24 - 11 - 2022
ایمیدرو: معادن انفال هستند
تامین اجتماعی: واگذاری با تصویب هیات دولت بود
گروه صنعت- در حالی که مشاور مدیرعامل و مدیرکل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی از واگذاری معادن
گلگهر- سیرجان به تامین اجتماعی خبر دادند، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران این خبر را تکذیب کرد.
مشاور مدیرعامل و مدیرکل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی گفت: معادن ۲ و ۳ گلگهر سیرجان با موافقت رییسجمهور و تصویب هیات دولت به تامیناجتماعی واگذار شد.
حسن ضابطی با بیان اینکه این دو معدن یکی از بزرگترین و غنیترین معادن سنگآهن کشور به شمار میروند، افزود: دو معدن یادشده بابت پرداخت مطالبات سازمان تامیناجتماعی از دولت به این سازمان واگذار شد که با این واگذاری بخش عمدهای از بدهی دولت به این سازمان پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی این سازمان، ضابطی گفت: هیاتوزیران بنا به پیشنهاد و مکاتبه سازمان تامین اجتماعی و به استناد بند «۳- ۲۴» قانون بودجه سال ۹۱ کل کشور و ماده واحد قانون سهدوازدهم بودجه سال ۹۲ کل کشور، واگذاری و انتقال قطعی معادن ۲ و ۳ گلگهر سیرجان به سازمان تامیناجتماعی را تصویب کرد.
ضابطی خاطرنشان کرد: امروز این مصوبه به صورت رسمی در سایت دولت منتشر و به مبادی ذیربط برای اجرا ابلاغ شد.
ایمیدرو: واگذاری معادن سنگآهن گلگهر صحت ندارد
این در حالی است که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: معادن بزرگ انفال محسوب میشوند و قابل فروش و واگذاری نیستند بنابراین خبر واگذاری معادن ۲ و ۳ سنگآهن گلگهر سیرجان صحت ندارد.
معادن بزرگی مانند سنگآهن
۲ و ۳ گلگهر سیرجان دارای صدها میلیون تن ذخیره قطعی دارد که ارزش آنها صدها هزار میلیارد تومان برآورد میشود و امکان معاوضه یا واگذاری این معادن وجود ندارد.
برپایه این گزارش، تاکنون ایمیدرو مصوبه و ابلاغی مبنی بر واگذاری معادن ۲ و ۳ سنگآهن گلگهر سیرجان به سازمان تامین اجتماعی را دریافت نکرده است.
ایمیدرو در توضیح این مطلب آورده است، چنانچه این مساله بر فرض محال تحقق یابد، باید مراحل انتقال پروانه طی تشریفات قانونی از طریق معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شود.
سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرده، تاکنون مکاتبهای در ارتباط با موضوع یادشده با این سازمان و معاونت یادشده صورت نگرفته است.
ایمیدرو با یادآوری اینکه معادن بزرگ براساس قانون اساسی انفال محسوب شده و قابل واگذاری، فروش و خصوصی شدن نیست، خاطرنشان شده که پروانه بهرهبرداری از این معادن برای همیشه در اختیار دولت باقی میماند.
علاوه بر این در گزارش افزوده شده، دولت به عنوان مسوول حفظ حقوق بیتالمال وظیفه دارد که برای بهرهبرداری و کسب منافع حداکثری از این معادن به نفع بیتالمال اقدام کند.
روز سهشنبه (یکم مردادماه) یک مقام مسوول در سازمان تامین اجتماعی از واگذاری معادن یادشده به این سازمان خبر داده بود.
در حالی پیش از این مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از بیرون کردن بخش خصوصی از معدن ۳ گلگهر سیرجان خبر داده و بر مالکیت دولتی این معدن تاکید کرده بود که دیروز مدیرکل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی در خبری غیرمنتظره اعلام کرد که معادن ۲ و ۳ گلگهر سیرجان به تامین اجتماعی واگذار شده است.
به گزارش ایسنا، معادن گلگهر از شش آنومالی مجزا تشکیل شده است که در مساحتی به طول تقریبی ۱۰ کیلومتر و عرض تقریبی چهار کیلومتر در شهرستان سیرجان واقع شده است. ذخایر آنومالیهای ششگانه گلگهر هزار و ۱۳۵ میلیون تن سنگآهن برآورد شده است.
معادن گلگهر با داشتن یکی از غنیترین ذخیرههای سنگآهن خاورمیانه به عنوان یک قطب صنعتی در تولید آهن و فولاد کشور مطرح است. جالب اینجاست که بدانید فقط ذخیره معدن گلگهر۳ حدود ۶۵۰ میلیون تن و قیمت هر تن سنگآهن آن نیز حداقل یکصد دلار است که به این ترتیب ارزش این معدن حدود ۶۵ میلیارد دلار
برآورد میشود.
چنین ارزش استثنایی باعث شده تا معادن سنگآهن گلگهر متقاضیان زیادی برای بهرهبرداری داشته باشد. پیش از این شرکتی به نام گهر زمین ادعا کرده بود که بهرهبرداری از معدن گلگهر ۳ به این شرکت واگذار شده است.
با این وجود مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با تاکید بر مالکیت دولت بر معدن گلگهر ۳ عنوان کرد که خلع ید بخش خصوصی از اموال دولتی در این معدن از طریق دستگاه قضایی و سازمانهای نظارتی در دست پیگیری است.اکبر نوروزی بعدا نیز با تکذیب تبرئه شرکت گهر زمین از اتهام غصب اموال دولتی در معدن گلگهر ۳ تاکید کرد که از فعالیت این شرکت در این معدن جلوگیری خواهد شد.
در همین حال رییس ایمیدرو هم در نامهای با تاکید مجدد بر مالکیت دولت بر این معدن از استاندار کرمان خواست که از فعالیت غیرقانونی شرکت گهر زمین در معدن گلگهر ۳ جلوگیری شود.
این در حالی است که پیشتر مدیرعامل شرکت گهر زمین از تبرئه شدن این شرکت از اتهام غصب معدن گلگهر ۳ در دادگاه سیرجان خبر داده بود.
دولت در سالهای گذشته نیز شرکتهای صنعتی و معدنی زیادی را بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی واگذار کرد که در بسیاری از موارد این واگذاریها به دلیل تخصصی نشدن سازمان تامین اجتماعی در امور صنعتی و تولیدی
به شکست انجامید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد