11 - 12 - 2023
افزایش تقاضای سنگآهن در چین
تازهترین خبرها از بازار فولاد از رشد قیمت محصولات نبشی و ناودانی حکایت دارد. دلار روز گذشته با نرخ ۵۰ هزار و ۴۵۰ تومان در بازار غیررسمی ایران معامله شده که نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نداشت و نوسان حدود ۲۰۰ تومانی را تجربه کرد.
در بازار داخلی شاهد افزایش قیمت میلگرد بودیم و نبشی و ناودانی هم همین مسیر را طی کرد. بازار تیرآهن نیز رشد قیمت داشت، اما بازار پروفیل با همان قیمتهای قبلی معامله شد. در بازار جهانی هم دیروز قیمتها به دلیل تعطیلی ثابت بود و تولیدکنندگان از ارائه قیمت مشخص خودداری کردند. البته نوسانات مانند روزهای گذشته اندک و صعودی بود. قیمت سنگآهن به دلیل افزایش تولید فولاد چین علیرغم رکود شدید بخش املاک و مستغلات این کشور، بر خلاف انتظارات سرمایهگذاران از ماه می تاکنون تقریبا دوپنجم افزایش یافت. طی هفت ماه گذشته سنگآهن تا ۳۸ درصد رشد قیمت را تجربه کرده و هفته گذشته نیز تا ۱۳۷ دلار شنیده شد. این روند صعودی که از آگوست شدت گرفته به نظر تحلیلگران به این دلیل بود که مقامات چینی به تولیدکنندگان فولاد اعلام کردند که سقف تولید سالانه در سال جاری اعمال نخواهد شد تا از رشد اقتصادی کشور حمایت کنند. براساس گزارش گلدمن ساکس، صنعت فولاد چین از آن زمان روند صعودی گرفته و تولید در نیمه دوم سال جاری در مسیری قرار دارد که از سال ۲۰۲۰ دومین رکورد بالای تولید در طول تاریخ بوده است. افزایش تولید قیمت فولاد را پایین آورده ولی تقاضا را برای سنگآهن بالا برده و قیمت آن را صعودی کرده است. این کشور امسال ۱/۱ میلیارد تن سنگآهن وارد کرده که عمدتا از استرالیا و برزیل بوده و ۶ درصد افزایش نسبت به ۱۱ ماهه اول سال ۲۰۲۲ نشان میدهد. تقاضای قوی چین برای سنگآهن علیرغم کاهش شدید تقاضا برای ساختوساز بوده چرا که شرکتهای ساختمانی زیر بار انبوه بدهیهای بزرگ خم شدهاند. پروژههای زیرساختی و تولیدی با حمایت دولت تنها تا حدی رکود بازار املاک را جبران کرده است.
با این حال، فولادسازان توانستهاند مازاد عرضه خود را در خارج از کشور بفروشند و افت یوان در برابر دلار نسبت به سال گذشته به آنها کمک کرده است. بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان تولید خود را افزایش دادهاند و این امر از تقاضای سنگآهن حمایت کرده، حتی اگر حاشیه سود آنها کاهش یافته باشد.
بین ژانویه تا اکتبر سال جاری میلادی واردات بیلت به ترکیه ۶۵/۲ میلیون تن بود که ۳/۳۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشت. ارزش بیلت وارداتی در این مدت ۸/۱۴ درصد بالا رفته و ۵۸/۱ میلیون دلار بود. بزرگترین عرضهکننده بیلت و بلوم به ترکیه در این بازه زمانی روسیه بوده با ۲/۱ میلیون تن که رشد سالانه ۶/۴ درصدی داشت و پس از آن الجزایر و عمان قرار داشتند. همچنین در ماه اکتبر ترکیه حدود ۱۰۴ هزار تن بیلت وارد کرد که ۲/۱۴ درصد رشد ماهانه و ۲/۵۶ درصد افت سالانه داشت.
آخرین وضعیت بازار آهن
به گزارش فولادبان، بررسی بازار آهن در روز یکشنبه نشان میدهد در بازار میلگرد قیمتها ۴۰۰ تا ۶۰۰ تومان افزایش داشته است. علاوه بر این، در بازار نبشی قیمت محصولات ۱۵۰ تومان رشد داشت و در بخش ناودانی نیز شاهد افزایش ۲۵۰ تومانی قیمت محصولات بودیم. در بازار تیرآهن قیمت محصولات در این بخش کیلویی ۴۰۰ تا ۱۱۰۰ تومان رشد داشت و قیمت محصولات در بخش شاخهای ۴۵ تا ۲۲۹ هزار تومان افزایش داشت. همچنین در بازار پروفیل قیمت محصولات بدون تغییر اعلام شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد