5 - 12 - 2022
بزرگترین نفتکش جهان وارد خلیج فارس شد
رستم قاسمی، وزیر نفت با صدور بخشنامهای خواستار بسیج همگانی تمامی مدیران و کارکنان وزارت نفت برای مقابله با تحریمهای غیرقانونی نفتی اتحادیه اروپا شد.
از دیروز اول جولای ۲۰۱۲ میلادی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا واردات نفتخام از ایران را تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآوردهاند.
با این وجود با موافقت آمریکا، در شرایط فعلی ۲۰ کشور بزرگ واردکننده نفت ایران شامل هند، چین، سنگاپور، سریلانکا، ژاپن، تایوان، آفریقای جنوبی، ترکیه و کرهجنوبی از طرح تحریم نفتخام ایران معاف شدهاند.
بر این اساس این روزها با حضور مدیران ارشد و کارشناسان بینالمللی صنعت نفت، تدابیر جدیدی برای مقابله با تحریمهای خرید نفتخام ایران همچون تامین بیمه کشتیهای نفتکش، افزایش ظرفیت ذخیرهسازی نفت، بازاریابی برای فروش نفت به پالایشگاههای جدید و نحوه صادرات دریایی نفتخام
اتخاذ میشود.
پیگیری از شرکت ملی نفت ایران حاکی از آن است که در حال حاضر با وجود اعمال تحریمهای رسمی اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای آسیایی همچون ژاپن و کره جنوبی، ایران نفت بدون مشتری در پایانههای نفتی حاشیه خلیجفارس ندارد.
محسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران هم با بیان اینکه با توقف کامل صادرات نفت ایران به اروپا، مشتریهای جدید برای فروش نفتخام شناسایی شده است، اعلام کرد: با وجود اعمال این تحریمها اما تدابیر لازم برای مقابله با آنها در سطح وزارت نفت اتخاذ شده است.
این مقام مسوول در پاسخ به این سوال که آیا امکان فروش نفتخام ایران به شرکتهای واسطهای وجود دارد، توضیح داد: اگر شرکت ملی نفت ایران از مقصد صادرات نفت مطمئن باشد فروش نفت به این شرکتها مانعی ندارد.
وی همچنین از دریافت تضامین لازم برای فروش نفتخام به شرکتهای واسطهای خبر داد و افزود: در مجموع دریافت تضامین لازم برای پرداخت پول نفت و شناسایی مقصد نهایی از مهمترین شروط فروش نفت به این شرکتهاست.
در حال حاضر ظرفیت صادرات نفت ایران روزانه بین ۲تا ۲/۲ میلیون بشکه است که بر اساس اعلام احمد قلعهبانی، مدیرعامل شرکت ملی نفت بهزودی صادرات نفت کشور حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا میکند.
از دیروز آغاز شد
همزمان با اجرای رسمی طرح تحریم نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، بزرگترین نفتکش جهان با ظرفیت ۲/۲ میلیون بشکه در آبهای حاکمیتی ایران در خلیجفارس مستقر شده که از این ترمینال شناور بهعنوان برگ برنده جدید برای مقابله با تحریم نفتی یاد میشود.
با اجرای رسمی طرح تحریم نفت ایران توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روز یکشنبه (اول جولای ۲۰۱۲ میلادی)، بزرگترین نفتکش جهان در آبهای حاکمیتی ایران در خلیجفارس مستقر شده است.
با استقرار این نفتکش غول پیکر، ایران بزرگترین ترمینال شناور (اف.اس.یو) ذخیرهسازی نفت جهان را در خلیجفارس راهاندازی کرده که عملا ظرفیت ذخیرهسازی نفتخام کشور را در مواجهه با تحریمها افزایش داده است.
مسوولان وزارت نفت پیشبینی میکنند با استقرار این ترمینال شناور امکان برنامهریزی بلندمدتتری برای متنوعسازی بازارهای صادرات نفت کشور فراهم شود.
برای ساخت این ترمینال شناور حدود ۳۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری شده ضمن آنکه این تاسیسات فراساحلی نفت از ظرفیت ذحیرهسازی حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفتخام برخوردار است.
کارشناسان اقتصادی از افزایش ظرفیت ذخیرهسازی نفت به عنوان یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با تحریم صادرات نفت ایران یاد میکنند و با افزایش ظرفیت ذخیرهسازی، قدرت چانهزنی صنعت نفت کشور برای بازاریابی و افزایش صادرات طلای سیاه فراهم خواهد شد.
علاوه بر این، شرکت ملی نفت ایران برای سالجاری راهاندازی سه میلیون بشکه ظرفیت ذخیرهسازی جدید و نصب گوی شناور (SPM) در غرب آبهای خلیجفارس را هم در دستور کار قرار داده است.در حال حاضر حدود ۹۸ درصد صادرات نفتخام ایران از طریق پایانه نفتی خارک انجام میشود که در این شاهراه اصلی صادرات نفتخام ایران بیش از ۴۰ مخزن با ظرفیت ذخیرهسازی حدود ۲۲ میلیون بشکه نفتخام ایجاد شده است.براساس سند چشمانداز ۲۰ ساله باید با ساخت و توسعه مخازن جدید ذخیرهسازی در مجموع ظرفیت ذخیره نفتخام در این پایانه به حدود ۳۱ میلیون بشکه افزایش یابد.
با توجه به برنامه شرکت ملی نفت برای افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از پنج میلیون بشکه در روز تا پایان برنامه پنجم توسعه هماکنون ساخت مخازن جدید نفت در پایانه نفتی جزیره خارک آغاز شده است.
ساخت چهار مخزن جدید ذخیرهسازی نفتخام با مجموع ظرفیت چهار میلیون بشکه نفت در پایانه جزیره خارک آغاز شده است. هدف از ساخت این مخازن جدید افزایش ظرفیت عملیات ذخیرهسازی و رسیدن به استانداردهای بینالمللی از برنامههای تعریف شده در شرکت پایانههای نفتی ایران است.
منبع: مهر
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد