23 - 11 - 2023
اختصاص ۶۵/۱۳ میلیارد یورو برای واردات کالاهای اساسی
گروه بازرگانی- متن کامل بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ که روز سهشنبه طی نامهای از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، دیروز منتشر شد. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ پیشنهاد شده که حقوق گمرکی ماشینآلات و تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و واسطهای تولیدی، دو درصد و حقوق گمرکی و مالیات ارزشافزوده واردات کالاهای اساسی، دارو، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مخصوص اطفال یک درصد تعیین شود.
گفتنی است فهرست کد تعرفههای موضوع این بند یک ماه پس از ابلاغ قانون و براساس پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیاتوزیران میرسد. در بودجه سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هم حقوق گمرکی ماشینآلات و تجهیزات، قطعات مواد اولیه و واسطهای، تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی یک درصد شده بود که البته در سال ۱۴۰۱ در نیمه دوم سال اجرایی شد. بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، برای واردات کالاهای اساسی ۶۵/۱۳ میلیارد یورو اختصاص داده شده است. دولت سیزدهم در راستای حمایت از معیشت مردم در لایحه بودجه سال آینده، ۶۵/۱۳ میلیارد یورو برای واردات کالاهای اساسی اختصاص داده است. همچنین در بند ۲ تبصره ۱۱ لایحه بودجه به دولت اجازه داده شده به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزشافزوده واردات کالاهای اساسی، دارو، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مخصوص اطفال را به یک درصد کاهش دهد.
در این لایحه ذکر شده است که فهرست کد تعرفههای موضوع این بند یک ماه پس از ابلاغ قانون و براساس پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیات وزیران میرسد. بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشتمل بر ۷ فصل شامل احکام سقف منابع، سقف درآمد و تراز عملیاتی سقف واگذاری داراییهای سرمایهای، سقف واگذاری داراییهای مالی، منابع هدفمندسازی یارانهها و مفروضات پیشبینی منابع و مصارف بودجه، روز گذشته تقدیم مجلس شد. منابع عمومی دولت در بودجه با رشد ۷/۱۶ درصدی به ۲۴۲۹ هزار میلیارد تومان و درآمدهای پایدار نیز با رشد ۹/۴۱ درصدی به ۱۴۹۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است. فروش نفت هم در لایحه ۱۴۰۳ نسبت به قانون بودجه سال گذشته کاهش ۱۶ درصدی داشته است.
منابع تامین یارانه نان و دارو
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است منابع حاصل از عوارض و مالیات بر ارزشافزوده فروش فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی را با تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور صرفا برای تامین یارانه نان و دارو هزینه کند.
متن کامل بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ که روز سهشنبه طی نامهای از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، دیروز منتشر شد. بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشتمل بر هفت فصل شامل احکام سقف منابع، سقف درآمد و تراز عملیاتی، سقف واگذاری داراییهای سرمایهای، سقف واگذاری داراییهای مالی، منابع هدفمندسازی یارانهها و مفروضات پیشبینی منابع و مصارف بودجه، روز گذشته تقدیم مجلس شد. بر این اساس، منابع هدفمندسازی یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشد ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که منابع هدفمندی یارانهها در بودجه سال گذشته حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بوده است.
براساس تبصره ۱۰ لایحه بودجه ۱۴۰۳ سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است منابع حاصل از عوارض و مالیات بر ارزشافزوده فروش فرآوردههای نفتی و گاز طبیعی را با تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور صرفا برای تامین یارانه نان و دارو هزینه کند.
تعیین حقوق گمرکی و مالیات بر ارزشافزوده یکدرصدی برای کالاهای اساسی
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، به دولت اجازه داده میشود تا در راستای حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان، حقوق گمرکی و مالیات ارزشافزوده واردات کالاهای اساسی دارو، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مخصوص اطفال را به یک درصد کاهش دهد.
طبق تبصره ۱۱ بخش صنعت و معدن لایحه بودجه ۱۴۰۳، در بند الف به دولت اجازه داده میشود به منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان که حقوق گمرکی کلیه ماشینآلات و تجهیزات (با رعایت ماده ۳ قانون جهش تولید دانشبنیان مصوب ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱)، قطعات، مواداولیه و واسطهای تولیدی را به ۲ درصد کاهش دهد. همچنین حقوق گمرکی و مالیات ارزشافزوده واردات کالاهای اساسی دارو، ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مخصوص اطفال را به یک درصد کاهش دهد. فهرست کد تعرفههای موضوع این بند یک ماه پس از ابلاغ قانون و براساس پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به تصویب هیات وزیران میرسد. در بند ب تبصره ۱۱ این لایحه آمده است که ارزش خرید مواد معدنی برای واحدهای فرآوری مواد معدنی در صورت ارائه صورتحساب الکترونیکی در اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی میشود. فهرست واحدهای فرآوری مواد معدنی تا پایان فروردین سال ۱۴۰۳ توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه میشود. با هدف محاسبه ارزش دقیق حقوق مالکانه معادن، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است اطلاعات مرتبط با این بند را در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهد. در بخش بند پ، این تبصره نیز به وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه داده میشود که یک در هزار از وجوهی که بابت حقوق دولتی معادن موضوع معادن وصول میگردد در حساب مخصوص در خزانه منظور نموده و در مورد آموزش و تربیت کارمندان، توسعه فناوریهای شناسایی محاسبه دقیق حقوق دولتی، تشویق کارکنان و کسانی که در امر وصول حقوق مزبور فعالیت موثری مبذول میدارند هزینه کند. وجوه پرداختی به استناد این ماده به عنوان پاداش وصولی از شمول مالیات و کلیه مقررات مغایر مستثناست. بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشتمل بر ۷ فصل شامل احکام سقف منابع، سقف درآمد و تراز عملیاتی، سقف واگذاری داراییهای سرمایهای، سقف واگذاری داراییهای مالی، منابع هدفمندسازی یارانهها و مفروضات پیشبینی منابع و مصارف بودجه، منتشر شد. منابع عمومی دولت در لایحه بودجه با رشد ۷/۱۶ درصدی به ۲۴۲۹ هزار میلیارد تومان و درآمدهای پایدار نیز با رشد ۹/۴۱ درصدی به ۱۴۹۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
چشمپوشی از ۸/۳ درصد حقوق ورودی
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۳، دولت از ۸/۳ درصد مالیات بر واردات (حقوق ورودی) با هدف حمایت از معیشت مردم چشمپوشی کرده است. براساس لایحه بودجه ۱۴۰۳ که از سوی دولت منتشر شده است، در جدول سقف درآمدهای دولت در سال ۱۴۰۳ و تراز عملیاتی مالیات بر واردات (حقوق ورودی) نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش داشته است. در جدول شماره ۲ لایحه بودجه آمده است که مالیات بر واردات (حقوق ورودی) در سال ۱۴۰۲ بالغ بر یک میلیون و ۴۵۴ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال بوده که این مبلغ در سال آینده به یک میلیون و ۴۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید و نشاندهنده کاهش ۸/۳ درصدی در دریافتی دولت است. بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشتمل بر ۷ فصل شامل احکام سقف منابع، سقف درآمد و تراز عملیاتی، سقف واگذاری داراییهای سرمایهای، سقف واگذاری داراییهای مالی، منابع هدفمندسازی یارانهها و مفروضات پیشبینی منابع و مصارف بودجه منتشر شده است. منابع عمومی دولت در بودجه با رشد ۷/۱۶ درصدی به ۲۴۲۹ هزار میلیارد تومان و درآمدهای پایدار نیز با رشد ۹/۴۱ درصدی به ۱۴۹۵ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است. فروش نفت هم در لایحه ۱۴۰۳ نسبت به قانون بودجه سال گذشته کاهش ۱۶ درصدی داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد