14 - 12 - 2022
آمادگی ایران برای بهبود رابطه باآمریکا
رابطه بین دو دولت آمریکا و ایران سالهاست که تیره شده است و این تیرگی تا حد بسته شدن سفارتخانههای این دو کشور پیش رفته اما در تمام این سالها برطرف شدن این امر از مباحثی است که همواره به عنوان سوال از سوی رسانههای خارجی از دولتمردان دو کشور مطرح میشود. در این دوره از سفر محمود احمدینژاد به نیویورک نیز این موضوع از جمله مباحثی بود که از وی مورد پرسش قرار گرفت.
براساس گزارشی از خبرگزاریها، محمود احمدینژاد که در جمع نخبگان آمریکایی حاضر شده بود در رابطه با رابطه آتی دو کشور ایران و آمریکا خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا چنانچه دولت آمریکا قدمی برای ایجاد تفاهم بین دو کشور بردارد در ذهنیت منفی خود نسبت به آمریکا تامل کرده و کمک کند تا سریعتر روابط دو کشور بهبود یابد.
رییسجمهور ایران همچنین در این رابطه توضیح داد که شرایط موجود در روابط بین ایران و آمریکا به ضرر هر دو کشور و شاید به ضرر همه دنیاست اما برای بهبود آن باید نگاهی به سیر تحولاتی که روابط را به وضعیت امروز رسانده است، داشته باشیم و به این نکته توجه کنیم که ایالات متحده از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره در مقابل ایران ایستاده است.
احمدینژاد ادامه داد: از دولتمردان آمریکا انتظار میرفت که از انقلاب اسلامی ملت ایران که با شعار آزادی به پیروزی رسیده بود استقبال و حمایت کنند ولی آمریکاییها در مقابل ملت ایران را تحت فشار قرار داده و تحریمهای متوالی علیه ایران اعمال کردند.
وی همچنین به موضوع انرژی هستهای خاطرنشان کرد: این موضوع کاملا سیاسی شده است این موضوع بین ایران و آمریکاست و اگر امروز آمریکا خود را از آن کنار بکشد، دیگر کسی در جهان ادعایی علیه ایران ندارد و در نتیجه معتقدم باید در عرصهای جدا از مذاکرات هستهای آن را حل و فصل کنیم.
رییس قوه مجریه ایران درخصوص اینکه چرا ایرانیان، اسراییل را رژیم صهیونیستی مینامند و آن را به رسمیت نمیشناسند، اظهار کرد: این پرسش مهمی است که به رسمیت نشناختن رژیم صهیونیستی از سوی ایران چه ربطی به رابطه ایران با آمریکا دارد. ایران، آمریکا را به رسمیت میشناسد و معتقد است میتوانیم با یکدیگر رابطه داشته باشیم اما موضوع به رسمیت شناختن یا نشناختن رژیم صهیونیستی هیچ ارتباطی به روابط ایران و آمریکا ندارد.
احمدینژاد با اشاره به جنجالآفرینیهای رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار کرد: واقعا رژیم صهیونیستی به کجای ایران میخواهد حمله کند و کدام نقطه از ایران را مورد هدف قرار دهد؟ ایران کشور بسیار بزرگی است و باید در نظر داشت اگر بخواهد به تهدیدات یا اقدامات خصمانه واکنش نشان دهد آن موقع چه اتفاقی خواهد افتاد. صرفنظر از همه این مسایل، خیلی خوب بود دولت آمریکا و گروههای سیاسی، اجتماعی این کشور این تهدیدها را محکوم میکردند تا صهیونیستها فکر نکنند اجازه دارند هر کاری خواستند علیه دیگران انجام دهند.
وی در ادامه دیداری که با نخبگان داشت از درگیرهای سوریه افزود: ایران بیش از آنکه برای امروز سوریه نگران باشد نگران آینده این کشور است چراکه وقوع جنگ در کشوری که نظام اجتماعی آن طایفهمحور است، پایان نخواهد داشت و سالیان طولانی ناامنی را به آن تحمیل خواهد کرد که این به زیان منطقه و همه کشورهای جهان است.
احمدینژاد افزود: سیاستهای آمریکا در منطقه اشتباهات زیادی داشته و باعث تشدید افراطگرایی شده که این خطری بزرگ برای همه دنیاست.
صهیونیستها با ماجراجویی زنده هستند
احمدینژاد همچنین در حاشیه سفر به نیویورک به منظور شرکت در شصت و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در گفتوگو با تلویزیون المیادین لبنان گفت: صهیونیستها آرزو دارند که ماجراجویی کرده و به کشورهای منطقه از جمله ایران ضربه بزنند اما تصور نمیکنم شرایط بینالمللی به آنها چنین اجازهای بدهد؛ ما معتقدیم که مانور در حال اجرا در خلیج فارس کاملا نمایشی و پوچ است، مساله اساسی این است که صهیونیستها خود را در آخر خط میبینند و فکر میکنند با ماجراجویی میتوانند فرصتی برای ادامه حیات خود بیابند.
رییسجمهوردر خصوص مانورها که اکنون در خلیجفارس در حال برگزاری است اشاره کرد و گفت: با توجه به اخباری که از مشارکت رژیم صهیونیستی در این مانورها حکایت دارد، برگزارکنندگان این مانور صراحتا اعلام کردند که مخاطب این مانور ایران نیست اما در عین حال ما به این نکته واقف هستیم که برخی با چنین اقداماتی به دنبال قدرتنمایی هستند اما به این مسایل اهمیت نداده و معتقدیم اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انتظار دارید کدام یک از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پیروزی برسد، تصریح کرد: ما درباره انتخابات آمریکا اظهارنظری نخواهیم کرد و معتقدیم این موضوعی است که مردم آمریکا باید درباره آن تصمیمگیری کنند اما یقین داریم که امروز مردم دنیا و از جمله مردم آمریکا دیگر از جنگافروزی و تجاوز استقبال نمیکنند چراکه تبعات هر جنگ به همه ملتهای دنیا تحمیل میشود و امروز دنیا دیگر ظرفیت جنگ جدیدی را ندارد.
رییسجمهور راهحل مسایل سوریه را تفاهم و توجه به خواست ملی عنوان کرد و افزود: درگیری و خشونت راهحل مسایل سوریه نیست و کشته شدن افراد در سوریه از هر یک از طرفهای درگیر، ناراحتکننده است.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم اختلافات شخصی و تاریخی در مسیر حل مسایل سوریه دخیل شده و موضوعات را پیچیده کند، اظهار داشت: درگیری، راهحل مناسبی برای رفع مشکلات نیست؛ چراکه حتی اگر گروهی با جنگ و درگیری به هدف خود برسند، باز هم جنگ پایان نخواهد یافت و گروه رقیب، جنگ را علیه گروهی که با درگیری غالب شده است ادامه خواهد داد و بر همین اساس جنگ مبنای مناسبی برای حل مسایل نیست.
وی با اشاره به برگزاری نشست وزرای خارجه در قاهره برای حل مسایل سوریه خاطرنشان کرد: براساس حکم نشست سران جنبش عدم تعهد، تلاش داریم گروه تماسی تشکیل دهیم تا طرفین اختلاف در سوریه را به مذاکره دعوت کنند و امیدوارم کشورهای بیشتری از جمله پاکستان و عراق نیز فرصت بیابند در این تلاشها مشارکت کنند چراکه کمک به حل مشکلات سوریه یک تکلیف اخلاقی و انسانی بوده و یقینا بیگانگان نمیتوانند و نمیخواهند که مشکلات سوریه حل و فصل شود.احمدینژاد در پاسخ به سوالی درخصوص جدیتر شدن مناسبات درگیرانه میان ترکیه و سوریه تصریح کرد: بعید میدانم ترکیه وارد یک درگیری رویارو با سوریه شود چراکه این موضوع بیش از هر کس به زیان خود آنان است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد