29 - 05 - 2018
افزایش ۱۴۹ درصدی صادرات میعانات گازی کشور
خروج آمریکا از برجام در اردیبهشتماه با فشارها و تهدیدات این کشور برای جلوگیری از فروش نفت و میعانات گازی ایران همراه بود اما بررسیها نشان میدهد که صادرات میعانات گازی همانند گذشته ادامه دارد.
احمد پورحیدر، مدیرکل گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات تولیدی پارسجنوبی به ایران گفت: در اردیبهشتماه یک میلیون و ۵۹۴ هزار و ۸۹۰ تن کالای غیرنفتی شامل محصولات تولیدی منطقه به ارزشی افزون بر ۷۵۳ میلیون و ۶۷۷ هزار دلار به خارج از کشور صادر شد.
وی افزود: این مقدار صادرات، در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۱۱ و ۱۹ درصد افزایش داشته است.
پورحیدر درباره صادرات میعانات گازی نیز اضافه کرد: در اردیبهشت ماه، یک میلیون و ۶۱ هزار و ۹۳۴ تن میعانات گازی به ارزش یک میلیارد و ۹۱ میلیون و ۲۹۸ هزار دلار از پارسجنوبی به خارج از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال پیش از نظر ارزش ۱۴۹ درصد رشد داشته است.
این مسوول ارشد منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ادامه داد: مهمترین محصولات تولیدی منطقه شامل میعانات گازی، متانول، پروپان، پلیاتیلن، گوگرد، اوره، پلیاستایرن، آمونیاک و نفت خام به ارزش یک میلیارد و ۸۴۴ میلیون و ۹۷۵ هزار دلار به خارج از کشور صادر شد.
وی ادامه داد: مجموع صادرات پارسجنوبی در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزن چهار درصد و از نظر ارزش ۷۲ درصد افزایش داشت.
پورحیدر درباره مقصد محصولات صادراتی پارسجنوبی نیز گفت: این محصولات بیشتر به کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، هند، هنگکنگ، اندونزی، ترکیه، مصر، امارات متحده عربی و کویت صادر شد.
همچنین به گفته معاون وزیر نفت صادرات گاز پس از خروج آمریکا از برجام نهتنها کاهش نیافته بلکه قرار است با آغاز صادرات به بصره در جنوب عراق بهزودی افزایش نیز یابد.
حمیدرضا عراقی درباره روند اجرای قراردادهای صادرات گاز و تاثیر خروج آمریکا از برجام بر صادرات گاز کشورمان، افزود: قرارداد بلندمدت صادرات گاز به کشورهای همسایه برقرار است و هیچ محدودیتی در زمینه صادرات نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه گاز یک سوخت پاک است که جایگزین سوخت مایع میشود، افزود: مصرف گازوییل و مازوت در نیروگاه بغداد در عراق از نظر اقتصادی و زیستمحیطی به زیان این کشور است بنابراین ترجیح میدهند از گاز استفاده کنند.
معاون وزیر نفت درباره آخرین وضعیت صادرات گاز گفت: میزان صادرات گاز به بغداد روزانه به ۱۸ میلیون مترمکعب و ترکیه ۳۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
عراقی درباره مشارکت خارجی شرکت ملی گاز نیز گفت: شرکت ملی گاز، پیمانکار خارجی ندارد و در پالایشگاهها و بخشهای مختلف به خودکفایی رسیدهایم.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع در بیش از ۸۰ درصد «تجهیزات صنعت گاز» به خودکفایی رسیدهایم و تنها در برخی قطعات یدکی و مواد شیمیایی نیاز به واردات داریم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: میزان داخلیسازی در بخش «گازرسانی» به بیش از ۹۵ درصد رسیده است.
به گزارش ایرنا، اکنون ظرفیت تولید گاز کشور به روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است که تا پایان برنامه ششم توسعه به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مکعب در روز افزایش مییابد.
اکنون گاز ایران به ترکیه و عراق صادر میشود، همچنین ایران گاز ترکمنستان را به جمهوری آذربایجان، سوآپ (معاوضه) میکند.
دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه با تکرار اتهامهایی علیه ایران، این کشور را از برجام خارج و اعلام کرد تحریمهای یکجانبه تعلیق شده کشورش علیه ایران را در فرصتی ۹۰ تا ۱۸۰ روزه بازمیگرداند که با موضعگیریهای متعدد از سوی کشورهای مختلف بهویژه اتحادیه اروپا مواجه شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد