1 - 11 - 2023
بریکس تا سال ۲۰۵۰ از G7 پیشی میگیرد
براساس دادههای منتشرشده در آخرین گزارش صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو بریکس حتی با جذب کشورهای جدید به اندازه G7 نیست.
بریکس قرار است ۶ عضو جدید را در آغاز سال ۲۰۲۴ به گروه خود اضافه کند، همین امر باعث ایجاد سوالاتی در مورد گسترش قدرت اقتصادی رو به رشد آن شده است. این بلوک با تازهواردان خود بیش از ۳۰ تریلیون دلار در تولید ناخالص داخلی یا حدود ۲۹ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را نمایندگی خواهد کرد.
به گزارش تجارتنیوز به نقل از ویژوال کاپیتالیست، حتی با وجود اعضای جدید، بریکس از سهم ۴۳ درصدی G7 از تولید ناخالص داخلی جهانی فاصله دارد. با این حال، این شکاف بهوجود آمده احتمالا کاهش مییابد، زیرا کشورهای بزرگ بریکس مانند هند به رشد با نرخهای بالاتر از میانگین ادامه میدهند و با توجه به این موضوع این گروه احتمالا از اعضای بیشتری در آینده استقبال میکند.
چگونه BRICS با G7 مقایسه میشود؟
پیش از اضافه شدن اعضای جدید (آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات)، تولید ناخالص داخلی بریکس ۷/۲۷ تریلیون دلار بود که ۲۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را شامل میشود. اعضای جدید بریکس ۱/۳ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی به این بلوک اضافه میکنند و عربستان سعودی بیشترین سهم را به لطف تولید ناخالص داخلی ۱/۱ تریلیون دلاری خود دارد.
حتی با وجود اعضای جدید، بریکس هنوز از تولید ناخالص داخلی ۹/۴۵ تریلیون دلاری G7 کمتر است. با این حال، اعضای جدید علاوهبر تولید ناخالص خام، سهم دیگری نیز به این بلوک اضافه میکنند.
با اضافه شدن عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران، بریکس بیش از دو برابر سهم اعضای خود از تولید جهانی نفت را به ۴۳ درصد رساند. علاوهبر نفت، اضافه شدن آرژانتین به بریکس بهطور قابلتوجهی کل ذخایر لیتیوم این گروه را افزایش میدهد که با ادامه رشد تولید جهانی باتری و پذیرش خودروهای برقی کلیدی خواهد بود.
از آنجایی که به نظر میرسد بریکس در حال ایجاد یک سیستم تجاری و مالی جایگزین است که مستقل از دلار آمریکا عمل میکند، افزودن کشورهایی با منابع طبیعی بیشتر ضروری است.
رشد اقتصادی آینده بریکس در مقابل کشورهای G7
در حالی که اعضای جدید بریکس در حال حاضر سهم زیادی در تولید ناخالص داخلی این بلوک ندارند، شایان ذکر است که بسیاری از تازهواردان رشد قابلتوجهی در پیش رو دارند.
به گفته گلدمن ساکس، بسیاری از اعضای فعلی بریکس در حال حاضر دارای نرخ رشد واقعی GDP هستند که بالاتر از همتایان خود در G7 است، با اعضای فعلی میانگین رشد تولید ناخالص داخلی ۱۸۹ درصد تا سال ۲۰۵۰ در مقایسه با میانگین ۵۰ درصد کشورهای عضو G7 افزایش خواهد یافت.
اعضای جدید بریکس مانند اتیوپی (۱۱۷۰ درصد رشد تولید ناخالص داخلی پیشبینیشده تا سال ۲۰۵۰) و مصر (رشد تولید ناخالص داخلی ۶۳۵ درصد پیشبینیشده تا سال ۲۰۵۰) حتی نرخ رشد اقتصادی بالقوه بالاتری دارند که ظرفیت اقتصادی این بلوک را بیشتر افزایش میدهد.
پیشبینیهای گلدمن ساکس نشان میدهد تا سال ۲۰۵۰، کشورهای عضو مجمع بریکس از نظر تولید ناخالص داخلی از کشورهای عضو G7 پیشی خواهند گرفت، حتی بدون اضافه کردن اعضای جدید. با توجه به اینکه صحت این پیشبینیها هنوز مشخص است یا خیر و با توجه به اینکه بریکس قصد دارد اعضای بیشتری را اضافه کند، این گروه احتمالا تولید ناخالص داخلی G7 را در دهههای آینده تحتالشعاع قرار خواهد داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد