18 - 12 - 2022
ایران تامین مالی پروژه خط لوله صلح در خاک پاکستان را پذیرفت
در حالی ایران تامین مالی پروژه خط لوله صلح در خاک پاکستان را پذیرفته است که پیشنهاد میشود برای تامین مالی این پروژه توزیع گاز را به بخشخصوصی ایرانی واگذار کند.
به گزارش فارس، سال آینده خط لوله هفتم سراسری که بخش ایرانی خط لوله صلح است به نقطه صفر مرزی میرسد در صورتی که احداث ادامه این خط در خاک پاکستان شرایط خوبی ندارد.اواخر ماه گذشته مسوولان پاکستانی از سرمایهگذاری یکی از کشورهای چین، روسیه یا ایتالیا برای تامین مالی احداث خط لوله صلح در خاک پاکستان خبرداده بودند اما هماکنون اعلام میکنند هیچیک از این کشورها حاضر به سرمایهگذاری در این خط لوله نیستند.در نشستی که اواسط مردادماه گذشته بین مسوولان صنعت نفت ایران و طرف پاکستانی برگزار شد بر دو موضوع مهم بحث و گفتوگو شد که موضوع اول تعیینتکلیف فاینانسور این خط لوله در خاک پاکستان بود و موضوع دیگر پرداخت جریمه از طرف پاکستان به دلیل تاخیر احتمالی در واردات گاز ایران بوده است. بهطوری که اگر پاکستان تا پایان سال ۲۰۱۴ نتواند مقدمات واردات گاز را فراهم کند باید جریمه بپردازد.
براساس این گزارش، در آن نشست طرف ایرانی هم آمادگی خود را برای انجام عملیات احداث این خط لوله در خاک پاکستان اعلام کرد که مقرر شد برخی از پیمانکاران ایرانی از این پروژه در خاک پاکستان دیدن کرده و پس از آن عملیات احداث آغاز شود. اکنون که فاینانسوری برای تامین مالی این خط لوله در خاک پاکستان پیدا نشده به همین دلیل در اواسط شهریورماه جاری قرار است تا نشست دیگری بین مسوولان پاکستانی و ایرانی برگزار شود.
براساس اخبار رسیده به احتمال زیاد قرار است ایران مسوولیت تامین مالی این خط لوله را علاوه بر کار احداث آن در خاک پاکستان برعهده بگیرد.
بنابراین گزارش، تاخیر در احداث این خط لوله در خاک پاکستان به دلیل فشارهایی است که از جانب آمریکا و کشورهای غربی بر حامیان مالی این پروژه اعمال میشود به طوری که سال گذشته، بانک دولتی ملی پاکستان و شرکت توسعه نفت گاز این کشور از بیم تحریمهای آمریکا از این پروژه کنار کشیدند و همچنین در فروردینماه سالجاری نیز بانک صنعتی و تجاری چین، بزرگترین بانک جهان پس از قبول سرمایهگذاری در خط لوله پاکستان به دلیل فشارهای آمریکا از این پروژه کنار کشید.
سال گذشته گزارشهایی از نحوه تامین مالی شرکتهای بزرگ نفتی و گازی و دریافت سود حداکثری از این سرمایهگذاری منتشر شد. پیش از این اشاره شد که شرکت چند ملیتی شل تنها کمتر از ۲۰ درصد از سرمایه خود را از محل منابعی چون فاینانس تامین و بیشترین مقدار منابع مورد نیاز خود را از شبکه توزیع مانند احداث جایگاههای سوخت تامین میکند یا در نمونهای دیگر شرکت دانه گاز که زیرمجموعه شرکت کرسنت امارات است برای توزیع گاز وارداتی از ایران اقدام به پذیرهنویسی کرد که با جذب سرمایه ۱۲۵ میلیارد دلاری بزرگترین پذیرهنویسی تاریخ نیز نام گرفت تا شرکت کرسنت و دانه گاز بتوانند حداکثر سود را از این طریق جذب کنند.
براساس این گزارش، حال که ایران میخواهد کار تامین مالی احداث خط لوله را در خاک پاکستان انجام دهد پیشنهاد میشود از راه شرکتهای خصوصی و پذیرهنویسی کار توزیع گاز را نیز برعهده بگیرد تا از این طریق بتواند منابع مالی بیشتری جذب و در پروژههای داخلی سرمایهگذاری کند. بر این اساس ایران از طریق این خط لوله روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز به پاکستان صادر خواهد کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد