14 - 04 - 2024
کاهش ۲۰ درصدی بارشها
ایرنا- از ابتدای سالجاری تا ۲۳فروردینماه بهطور میانگین ۲/۱۵۰میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت (۳/۱۸۹میلیمتر) با کاهش ۷/۲۰درصدی بارش روبهرو هستیم.
براساس دادههای سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۲۳ فروردین، ۷/۲۰درصد با کاهش بارش روبهرو بوده و طی این مدت ۲/۱۵۰میلیمتر بارش دریافت کرده و این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۳/۱۸۹میلیمتر بوده است.
براساس دادههای سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۲۳ فروردینماه ۷/۷میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۲/۶میلیمتر است بنابراین ۵/۲۴درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است. از ابتدای ماه جاری منتهی به ۲۳فروردینماه در کشور بهطور میانگین ۲۶میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۸/۲۷میلیمتر است. در نتیجه ۴/۶درصد با کاهش بارش نسبت به بلندمدت
روبهرو بودهایم.
از ابتدای سالجاری تا ۲۳ فروردینماه بهطور میانگین ۲/۱۵۰میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت (۳/۱۸۹میلیمتر) با کاهش ۷/۲۰درصدی بارش روبهرو هستیم.
جدول اطلاعات پهنهای بارش استانها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان میدهد تنها استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، خوزستان و کردستان، کرمانشاه و همدان نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کردهاند که این میزان برای آذربایجان غربی ۹/۱۲درصد، اردبیل ۹/۲درصد، خوزستان ۴/۲درصد، کردستان ۶/۴درصد، کرمانشاه ۸/۸درصد و همدان ۱/۹درصد است.
بارندگی در سایر استانها کمتر از حد نرمال بوده و در این زمینه هرمزگان بدترین وضعیت را تجربه میکند چراکه ۱/۵۸درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.
استان تهران نیز از جمله استانهایی است که با کمبارشی روبهرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلندمدت ۴/۲۰۷میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها بهطور میانگین ۹/۱۲۹میلیمتر بارش دریافت کرده که نشاندهنده کاهش ۳/۳۷درصدی بارش در این استان است.
شروع سال آبی در ایران از ابتدای پاییز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از یکم مهرماه شروع میشود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه مییابد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد