9 - 12 - 2019
بلاتکلیفی بازار مرغ
قیمت مرغ قرار بود دیروز مشخص شود که به تاخیر افتاد. مرغداران از پیش از ماه رمضان در تلاش برای افزایش قیمت مرغ هستند که هنوز به نتیجه نرسیدهاند. مرغداران افزایش قیمت نهادههای دامی و بالا رفتن قیمت تمامشده را به عنوان دلایل افزایش قیمت عنوان کردند اما وزارت صمت اجازه گرانی مرغ را در ماه رمضان که تقاضا افزایش مییابد نداد. این در حالی است که مرغداران ادعا میکنند قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار دو هزار تومان پایینتر از قیمت پیشنهادی است و به همین دلیل متحمل ضرر شدهاند. یک ماه قبل وزارت جهاد کشاورزی برای هرکیلوگرم مرغ زنده قیمت ۸۸۰۰ تومان و مرغ آماده طبخ ۱۲۹۰۰ تومان را پیشنهاد داد ولی به گفته مرغداران در طول همین یک ماه قیمت واکسنها و ریزمغذیها به ترتیب سه و پنج برابر شده است. عمده نهادههای مورد نیاز تولیدکنندگان از بازار آزاد تامین میشود و نهادههای با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان نمیرسد. مرغداران مدعیاند که با این شرایط نرخ اعلام شده از سوی وزارت جهاد منافع تولیدکنندگان را تامین نمیکند. قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم مرغ زنده با احتساب ۱۰ درصد سود ۹۷۰۰ تومان است. بنابراین نرخ اعلام شده در هر کیلوگرم ۱۰۰۰ تومان به زیان تولیدکنندگان است. با این شرایط تولیدکنندگان تمایلی به تولید نخواهند داشت و در آینده با کمبود عرضه مواجه خواهیم شد.
در این باره برومند چهارآیین، عضو هیاتمدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده جلوی در مرغداری هفت هزار و ۲۰۰ تا ۷ هزار و ۳۰۰ و مرغ آماده طبخ در خردهفروشی ۱۰ هزار و ۷۰۰ تا ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان است.او قیمت مرغ در بازار را پیشبینی کرد و افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیشبینی میشود تا ۱۰ روز آینده، افت و خیز قیمت همچنان در بازار ادامه یابد.
چهار آیین نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده در مرغداری را ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ گرم را ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه با نرخهای کنونی بیانگر زیان حداقل دو هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است، از این رو انتظار میرود تصمیمات مدیریتی در سطح کلان رخ دهد تا زیان تولیدکنندگان کاهش یابد.
عضو هیات مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه دیروز جلسه ستاد تنظیم بازار به منظور بررسی قیمت تمام شده و نرخ پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: مسوولان ذیربط در حال تصمیمگیری برای ابلاغ نرخ جدید مرغ هستند بنابراین انتظار میرود با تعاملات صورت گرفته، نرخ جدید به دیدگاه تولیدکنندگان نزدیک شود تا اجحافی در مرغداران صورت نگیرد.
او با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی اوایل اردیبهشت برای هر کیلو مرغ زنده نرخ هشت هزار و ۸۰۰ تومانی و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومانی را پیشنهاد داده است، گفت: با توجه به رشد سه برابری قیمت واکسن و پنج برابری ریز مغذیها، وزارت جهاد کشاورزی باید نرخ پیشنهادی خود را اصلاح کند تا تولیدکنندگان به سبب افزایش هزینههای تولید، متضرر نشوند.
به گفته چهارآیین، با توجه به آنکه تامین منافع ملی در گرو استمرار تولید است، به همین دلیل تولیدکنندگان، وزارت جهاد کشاورزی و ستاد تنظیم بازار در اعلام نرخ مصوب باید به نقطه نظر متعادلی برسند تا مرغداران به سبب زیان انباشته مجبور به خروج از گردونه تولید نشوند.
این مقام مسوول در پایان با بیان اینکه قیمت نهادههای دامی در روزهای اخیر تغییری نداشته است، تصریح کرد: هماکنون هر کیلو ذرت با نرخ هزار و ۸۰۰ و کنجاله سویا سه هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ تومان در بازار آزاد به مرغداران عرضه میشود، اما قیمت سایر ریزمغذیها، واکسن و داروهای مکمل نوسانات شدیدی در بازار داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد