7 - 02 - 2017
به ایران باز خواهیم گشت
گروه گردشگری- «گردشگری ایران برای توسعه به یک شوک نیاز داشت. هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری همان شوک بود. میزبانی ایران در این دوره از کنوانسیون راهنمایان گردشگری آنقدر نظر شرکتکنندگان را جلب کرده که حالا بسیاری از آنها قصد بازگشت به ایران را دارند. آنها که زمانی از حضور در ایران هراس داشتند حالا این کشور را یکی از امنترین مناطق دنیا میدانند و برخی چند قدم جلوتر رفتهاند و میگویند حالا ایران خانه آنهاست.»
دو سال پیش که شهر پراگ میزبان شانزدهیم کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری بود و ایران بهعنوان میزبان بعدی انتخاب شد، بسیاری از گردشگران دید خوبی به کشورمان نداشتند. آنها به خاطر تبلیغات رسانهای، ایران را امن نمیدانستند و خیال میکردند، نمیتوانند در دوره بعدی کنوانسیون حضور داشته باشند. آن دید منفی و ترس از حضور در ایران با شروع دوره هفدهم و میزبانی کشورمان تغییر کرد. مهماننوازی مردم ایران و تدارک خوب برگزارکنندگان باعث شد آنها خاطرهای خوب از کشورمان به خاطر بسپارند و بتوانند سفیران خوبی برای معرفی جاذبههای گردشگری ایران باشند.
امنیت ایران دید گردشگران را تغییر داد
آرش نورآقایی، رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری ایران ضمن اشاره به موفقیتآمیز بودن برگزاری هفدهمین دوره کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری میگوید: «گردشگری ایران نیاز به یک شوک داشت. شوکی که حالا و با برگزاری هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری به آن وارد شده است. ما تمام تلاشمان را کردیم که در این فرصت چهرهای دیگر به گردشگران نشان دهیم. چهرهای که با تصویر نشان داده شده در رسانههای غربی متفاوت است.» او درباره برنامهریزیهای این کنوانسیون توضیح میدهد: «شرکتکنندگان در ایران مساجد، کلیساها، کنیسهها، تپههای باستانی چند هزار ساله و خانههایی با معماری جدید را دیدهاند. آنها با تاریخ و فرهنگ ایران آشنا شدند.» نورآقایی ادامه میدهد: «بسیاری از شرکتکنندگان به ما میگویند که به ما اثبات شد که ایران کشوری امن است.»
وی درباره تیم اجرایی این کنوانسیون هم بیان میکند: «خوشبختانه در این کنوانسیون هماهنگی خوبی بین اعضا و تیم اجرایی وجود داشت و شاهد کار بسیار خوب تیمی بودیم. در هیچکدام از کنوانسیونها تا به حال عالی ترین مقام اجرایی کشور یا دبیر کل حضور نداشتند.»
رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری ایران با اشاره به ظرفیتهای گردشگری ایران ادامه داد: «این برنامه نشان داد در بحث گردشگری توانایی بالایی داریم و تنها باید کسی آن را مدیریت کند و بداند گردشگران به دنبال چه چیزی هستند. بیشتر شرکتکنندگان معتقدند کار برای میزبان دور بعد یعنی گرجستان بسیار سخت شده است.»
نورآقایی با اشاره به برخی انتقادها در مورد انتخاب شهرهای میزبان میگوید:« به نظرم در پیش تور و شهرهای قزوین، زنجان و همدان تجربه موفقی داشتیم. در بعضی از این شهرها برای برگزاری این کنوانسیون زیرساختها هم ارتقا پیدا کرد. بسیاری میگفتند زیرساختهایمان آماده نیست و تا حدودی با آنها موافقم. اگر میخواهیم در حوزه گردشگری به چشماندازها برسیم باید این مشکلات را حل کنیم.»
وی برگزاری کنوانسیون را یکی از دستاوردهای مهم حوزه گردشگری میداند: «باید به این نکته اذعان کنیم که ما تجربه موفقی در حوزه گردشگری داشتیم. زمانی که ما در شیراز سنگ یادبود هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری را نصب کردیم بسیاری از گردشگران به ما گفتند که حالا ایران خانه ماست.»
کنوانسیون مقدمه حضور گردشگران خارجی
فاطمه دانشیزدی، مدیرکل میراث فرهنگی یزد درباره این کنوانسیون و حضور راهنمایان گردشگری در این شهر میگوید: «کنوانسیون مقدمهای است برای شروع رونق گردشگری خارجی در استان یزد. درخصوص مشکلات زیرساختی به خصوص در بحث هتلها فعالیت و برنامههایی تاکنون اجرا شده است. بحث جذب سرمایهگذار برای ساخت هتل که خوشبختانه چند قرارداد بسته شده از جمله نخستین هتل پنج ستاره در شهرستان اردکان اما به دلیل اینکه ساخت هتلها زمانبر است به راهحلهای سریعتر هم فکر کردیم. برای این منظور برخی از هتلهای موجود را توسعه دادیم. از جمله مجموعه هتل دا و مشیر و… که تعدادی تخت به مجموعهشان اضافه شد. در کنار آن مجموعه اقامتگاههای بومگردی را هم افزایش دادیم. امسال با احداث این بومگردیها هزار تخت به مجموعه اضافه شد.»
او درباره ورود گردشگران بیشتر به یزد میگوید: «زمانی که گردشگر وارد کشور میشود باید امکانات را هم فراهم کنیم. گردشگری که به یزد میآید، گردشگر فرهنگی است. که برای آشنایی با آداب و رسوم و فرهنگ ما آمده است. اولین اقدام ما ثبت جهانی بافت قدیمی یزد است که دو سال پیش آغاز شده و پروندهاش به یونسکو رفته است و در سال ۱۳۹۶ شاهد ثبت جهانی آن خواهیم بود. اما در کنار این مساله برای ساماندهی بافت تاریخی یزد فعالیتهایی انجام شده است. در ساماندهی بافت تاریخی از سرمایهگذار داخلی و خارجی استفاده کردیم تا بتوانیم در کنار آن مجموعه اقامتی و فرهنگی مناسبی داشته باشیم.»
پسگشت در یزد و اصفهان
بیش از ۳۰۰ راهنمای گردشگری از ۴۵ ملیت که برای حضور در هفدهمین کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری به ایران سفر کرده بودند، در برنامه با عنوان پس گشت از شیراز، یزد و اصفهان دیدن کردند.
این راهنمایان پس از بازگشت از شیراز به یزد رفتند و در روز نخست پس از گشتی در بافت تاریخی یزد از موزه آب ، مسجد جامع، دخمه و آتشکده این شهر بازدید کردند. روز دوم در میبد و بازدید از نارین قلعه و یخچال آغاز شد و با کبوترخانه به پایان رسید.
بازدید از اصفهان با استقبال در هتل عباسی این شهر آغاز شد. در این مراسم مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اصفهان، گفت: «برگزاری این تور در اصفهان، فرصت مغتنمی برای راهنمایان گردشگری جهان است تا بیشتر با جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی این شهر به عنوان سرزمین رویایی مشرق زمین آشنا شوند.»
فریدوناله یاری ادامه داد: «حضور راهنمایان گردشگران جهان در اصفهان فرصت بهتری را برای معرفی جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی همچنین آداب و رسوم و صنایعدستی این استان برای بهرهگیری جهانیان و لذت بردن از این ظرفیتها بهوجود میآورد. اصفهان در قلب جغرافیای ایران همواره نقشی تعیینکننده در فرهنگ و تمدن ایران بزرگ و جهان داشته و در نزد جهانیان شهری مهم، تاریخی و قابل احترام است.»
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اینکه ۲۲ هزار اثر تاریخی و فرهنگی ارزشمند در این استان وجود دارد، اضافه کرد: «از این تعداد یکهزار و ۸۵۰ اثر در فهرست آثار ملی و هفت اثر در فهرست سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد ( یونسکو ) به ثبت رسیده است.»
او همچنین با اشاره به اینکه صنایعدستی این استان مورد استقبال مردم جهان قرار دارد، گفت: «شورای جهانی صنایعدستی در سال ۲۰۱۵ اصفهان را به عنوان شهر جهانی صنایعدستی برگزید و این شهر در سال ۲۰۱۶ میزبان شورای صنایعدستی جهان بود.» در این مراسم که به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، جاذبههای فرهنگی، تاریخی و طبیعی و صنایعدستی همچنین فعالیتهای انجام شده در استان اصفهان برای توسعه صنعت گردشگری در قالب کلیپی به تصویر کشیده شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد