19 - 11 - 2022
اعتماد به نفسها برای کاندیداتوری زیاد شد
رییس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام علت سکوت خود را در رابطه با انتقادات به مذاکرات هستهای در دوره خویش چنین بیان داشت: در مورد مباحث هستهای، دولت جدید نیاز داشت که فضای نادرستی را علیه تیم قبلی به وجود بیاورد به دلیل اینکه مشکلات فراوانی در مقام عمل داشت و برای پوشش مشکلات خودش، مرتب حملاتی را به اقدامات قبل وارد میکرد و گاهی هم تهمتهای ناروایی میزد. در فضایی که دولت ایجاد کرده بود بسیاری از رسانهها حتی رسانه ملی را نیز در اختیار داشت. هر بار که کسی ایرادی به من میگرفت، من پاسخ میدادم اما اجازه نمیدادند پاسخهای من در آن سطح که باید، منتشر شود. گاهی هم حتی با برخی سایتها و مطبوعاتی که قصد اعلام مواضع من را داشتند، برخورد میکردند. در مجموع فضای باز و عادلانهای وجود نداشت که ما بتوانیم مسایل واقعی را برای مردم بگوییم.
حسن روحانی در گفتوگو با سایت خبرآنلاین دستاوردهای مذاکرات در دوره خود با مذاکرات کنونی را اینگونه مقایسه کرد: برخی میگویند مگر چیزی هم هست که مقایسه کنیم؟! دستاوردهای ما در آن دوره روشن است. اولین دستاورد ما این بود که کشور را از جنگ دور کردیم. زمانی به صورت تحلیلی گفته میشد که آمریکا و متحدانش به دنبال حمله نظامی علیه ایران بودند اما در حال حاضر که تاریخ نوشته شده و بسیاری از مقامات مسوول آن زمان خاطراتشان را نوشتهاند، صراحتا آوردهاند که آمریکا مصمم به حمله علیه ایران بوده است. ما نگذاشتیم پرونده هستهای کشور وارد شورای امنیت شود و در نتیجه نگذاشتیم قطعنامهای از سوی شورای امنیت علیه ما تصویب شود و تحریمی علیه ما شکل بگیرد. صلحآمیز بودن فعالیت هستهایمان را در بالاترین سطح در آن زمان به اثبات رساندیم و اگر میگفتند قصوری رخ داده، اقداماتی انجام دادیم که آنها قبول کردند اقدامات جبرانی یا اصلاحی انجام گرفته است. ما پرونده را از وضعیت اضطراری در شورای حکام خارج کردیم و فرصتی فراهم آوردیم که فناوری هستهای ایران کامل شود. از سوی دیگر فضایی به وجود آوردیم که جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی بتواند فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگیاش را به بهترین وجه انجام دهد. روحانی درباره تعداد نامزدهای انتخاباتی یادآور شد: پس از دولت نهم و دهم اعتماد به نفسها زیاد شده است از این رو خیلی از افراد وقتی خودشان را با مسوولان فعلی اجرایی مقایسه میکنند، چنین اعتماد به نفسی مییابند و از خودشان میپرسند «من چرا نه؟» البته برخی هم احساس تکلیف میکنند چون شرایط کشور شرایط خاصی است و کشور با مشکلات فراوانی روبهرو است؛ افرادی احساس میکنند که در این شرایط خاص با برنامههایشان میتوانند کشور را متحول کنند.وی درباره برنامه خود در رابطه با هدفمندی یارانهها چنین گفت: بحث هدفمندی یارانهها از زمان دولت آقایهاشمی مطرح بود. ایشان در مجلس چهارم مصمم بود که هدفمندی را اجرا کند اما مجلس مخالفت کرد. در جلسه مشترک دولت و مجلس، اکثریت نمایندگان مخالفت کردند و ایشان که دیدند مجلس همراهی نمیکند و زمینه پذیرش آن نیست طرح را کنار گذاشتند. کارشناسان آقای خاتمی هم مدتی در پی تدوین لایحه هدفمند کردن یارانهها بودند.
پس اصل هدفمند کردن یارانهها مورد اتفاق همه صاحبنظران و دولتهای گذشته و فعلی است. یارانهها نمیتوانست به شکل قبل ادامه بیابد. قانون هدفمندی یارانهها شکل پرداخت یارانه را تغییر داده است؛ به گونهای که به جای پرداخت یارانه در قالب قیمت کالا، بخشی از آن را به شکل نقدی به مردم پرداخت کنند اما اینکه به قول شما تورم و گرانی، اثر یارانه نقدی را کم کرده است از مسایلی است که جای بحث دارد. اصل هدفمندی یارانهها باید دنبال و مراحل بعدی آن نیز اجرا شود منتها باید برنامهریزی شود که از آثار سوءجانبی آن جلوگیری شود. یکی از این آثار سوءجانبی این است که مردم یارانه نقدی دریافت میکنند ولی با گرانی اجناس هم مواجه میشوند. باید این مسایل را در کنار هم حل کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد