15 - 01 - 2018
بهرهبرداری میلیاردی بانکها
دوشنبه هفته قبل بود که رییسجمهور دستور پرداخت سود سهام عدالت را صادر کرد، اما با گذشت پنج روز هنوز برخی بانکها سود را به حساب مشمولان واریز نکرده و در حسابهای خود نگه داشتهاند.
هفته گذشته بود که حسن روحانی، رییسجمهور با حضور در وزارت اقتصاد، دستور داد سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز شود؛ موضوعی که حداقل، وعدهاش تا پایان شهریورماه با مردم بسته شده بود و به دلیل عدم برگزاری به موقع برخی مجامع شرکتهای مشمول سهام عدالت، کار تا دی ماه، به تعویق افتاد. یک روز بعد یعنی سهشنبه نوزدهم دیماه بود که میرعلی اشرف عبدالله پوریحسینی، رییس سازمان خصوصیسازی با حضور در جمع خبرنگاران، جزییات بیشتری از ارائه سود سهام عدالت را مطرح کرد و البته به این نکته اشاره کرد که از صبح همان روز، واریز سود به حساب مشمولان آغاز شده است. در واقع، از روز قبل یعنی دوشنبه، هجدهم دیماه، سود سهام عدالت به حساب بانکهای عامل واریز شده بود و سازمان خصوصیسازی، کار را به صورت کامل انجام داده بود؛ اما بخش عملیاتی یعنی واریز سود به حساب مشتریان به دلیل برخی مسایل فنی و اینکه دستگاههای خودپرداز به خاطر مراجعات مردم دچار مشکل در پاسخگویی به نیازهای روزانه مراجعان نشود، به تدریج واریز شد. اکنون اما پنج روز از آغاز توزیع سود سهام عدالت از سوی بانکها میگذرد و هنوز مشمولانی که کد شبای برخی از بانکها را اعلام کردهاند، سود خود را دریافت نکردهاند.
این در حالی است که انتظار این چنینی برای دریافت مبلغی اندک که حداقل ۲۶۶۰۰ تومان و حداکثر ۵۰ هزار تومان است، چندان خوشایند نیست و به نظر میرسد که بانکها باید هر چه سریعتر، پرداخت سود سهام عدالت را به کام مردم شیرین کنند. تمام اینها در شرایطی است که به گفته رییس سازمان خصوصیسازی، ۱۲۰۰ میلیارد تومان از ۳۸۰۰ میلیارد تومان به حساب بانکها واریز شده تا در مرحله اول، یک سوم مجموع سود سهام عدالت هر مشمول را به حساب وی واریز کنند. بر این اساس یک محاسبه سرانگشتی نشان میدهد که اگر نرخ رسمی سود بانکی را همان ۱۰ درصد سپرده کوتاهمدت بانکی در نظر بگیریم، اکنون حداقل ۱۲۰ میلیارد تومان سود برای بانکها در این دوره پنج روزه لحاظ شده است که به نظر میرسد انصاف نیست که برخی بانکها به دلیل در گردش نگاه داشتن این پول، نسبت به عدم واریز سود سهام عدالت اقدام کنند. گزارشهای میدانی خبرنگار مهر از برخی بانکهایی که هنوز اقدام به پرداخت سود سهام عدالت نکردهاند نشان میدهد که شعب، در پاسخ به مراجعات مردم، به این نکته بسنده میکنند که از طرف شعب مرکزی بانک باید پول به حسابها واریز شود و این کار ربطی به شعب ندارد. این درحالی است که قرار است تا پایان سال ۲۶۰۰ میلیارد تومان دیگر هم به حساب مشمولان واریز شود تا سود سهام عدالت آنها برای سال مالی ۹۵ تکمیل شود.
در همین حال مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که چرا با گذشت پنج روز هنوز برخی مشمولان، سود سهام عدالت خود را دریافت نکردهاند، گفت: علت این امر را از سازمان خصوصیسازی جویا خواهم شد. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: البته ۱۴ میلیون نفر هنوز کد شبای خود را به سازمان خصوصیسازی و سامانه سهام عدالت اعلام نکردهاند که بر این اساس ممکن است برخی مشمولان که هنوز سودی دریافت نکردهاند، در زمره این ۱۴ میلیون نفر باشند. حال باید منتظر ماند و دید که مرحله بعدی تقسیم سود چه زمانی صورت میگیرد و رفتار نظام بانکی در پرداخت این سود چگونه خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد