23 - 10 - 2023
آسانسور هیدرولیکی بهتر است یا کششی؟
آسانسورها بر اساس ملاک هایی به انواع مختلفی تقسیم می شوند. یکی از این ملاک ها نوع سیستم محرکه آن هاست که بر این اساس، آسانسورها به انواع کششی، هیدرولیکی، مغناطیسی، وکیوم و وینچی دسته بندی می شوند. دو مدل هیدرولیکی و کششی پرکاربردترین سیستم های آسانسور هستند که عمده تولیدات شرکت های آسانسوری را تشکیل می دهند. ممکن است شما مدیر یا مالک ساختمان باشید و قصد خرید و نصب آسانسور در ساختمان خود را دارید. در این صورت ممکن است بین دو نوع آسانسور هیدرولیکی یا کششی، نتوانید یک مدل را برای خرید انتخاب کنید. بنابراین ما در این مطلب به بررسی و مقایسه این دو نوع آسانسور از جهت مزایا و معایب آن پرداخته ایم تا کار انتخاب یکی از آن ها آسان تر شود.
معرفی آسانسور هیدرولیکی
آسانسور هیدرولیک نوعی از بالابر است که سیستم محرکه آن بر اساس تولید و انتقال نیروی هیدرولیک کار می کند. نیروی هیدرولیک در این سیستم ها بر اثر فشار روغن تولید می شود. برای تولید نیروی هیدرولیک، ابتدا موتور آسانسور شروع به کار کرده و بلافاصله پمپ هیدرولیکی را نیز به کار می اندازد. این پمپ، سیال یا روغن هیدرولیک را از مخزن مربوطه کشیده و از طریق شلنگ به درون سیلندر هدایت می کند. روغن در داخل سیلندر بسیار فشرده می شود و این فشرده شدن، نیروی زیادی تولید می کند. این نیرو به پیستون ها منتقل شده و پیستون ها نیز جک های متصل به خود را به بالا فشار می دهند. جک ها نیز که از طرف دیگر به کابین متصل هستند، آن را به بالا می کشند.
در موقع پایین آمدن کابین، سیستم الکترونیکی آسانسور فرمان باز شدن شیر هیدرولیک را می دهد. در این صورت با باز شدن خودکار شیر هیدرولیک، روغن درون سیلندر تخلیه شده و از شدت آن کاسته می شود. این تخلیه روغن تا جایی ادامه می یابد که کابین تا طبقه مورد نظر پایین بیاید. در این هنگام شیر بسته می شود و فشار روغن تا زمانی که کابین توقف کرده باشد، در همان مقدار باقی می ماند.
مزایای آسانسورهای هیدرولیکی
- این سیستم ها نیازی به ساخت موتورخانه در بالای ساختمان ندارند. بلکه موتورخانه این سیستم ها باید در پایین ترین طبقه،ساخته شود. حتی امکان ساخت موتورخانه در فاصله دورتر از چاهک نیز وجود دارد.
- گودال چاهک در این بالابرها نسبت به مدل های کششی، عمق کم تری دارد.
- این بالابرها برای نصب، نیاز به فضای کم تری در ساختمان دارند. به این منظور در ساختمان هایی که فضای محدودتری برای آسانسور وجود دارد، گزینه مناسبی هستند.
- این بالابرها امنیت بالاتری دارند. زیرا سرعت آن ها از حد مجاز بیشتر نمی شود. همچنین جک های که از پایین و کناره به کابین اتصال دارند، به دلیل تکیه گاه بودن از سقوط کابین جلوگیری می کنند.
- نجات افراد گرفتار در کابین آسانسور هیدرولیک آسان تر است و نیازی به یک متخصص وجود ندارد.
- این آسانسورها ظرفیت بالایی دارند و در هر بار می توانند تعداد زیادی از افراد و بارهای سنگین را جابجا کنند.
- دوام و طول عمر بالایی دارند.
- سرویس و نگهداری این بالابرها کم هزینه تر و راحت تر است.
- حرکت نرم و روانی دارند و سروصدای کم تری به هنگام کار تولید می کنند.
- به دلیل گریس کاری، قطعات محرکه کم تر دچار ساییدگی و اصطکاک می شوند.
- وزن این آسانسورها به ساختمان وارد نمی شود. در این صورت ستون ها را در ابعاد کوچک تری می سازند.
- نیازی به چاهک اختصاصی ندارند.
- به هنگام پایین آمدن، از خود گرمای کم تری تولید می کنند که در این صورت تاثیر گرمای زیاد بر پایه ساختمان کم تر می شود.
- کابین در موقع پایین رفتن از نیروی جاذبه زمین استفاده می کند که در این حالت انرژی کم تری مصرف می کند.
معایب آسانسورهای هیدرولیکی
- آسانسورهای هیدرولیکی سرعت کم تری دارند.
- وقتی روغن هیدرولیک در اثر استفاده بیش از حد گرم می شود، بوی نامطبوعی از خود متصاعد می کند.
- روغن هیدرولیک امکان خروج از سیستم پمپاژ و نشتی در زمین پایه آسانسور را دارد. در این شرایط می تواند منجر به آلودگی خاک یا آب های زیرزمینی در آن محل شود.
- این بالابرها برای نصب، نیاز به مهارت و تجربه بالاتر نصابان دارند.
- این آسانسورها تنها برای ساختمان های تا حداکثر چهار یا پنج طبقه مناسب هستند.
- مصرف انرژی بیشتری دارند.
- این بالابرها گران تر از مدل های کششی هستند.
معرفی آسانسور کششی
آسانسور کششی، بالابری است که بر اساس کشش سیم بکسل ها توسط الکتروموتور کار می کند. در این سیستم ها وقتی الکتروموتور کار می کند، نیروی آن به گیربکس منتقل شده و در آن جا کنترل و تنظیم می شود. سپس نیروی دورانی از گیربکس به فلکه کششی انتقال می یابد. روی فلکه کششی سیم بکسل هایی سوار شده اند که با چرخش فلکه، آن ها نیز به بالا یا پایین کشیده می شوند. سیم بکسل ها از یک طرف به کابین و از طرف دیگر به وزنه تعادل متصل هستند. کشیدن سیم بکسل ها باعث بالا یا پایین رفتن کابین می شود. البته برخی از آسانسورهای کششی فاقد گیربکس یا جعبه دنده هستند که در آن ها نیروی موتور مستقیما به فلکه کششی منتقل می شود. به این نوع بالابرهای کششی، آسانسورهای گیرلس می گویند. آسانسورهای کششی با توجه به ساختار و نیز سرعت بالاتری که دارند، برای استفاده در ساختمان های بلند مناسب هستند.
مزایای آسانسورهای کششی
- سرعت بالاتری نسبت به مدل های هیدرولیکی دارند.
- برای نصب در ساختمان های بلند و چند طبقه بسیار مناسب هستند.
- به دلیل استفاده از وزنه تعادل، فشار کم تری به موتور وارد می شود و در این صورت مصرف انرژی آن نیز کاهش می یابد. زیرا بخشی از وزن کابین و سرنشینان به وزنه تعادل منتقل می شود.
- قطعات این بالابرها در بازار راحت تر یافت می شوند. همچنین آن ها را می توان آسان تر و سریع تر تعویض کرد.
- سیستم فرمان در آسانسورهای کششی، ساده تر است.
- این آسانسورها قیمت خرید پایین تری نسبت به مدل های هیدرولیک دارند.
- به دلیل عدم استفاده از روغن، این بالابرها از خود آلودگی تولید نمی کنند. در این صورت با محیط زیست سازگارتر هستند.
معایب آسانسور کششی
- سرویس و نگهداری آن ها هزینه بیشتری نیاز دارد.
- نصب و راه اندازی آن ها پیچیده تر است و به زمان بیشتری نیاز دارد.
- برای نصب این بالابرها نیاز به فضای بزرگ تری در ساختمان وجود دارد.
- بار آسانسور و تجهیزات آن به ساختمان وارد می شود.
- نیاز به ساخت چاهک اختصاصی و موتورخانه در بالاترین طبقه ساختمان دارند.
- به هنگام کار، سروصدای زیادی ایجاد می کنند. همچنین در هنگام شروع حرکت و توقف، دچار لرزش می شوند.
- ظرفیت کم تری نسبت به سیستم های هیدرولیک دارند.
شرکت هیرو آسانسور، تولید انواع آسانسورهای هیدرولیکی و کششی
شرکت هیرو آسانسور، از جمله شرکت های مطرح در صنعت آسانسور است که هر دو نوع آسانسور کششی و هیدرولیکی را در کیفیت بالا و با استفاده از فناوری های روز طراحی و تولید می کند. این شرکت در تولید بالابرهای کششی و هیدرولیکی، انواع تست های کارایی و ایمنی را روی آن ها انجام می دهد. در این شرکت هر دو نوع آسانسور کششی و هیدرولیک، مطابق با استانداردهای روز طراحی و ساخته می شوند. همچنین شرکت هیرو در تولید این سیستم ها از قطعات کاملا باکیفیت و استانداردی استفاده می کند تا بتوانند مدت زمان زیادی کار کرده و طول عمر بالایی داشته باشند. این شرکت تلاش می کند تا برای جلب رضایتمندی مشتریان، آسانسورها را با قیمت تمام شده مناسب تری برای آن ها عرضه کند. با توجه به این موضوع، آسانسورهای تولیدی شرکت هیرو می توانند گزینه ایده آلی برای خرید و استفاده در ساختمان تان باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد