13 - 07 - 2024
اروپا؛ میزبان جنگ سرد
ایلیا حسامی- دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین پنجشنبه شب در یک گفتوگوی تلویزیونی اعلام کرد که روابط غرب با روسیه، تمامی ویژگیهای جنگ سرد که شامل درگیری و رویارویی مستقیم است را به همراه دارد. این موضوع میتواند بیانگر شروع یک جنگ سرد جدید میان شرق و غرب باشد.
طبق گزارشی که در این خصوص خبرگزاری نووستی روسیه منتشر کرده، پسکوف در تفسیر برنامههای ایالاتمتحده برای استقرار موشکهای کروز و میانبرد و کوتاهبرد، تسلیحات دوربرد و مافوق سرعت در خاک آلمان از سال ۲۰۲۶ گفت: مشخص است که با گامهای مطمئن به سمت جنگ سرد دوباره پیش میریم چراکه آلمان، فرانسه، بریتانیا و ایالاتمتحده برخلاف ادعاهایشان به صورت مستقیم در درگیری نظامی اوکراین حضور دارند.» همچنین او در ادامه افزود که این اقدامات با هدف تضعیف روسیه و تضمین شکست این کشور در میدان نبرد در اوکراین انجام میشود. در همین راستا سخنگوی کرملین گفت: « این موضوع نباید باعث بدبینی شود بلکه باید باعث شود که توانمندیهای غنی روسیه را به کار بگیریم و برای تحقق همه اهداف تعیین شده این عملیات نظامی، به صورت ویژه تلاش کنیم.
صحبتهای سخنگوی کاخ کرملین در حالی مطرح شده که پنتاگون پیشتر اعلام کرده بود که ایالاتمتحده از سال ۲۰۲۶ به استقرار تسلیحات دوربرد در خاک آلمان خواهد پرداخت. برخی گزارش میدهند که تسلحیات مدنظر، سیستمهای ضدهوایی اس ام-۶ و موشکهای کروز تاماهاک و تسلیحات مافوق صوت است.
در همین رابطه سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه پنجشنبه گذشته در پاسخ به این اقدام یادآوری کرد که هدف ناتو به رهبری ایالاتمتحده ترساندن روسیه است که قطعا تاثیری نخواهد داشت.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه تاکید کرد که این تصمیم برای ایجاد انحراف از ناکامیها و عملکرد رییسجمهور این کشور، جو بایدن گرفته شده است.
تقابل مجدد روسیه و آمریکا؛ زنگ خطر برای اروپا
کنستانتین گاوریلوف، رییس هیات نمایندگی روسیه در مذاکرات وین درباره امنیت نظامی و کنترل تسلیحات، اعلام که این اقدام آمریکا، اروپا را میدان تنشهای شدید نظامی- سیاسی با پیامدهایی فاجعهبار تبدیل میکند. در همین راستا، گاوریلوف اسقرار موشکهای دوربرد آمریکا در خاک آلمان را یک اشتباه بزرگ از سوی هر دو کشور خواند. وی تاکید کرد که این تصمیم آمریکا نشاندهنده نیت آنها برای تضعیف امنیت بینالمللی و ثبات استراتژیک است که بهای این اقدام را کشورهای اروپایی خواهند پرداخت. به عقیده او، برلین و واشنگتن درسهای گذشته را فراموش کردهاند که نشان میدهد این دو قدرت باید دیر یا زود با یکدیگر به توافق برسند.
پیشتر از این آندری کلیموف، نایب رییس کمیته امور بینالملل سنای روسیه نیز ابراز اطمینان کرد که نیروهای مسلح این کشور امکانات لازم و پاسخهای متعددی در جواب اقدام اخیر ایالاتمتحده یعنی استقرار تسلیحات دوربرد آمریکایی در خاک آلمان در اختیار دارند.
چراغ سبز موقت بایدن به اوکراین؛ به مرز حمله کنید
در چنین شرایطی جو بایدن، رییسجمهور ایالاتمتحده آمریکا، پنجشنبه شب گذشته، اعلام کرد که به نیروهای مسلح اوکراین برای حمله به مناطقی از مرزی روسیه و اوکراین با استفاده از تسلیحات آمریکایی، برای مدت کوتاهی مجوز داده است.
بایدن در کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان نشست ناتو در واشنگتن گفت: « ما به ارتش اوکراین اجازه دادهایم که تسلیحات آمریکایی را برای کوتاهمدت در نزدیکی خطوط مرزی در داخل خاک روسیه استفاده کنند.» همچنین بایدن تاکید کرد که در آینده نیازی به رفع محدودیتها نیست. به عقیده وی، حملات احتمالی به مسکو، حتی اگر واشنگتن به اوکراین اجازه دهد، بیمعنی خواهد بود و نیازی به این کار نیست.
روزنامه پولیتیکو نیز چند روز قبل در گزارشی اعلام کرد که اوکراین قصد دارد در جریان نشست سران ناتو فشار بیشتری بر ایالاتمتحده وارد کند تا محدودیتها بر حملات به خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی برداشته شود.
اوکراین و آمریکا به سوی پاسخ نظامی میروند
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رییسجمهور آمریکا در نشست شورای آتلانتیک در چارچوب ناتو اعلام کرد که کاخ سفید در حال مذاکره با اوکراینیها درخصوص پاسخ نظامی به روسیه پس از حمله به بیمارستانی در کییف است. سالیوان در سخنرانی خود گفت: «ما با اوکراینیها کار میکنیم تا به این حمله پاسخ نظامی مناسبی بدهیم.» مقامات دو کشور تلاش میکنند بدون ارائه هیچ مدرکی، مسوولیت حادثه موشکی به بیمارستان کودکان در شهر کییف را به مسکو نبست بدهند.
در پاسخ به ادعای اوکراین و آمریکا، نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا، ماکسیم بویاکویچ، در نشست شورای دائمی این سازمان در روز پنجشنبه اعلام که کرد بیمارستان کودکان در شهر کیيف، به علت اصابت موشک سیستم دفاعی ناسماس که در داخل پایتخت اوکراین مستقر شده، آسیب دیده است.
او با اشاره به عکسها و ویدئوهای متعددی که در روز حادثه منتشر شد، تاکید کرد که تخریب این بیمارستان در نتیجه اصابت موشک از سیستم هوایی ناسماس که در داخل شهر مستقر است آسیب دیده است و در ادامه افزود که این اقدام نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است. بویاکویچ در ادامه افزود: «به یاد داشته باشید که نروژ بیشترین تامینکننده این نوع سیستمها به کییف است، بهتر است این کشور نسبت به این حمله پاسخگو باشد، نه روسیه.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد