8 - 02 - 2018
برنامهریزی و ثمره شرکت سهامی برق منطقهای گیلان
تامین برق پایدار با اخلاقمداری و نوآوری سرلوحه کار برق گیلان است و در همین راستا این شرکت همه تلاش خود را میکند تا در چارچوب نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پیش رود. بر همین اساس برنامهریزیهای شرکت سهامی برق منطقهای گیلان بر اساس برنامههای پنج و ۱۰ ساله پیش میرود. همچنین سیستم مدیریت یکپارچه در روند کاری این شرکت اهمیت ویژهای دارد و برنامهریزی مدون عملکرد آن را روزبهروز بهبود بخشیده است. مدیر عامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان با گرامیداشت ایامالله دهه مبارک فجر و آغاز چهارمین دهه پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، در گفتوگوی مطبوعاتی و رادیو تلویزیونی با خبرنگاران در رشت، این شرکت را برنامهمحور خواند و گفت: شرکت برق منطقهای گیلان به عنوان یک شرکت برنامهمحور سعی کرده با ارائه برنامههای کوتاهمدت و همچنین بلندمدت و استراتژیک نسبت به تامین انرژی برق مطمئن و پایدار مشترکین، اعم از خانگی و صنایع سنگین و با شعار «اخلاقمدار در روابط انسانی و نوآور در صنعت برق کشور » اقدام کند.
تدوین برنامههای مختلف
به گفته مهندس عظیم بلبلآبادی در این راستا ضمن تدوین برنامههای پنج ساله و ۱۰ ساله مطالعات جامع شبکه انتقال و فوقتوزیع نیروی برق استان گیلان و همچنین پروژههای کوتاهمدت دوساله نسبت به پیگیری و احداث پروژههای خطوط و پستهای انتقال و فوقتوزیع در سطح استان گیلان اقداماتی انجام شد که این موضوع را در پنج سرفصل و محور اساسی زیر میتوان دستهبندی کرد.
مدیریت یکپارچه
مدیرعامل شرکت سهامی برق منطقهای گیلان اضافه کرد: پروژه مدیریت یکپارچه از دوبخش تشکیل شده است؛ بخش اول آن، اجرایHSEیعنی سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی و محیطزیست است. اجرای این پروژه از این جهت حائز اهمیت است که در شرایط کنونی، تحقق ماموریت و وظایف سازمانی شرکت بدون توجه یا در نظر گرفتن مباحث بهداشت، ایمنی و محیطزیست، موجب به مخاطره انداختن منافع مردم و ذینفعان خواهد بود لذا HSE به عنوان یکی از مطرحترین سیستمها میتواند با ایجاد محیطی آرام و باثبات و با شناسایی، کاهش و حتی حذف خطرات ایمنی و زیستمحیطی، برای تمام طرفهای ذینفع فرصتهای نیکو را در راستای تحقق اهداف و ماموریت شرکت فراهم کند.
با اجرای درست و پیادهسازی مطلوب این پروژه در شرکت که بعد از گذشت ۱۵ ماه از شروع آن، اینک مراحل پایانی خود را میگذراند، انتظار میرود مزایای فراوانی را برای شرکت به همراه داشته باشد که برخی از آنها به شرح زیر است:
– موجب استفاده بهینه از منابع و امکانات و نیز جلوگیری از دوباره کاریها، اتلاف وقت و هزینه شود.
– موجب شناسایی، تحلیل و حل مخاطرات شغلی و جنبههای زیستمحیطی شود.
– موجب کاهش زمان و هزینههایی در شناسایی و ارزیابی مخاطرات بهداشتی، ایمنی و زیستمحیطی شود.
– موجب افرایش اثربخشی و کارایی منابع انسانی شود.
پروژهISO9001
بلبلآبادی یادآور شد: بخش دوم از پروژه سیستمهای مدیریت یکپارچه، اجرای پروژه ISO9001 ویرایش ۲۰۱۵ است. این پروژه که یک الگوی بینالمللی برای سیستم مدیریت کیفیت در شرکتها فارغ از زمینه فعالیت، تعداد پرسنل و گستردگی فعالیت است، اجرایش در این شرکت از حدود ۱۵ ماه قبل شروع شده و اینک مراحل پایانی خود را طی میکند.
شرکت با اجرای این پروژه سعی خواهد کرد با شناسایی دقیق ریسکها فرآیندهایی را جهت کنترلهای لازم برای ارائه مطلوب خدمات خود، مستقر و نهادینه کند. همچنین خواهد توانست با شناسایی نیازها و انتظارات ذینفعان و با کشف عوامل محیطی درونی و بیرونی، به سازمان و ذینفعان آن این اطمینان را بدهد تا در گذر زمان ضمن حفظ کیفیت موجود، اقدامات لازم را برای ارتقای هرچه بهتر کیفیت خدمات خود به عمل آورد.
انتظار میرود اجرای سیستمISO9001:2015 در نهایت بتواند به شرکت در زمینههای بهبود عملکرد و دادن مبنایی برای طرحهای توسعه پایدار، افزایش رضایت مشتریان و ارائه خدمات مطلوبتر با رعایت الزامات قانونی کمک شایانی کند.
در مسیر حرکت بهرهوری
بلبلآبادی در خصوص پروژه درمسیر حرکت بهرهوری گفت: به استناد ماده ۵ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، دستگاههای اجرایی مکلف به اجرایی کردن «چرخه مدیریت بهرهوری» در مجموعه تحت مدیریت خود هستند.
از آنجا که لازمه انجام این کار و عملیاتی کردن بهینه آن، از یک سو فراهم کردن شرایط مناسب و مطلوب ذهنی نیروی انسانی شاغل را میطلبد و از سوی دیگر تمهید بسترهای لازم نرمافزاری و سختافزاری تحقق این کار ضرورت قابل توجه است، لذا این شرکت برای اجرای هرچه بهتر این امر مهم تصمیم گرفت با همکاری و همراهی یک صاحب نظر در این زمینه، پروژهای را به نام «در مسیر حرکت بهرهوری» به انجام رساند.
اجرای این پروژه که به طور رسمی از آبان ماه سالجاری آغاز شده، قرار است در مدت زمانی ۲۰ ماهه به سرانجام برسد. ارکان اصلی این پروژه از ۳ بخش اصلی به شرح زیر تشکیل شده است:
الف) استقرار نظام آراستگی محیط کار(۵S)
ب) تعیین مسیر حرکت سازمان (Road Map)
ج) اجرای نظام مدیریت کایزن(Kaizen)
استقرار نظام آراستگی در محیط کار براساس تکنیکهای پنجگانه ساماندهی، نظم و تربیت، نظافت، استانداردسازی و فرهنگسازی و انضباط با توجه به پیشینه اجرای آن در شرکتهای برتر جهانی میتواند باعث تمیزی، نظم، انضباط و پاکیزگی و آراستگی محیط کار و در نهایت موجب افزایش بهرهوری منابع انسانی و سازمانی در محیط شرکت شود.
بیشک ۵S به عنوان موثرترین رهیافت و ستونی استوار در ساختمان عملیات اصلاحی با بهرهگیری از توانمندیهای منابع انسانی شرکت میتواند در سرعت انجام کار، افزایش کارایی و اثربخشی، رضایت ذینفعان و در نهایت افزایش بهرهوری سازمانی نقش موثری ایفا کند.
پس از اجرای پروژه نظام آراستگی محیط کار در شرکت در فاز اول، آنگاه تعیین مسیر دقیق حرکت به سوی آینده ضرورتی اجتنابناپذیر خواهد بود تا در سایه انجام آن بتوانیم مدیرانی همدل و هدفمند و کارکنانی با انگیزه به منظور تحقق اهداف شرکت فراهم کنیم. در اجرای این فاز به تبیین و تدوین مولفههایی چون ماموریت، چشمانداز، اهداف(بلندمدت، میان مدت و کوتاهمدت)،
خطمشی و آرمان، ارزشهای سازمانی، استراتژیها و برنامههای عملیاتی شرکت پرداخته خواهد شد.
مدیریت مصرف انرژی
مدیر عامل شرکت برق منطقهای گیلان دومین محور اساسی فعالیتهای این شرکت را برشمرد و گفت: یکی از اهداف بلندمدت و استراتژیک و همچنین کوتاهمدت شرکت برق منطقهای گیلان، عنایت و توجه ویژه به موضوع مدیریت مصرف انرژی به طور کلی و همچنین مدیریت مصرف انرژی برق به طور خاص در بخش صنایع، خانگی و غیره است که در این راستا موضوع فرهنگسازی و بسترسازی مدیریت مصرف انرژی برق از طریق برگزاری سمینارها و جلسات آموزشی یک روزه برای شرکتها، نهادها، سازمانهای مختلف در سطح استان گیلان از خرداد ماه سال ۹۵ آغاز و در سال ۹۶ هم ادامه داشته و تا به امروز در بیش از ۲۰ شرکت و سازمان موضوع برگزاری دورههای یاد شده محقق شده است و در آینده نیز به طور مستمر ادامه خواهد داشت و در بخش صنایع سنگین نیز موضوع طرح تعطیلات تابستانی و طرح ذخیره عملیاتی برای ایام پیک تابستان صورت میپذیرد که در سالجاری با موفقیت چشمگیری روبهرو بوده است.
سومین محور فعالیت
بلبلآبادی با اشاره به دیگر برنامههای شرکت برق گیلان افزود: محور سوم فعالیت اساسی و کلان شرکت برق منطقهای گیلان، پیگیری و اجرای پروژههای طرح ویژه شبکه انتقال و فوقتوزیع استان گیلان است که در این ارتباط حدود ۱۲۰ میلیارد تومان پروژه خط و پست انتقال و فوقتوزیع از اوایل سال ۹۵ کلید خورده است و از آنجایی که احداث پروژههای خط و پست معمولاً بازه زمانی حدود ۱۸ تا ۲۴ ماهه را به خود اختصاص میدهد لذا در سال ۹۵ به میزان ۱۵۰ مگاولت آمپر به ظرفیت نامی منصوبه پستهای فوقتوزیع و همچنین ۵/۳۱ کیلومتر مدار به طول خطوط فوقتوزیع استان گیلان اضافه شده است که بار مالی این بخش حدود ۵/۴۱ میلیارد تومان (برای سال ۹۵) است و در ادامه و در سالجاری و در ایام هفته دولت نیز به میزان ۱۱۰ مگاولت آمپر و ۱۱ کیلومتر مدار خط کابل زمینی ۶۳ کیلوولت اجرا و به بهرهبرداری رسید که جمع کل بار مالی پروژههای یاد شده از آغاز سال ۹۵ تا به امروز به میزان ۵/۷۲ میلیارد تومان بالغ میشود و در ادامه نیز قرار است تا قبل از پیک تابستان سال ۹۷ پروژه پستهای ۲۰/۶۳ کیلوولت G.I.S توحید گلسار و سلیمانداراب رشت و صومعهسرا و همچنین پست A.I.S سپیدرود رشت هر کدام با ظرفیت نامی ۴۰×۲ مگاولت آمپر (جمعا چهار دستگاه پست ۲۰/۶۳ کیلولت با ظرفیت نامی ۳۲۰ مگاولت آمپر) تا پیک تابستان سال ۹۷ مورد بهرهبرداری قرار گیرند که بار مالی چهار دستگاه پست یاد شده به همراه خطوط ارتباطی مربوطه بالغ بر ۱۱۸ میلیارد تومان خواهد بود.
گفتنی است که طی سالهای ۹۵ و۹۶ و تا به امروز جمعاً معادل۵۸۰ مگاولت آمپر به ظرفیت نامی پستهای فوقتوزیع گیلان اضافه شده است که این معادل حدود ۸ درصد ظرفیت نامی پستهای گیلان است.
خبر خوب دیگر این است که جهت افزایش ضریب اطمینان و پایداری شبکه انتقال استان گیلان هم پروژه احداث پست ۲۰/۶۳/۲۳۰ کیلوولت غرب رشت و اتصالات مربوطه واقع در روستای (پس ویشه) با ظرفیت ۱۶۰×۲ مگاولت آمپر و با بار مالی حدود ۱۲۰میلیارد تومان کلید خورده است و همچنین افزایش ظرفیت ترانسفورماتورهای انتقال و فوقتوزیع آستارا و خط کابل زمینی ۶۳ کیلوولت مربوطه به طول حدود ۲۰ کیلومتر مدار نیز در دست اقدام بوده و از پروژههای اولویتدار شرکت برق منطقهای گیلان است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد