26 - 01 - 2018
افزایش ۱/۱۴ میلیون متر مکعبی برداشت گاز
توسعه پارسجنوبی اولویت نخست فعالیتهای صنعت نفت است، صحبت از پارسجنوبی یعنی گفتن از گنجی معادل، ١۵۵ هزار و ٩٩٢ تن طلا، از این روست که برای حفظ این ثروت ملی همه دست به کار شدهاند.
توسعه طرحهای پارسجنوبی در شرایط تحریمهای بینالمللی علیه ایران آغاز شد و همزمان با ادامه روند توسعه، عرصه با تشدید اعمال تحریمهای غرب روزبهروز تنگتر و شرایط سختتر شد و با هجرت شرکتهای خارجی فعال در پارسجنوبی و کنار گذاشتن نیروهای خارجی، شرکت ملی نفت ایران با اتکا به پیمانکاران و متخصصان داخلی در تمامی بحرانهای موجود در دورانهای متفاوت با وجود مشکلات و تنگناها همواره در راستای تحقق اهداف ملی گامهای موثر برداشته است.
برداشت تجمعی ایران از میدان گازی مشترک پارسجنوبی که تامینکننده ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور است، بیش از ۵۵۰ میلیون متر مکعب در روز است.
۲۱ فاز پارسجنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۵۷۰ میلیون مترمکعب هماکنون فعال و مقدار برداشت گاز از این میدان مشترک پارس ۵۵۵ میلیون مترمکعب در روز است. از ابتدای توسعه پارسجنوبی تاکنون ۶۹ میلیارد دلار در این میدان سرمایهگذاری شده است که با احتساب سرمایهگذاری زیربنایی این رقم به ۷۲ میلیارد دلار میرسد.
پیشبینی میشود تا ابتدای سال ۱۳۹۸ به بهرهبرداری کامل از این طرح میزان برداشت از پارسجنوبی افزایش یابد.
در همین راستا روز گذشته سکوی A فاز ۱۴ پارسجنوبی با شناور اوشنیک ۵۰۰۰ در محل خود در آبهای خلیجفارس نصب شد.
به گزارش وزارت نفت، حمیدرضا مسعودی، مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی با اشاره به اینکه وزن سکوی A فاز ۱۴ پارسجنوبی ۲۵۰۰ تن است، گفت: این سکو که سکوی اصلی این طرح است، ۵۰۰ میلیون فوت مکعب (۱/۱۴ میلیون مترمکعب) گاز ترش غنی را از این میدان مشترک برداشت میکند.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی گفت: با نصب این سکو، میزان برداشت از میدان گازی پارسجنوبی ۱/۱۴ میلیون مترمکعب در روز افزایش مییابد.
حمیدرضا مسعودی با اشاره به اینکه قرارداد طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی ۲۵ خرداد ۱۳۸۹ در قالب طرحهای موسوم به ۳۵ ماهه امضا شد، اظهار کرد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران رهبر کنسرسیوم فاز ۱۴ پارسجنوبی است.
وی میزان قرارداد فاز ۱۴ پارسجنوبی را ۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: تاکنون ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از این مبلغ جذب شده است.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی با بیان اینکه پیشرفت کلی فاز ۱۴ پارسجنوبی، ۵/۷۷ درصد و پیشرفت بخش حفاری، خطوط لوله، سکوها و پالایشگاه و خشکی به ترتیب ۷۴، ۸۸، ۹۱ و ۷۵ درصد است، تصریح کرد: شناور اوشنیک ۵۰۰۰ نصب سکوی A فاز ۱۴ پارسجنوبی را انجام میدهد.
مسعودی با اشاره به اینکه وزن سکوی A فاز ۱۴ پارسجنوبی ۲۵۰۰ تن است، ادامه داد: این سکو که سکوی اصلی این طرح است، ۵۰۰ میلیون فوت مکعب (۱/۱۴ میلیون مترمکعب) گاز ترش غنی را از این میدان مشترک برداشت میکند.
وی با بیان اینکه گاز ترش سکوی A فاز ۱۴ پارسجنوبی پس از انجام عملیات راهاندازی و هوکآپ با خط لوله ۳۲ اینچ که پیشتر نصب آن در خلیجفارس انجام شد به پالایشگاه و تاسیسات خشکی منطقه پارس ۲ منتقل میشود، گفت: امیدواریم تا پایان بهمنماه جاری با برنامهریزی انجام شده، گاز ترش این سکو به تاسیسات خشکی کنگان منتقل شود.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی ادامه داد: هشت حلقه از ۱۱ حلقه چاه سکوی A فاز ۱۴ پارسجنوبی هماکنون آماده است و انشاءالله پس از نصب سکو و انجام عملیات هوکآپ، این چاهها تولیدی خواهند شد.
مسعودی با اشاره به اینکه دکل حفاری که روی موقعیت A فاز ۱۴ پارسجنوبی در حال فعالیت بود هماکنون محل خود را ترک کرده و برای تکمیل حفاری به موقعیت C که سکوی اقماری سکوی A است، منتقل شد، افزود: میزان پیشرفت سکوی B فاز ۱۴ طرح توسعه پارسجنوبی ۸۸ درصد است که اردیبهشت ماه سال ۹۷ آماده بارگیری میشود.
وی با بیان اینکه ساخت سکوی اقماری سکوی B فاز ۱۴ پارسجنوبی که D۱۴ نام دارد در یارد صدرا در بوشهر با پیشرفت قابل قبولی در حال انجام است، تصریح کرد: پس از اتمام عملیات حفاری موقعیت B و D فاز ۱۴ پارسجنوبی، سکوهای این فازها در موقعیت خود در آبهای خلیجفارس نصب میشوند.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارسجنوبی با یادآوری اینکه سرعت کار در بخش خشکی و پالایشگاهی فاز ۱۴ پارسجنوبی از نیمهدوم سال ۱۳۹۵ افزایش یافته، بهگونهای که همه تجهیزات آن به پالایشگاه وارد و نصب بیش از ۹۰ درصد آن انجام شد، گفت: همه واحدهای پالایشگاه فاز ۱۴ پارسجنوبی از سوی پیمانکار اصلی به پیمانکاران فرعی سپرده شد و واحدی در پالایشگاه وجود ندارد که دارای پیمانکار فرعی نباشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد