9 - 03 - 2025
احتمال افزایش قیمت لوازم خانگی
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی قیمت مواد اولیه تولید را بالا برده و در این شرایط تولیدکنندگان لوازم خانگی چارهای جز تعدیل قیمتها ندارند.
علیرضا محمدیدانیالی در گفتوگو با ایلنا از افزایش قیمت لوازم خانگی در پی حذف ارز نیمایی و جایگزینی آن با ارز بازار توافقی خبر داد و گفت: این تغییر، قیمت تامین مواد اولیه تولید را افزایش داده و آنها در این شرایط چارهای جز تعدیل قیمتها ندارند ضمن اینکه تولیدکنندگان علاوه بر افزایش قیمت ارز تخصیصیافته به واردات مواد اولیه با دیرکرد در تامین ارز هم روبهرو هستند.
وی افزود: هرچند در سالهای اخیر تولید لوازمخانگی در کشور افزایش پیدا کرده اما قدرت خرید مردم کاهش یافته و این بر بازار به طور منفی تاثیرگذار است ضمن اینکه اکنون ۳۰درصد بازار لوازمخانگی ایران را کالاهای قاچاق دربرگرفته و سالانه حدود ۲میلیارد دلار لوازمخانگی به صورت قاچاق به کشور ما وارد میشود و این میزان از قاچاق در حالی صورت میگیرد که منشا ارزی که برای واردات این اقلام تامین میشود مبهم است. قاچاق گسترده لوازمخانگی به ایران همچنین سبب شده لوازمخانگی خارجی از مسیرهای غیررسمی، بدون پرداخت عوارض و بدون شناسایی منبع ارز به کشور وارد شوند.
محمدی در پاسخ به اینکه در این شرایط آزادسازی واردات میتواند از شدت قاچاق بکاهد، اظهار کرد: تولیدکنندگان با واردات لوازمخانگی به طور کلی و در چارچوب قوانین مخالفتی ندارند اما مشکل اینجاست که شرایطی باید برای تولیدکنندگان مهیا شود که آنها بتوانند با رقبای خارجی خود رقابت کنند و فراهمآوری این شرایط مستلزم تامین ماشینآلات، ارزان بودن مواد اولیه، تسهیل ورود دانش و فناوری روز، تامین انرژی و تسریع در تامین ارز موردنیاز تولیدکنندگان بوده اما با شرایط کنونی رقابت سخت است.
وی اضافه کرد: رتبه ایران در رقابتپذیری صنعتی جهانی ۹۹ و شاخص سهولت کسبوکار در ایران ۱۲۷ است. با این رتبه صنعت لوازمخانگی چگونه میتواند با محصول کشوری که رتبه تولید آن به طور مثال ۱۰ است رقابت کند؟
رییس هیاتمدیره انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تصریح کرد: رشد اقتصادی و اشتغال دو شاخصی است که همه دولتها در همه کشورها باید به آن توجه داشته باشند و امروز همین دو شاخص است که به جنگ تعرفهای میان اقتصادهای بزرگ جهان انجامیده، اقتصاد ایران هم هر چند مانند اقتصادهای بزرگ آزاد نیست و دولتی است اما این دو شاخص اهمیت دارد. در سال۱۳۹۸ تولید صنعت لوازمخانگی ایران ۸میلیون دستگاه در سال بود. این رقم اکنون به ۲۰میلیون افزایش یافته و ۳۰۰هزار نفر به طور مستقیم و یک میلیون نفر به طور غیرمستقیم در این صنعت اشتغال دارند بنابراین انتظار میرود صنعت مورد حمایت باشد و در شرایطی تولید داخل توان رقابت با کالای وارداتی را ندارد، واردات به از دست رفتن این شمار از فرصتهای شغلی میانجامد.
وی در نهایت ارزش صادرات لوازمخانگی ایران را حدود ۳۰۰میلیون دلار در سال عنوان کرد و گفت: اصلیترین مقاصد صادراتی عراق و افغانستان هستند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد