن بر بحران اقتصادی جهانی را همکاری کشورهای غربی دانست.
تقاضای سفتهبازی ارز را کنترل میکنیم
با وجود ادامه نوسانات نرخ ارز در بازار، وزیر اقتصاد بار دیگر بر کنترل تقاضای سفتهبازی در بازار ارز تاکید کرد.
چندی پیش حسینی خبر داد که بازار مکاره ارز را از بین میبریم ولی با گذشت دو هفته هنوز هم افسار بازار در دست دلالان است و خرید و فروش چندانی در صرافیها انجام نمیگیرد.
با این حال وزیر اقتصاد از اتخاذ اقدامات دیگر به منظور مقابله با کاهش ارزش ریال خبر داد و گفت: دولت ایران در حال برداشتن گامهایی برای کنترل تقاضای سفتهبازی در بازار ارز است.شمسالدین حسینی که برای شرکت در نشست مشترک بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول به توکیو سفر کرده است، تاکید کرد که باوجود تحریمها ذخایر ارزی ایران در «وضعیت خوبی» قرار دارد.
همچنین شمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست مجمع عمومی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول از مبانی، ساختار و مدیریت نهاد بینالمللی پولی و مالی جهانی انتقاد کرد و گفت: سلطه چند ارز بر همه اقتصادهای جهان مشکلآفرین شده است.
وی با اشاره به انحصاری بودن مدیریت بانک جهانی توسط آمریکا و صندوق بینالمللی پول توسط اروپا تصریح کرد: این نظام انحصاری به استقلال این دو نهاد مهم بینالمللی آسیب میزند و جز بیثباتی نتیجهای برای کشورهای در حال توسعه نخواهد داشت.
وی ابراز امیدواری کرد تا رییس جدید بانک جهانی بتواند در مسیر تحقق اهداف اساسنامه بانک و کمک به توسعه منصفانه گام بردارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی هشدار داد: غرب هزینه تحریمهای خود علیه ایران را پرداخت خواهد کرد.حسینی با انتقاد از سیاست تحریم غرب تصریح کرد: تحریمها بخشی از یک جنگ اقتصادی علیه ایران هستند و در حالی که ایران به سمت تجارت با کشورهای دیگر روی میآورد شرکتهای غربی زیان خواهند دید.وی که در جریان یک مصاحبه مطبوعاتی سخن میگفت، افزود: تحریمها نهتنها بر اقتصاد ایران تاثیر نمیگذارند بلکه کشورهای دیگر و شرکتهای خارجی هم تحت تاثیر تحریمها قرار میگیرند.حسینی در ادامه گفت: ترکیه هماکنون جای آلمان به عنوان یک شریک تجاری مهم را برای ما گرفته است و چین هم ممکن است سهم ژاپن از بازار ایران را به دست بیاورد.وی هشدار داد: آنهایی که تحریمها را تحمیل کردند بهای آن را خواهند پرداخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد