31 - 12 - 2017
بودجه ۹۷ کسری ندارد
مرکز پژوهشهای مجلس در حالی کسری بودجه بدون نفت را در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، حدود ۱۳۷۹ هزار میلیارد ریال برآورد کرده است که این موضوع با واکنشهایی از سوی سازمان برنامهوبودجه مواجه شده است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، با وجود دستیابی به صادرات حدود ۶/۲ میلیون بشکه در روز برای نفت خام و میعانات گازی در سالجاری و چشمانداز مثبت رشد اقتصادی در سال آتی، بهنظر میرسد برخی اقلام درآمدی از جمله درآمدهای مالیاتی، به طور کامل محقق نشده و در نتیجه میتوان گفت منابع بودجه عمومی دولت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، دچار بیش برآوردی است.
این گزارش تصریح میکند منابع مالیاتی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نسبت به قانون بودجه سال ۱۳۹۶، بیش از ۱۰ درصد و نسبت به پیشبینی عملکرد سالجاری حدود ۲۰ درصد افزایش یافته است. مقدار در نظر گرفته شده درآمدهای مالیاتی حدود ۲۸۷/۱ هزار میلیارد ریال است که انتظار میرود حدود ۲۴۱/۱ هزار میلیارد ریال آن محقق شود. مرکز پژوهشهای مجلس در این بررسی تصریح میکند که مجموع منابع نفتی (با احتساب منابع برداشت شده از صندوق توسعه ملی) در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نسبت به قانون بودجه سال ۱۳۹۶، حدود ۱۰ درصد رشد داشته و به بیش از ۳۳۳/۱ هزار میلیارد ریال رسیده است که با توجه به وضعیت بازار نفت تحقق آن دور از دسترس نیست. گزارش حاضر کسری بودجه بدون نفت را در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷، حدود ۱۳۷۹ هزار میلیارد ریال برآورد میکند و اذعان میدارد که علاوه بر این، وابستگی بودجه به نفت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نسبت به قانون بودجه سال ۱۳۹۶ به میزان یک واحد درصد افزایش یافته و به ۳۶ درصد رسیده است.
اما در این خصوص، سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامهوبودجه در پاسخ به ادعای کسری ۱۳۷ هزار میلیارد تومانی لایحه بودجه ۹۷ (بدون نفت) از سوی مرکز پژوهشهای مجلس تاکید کرد: لایحه بودجه سال آینده بدون هیچگونه کسری بودجهای در سطح منابع و مصارف معادل ۳۶۸ هزار میلیارد تومان به دقت بسته شده است.
امیر باقری افزود: در تنظیم لایحه بودجه ۱۳۹۷ تمامی ارقام در کمال شفافیت و بر اساس عملکردهای گذشته و واقعیتهای پیشرو و با تعامل دستگاههای اجرایی برآورد شده و از این حیث لایحه بودجه سال آتی نسبت به لوایح گذشته سرآمد است.
وی تصریح کرد: مرکز پژوهشهای مجلس به این نکته اشاره کرده که منابع حاصل از نفت و برداشت از صندوق توسعه ملی در لایحه معادل ۱۳۷ هزار میلیارد تومان است که اگر آن را از بودجه حذف کنیم، کل منابع به این اندازه کاهش مییابد؛ بنابراین باید از نظر کارشناسی به این موضوع توجه شود و نباید این رقم را به عنوان کسری بودجه معرفی کرد.باقری تاکید کرد: دولت هرساله با استفاده از منابع نفتی، حجم بزرگی از کارهای عمرانی و حمایتهای متفاوت از بخش خصوصی یا وظایف حاکمیتی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی را پیشبینی و انجام میدهد اما تعریف منابع نفتی به عنوان کسری بودجه توسط مرکز پژوهشها، بیانی غیرکارشناسی و انحرافی است.
وی افزود: ازنظر سازمان برنامهوبودجه، همانند سالهای گذشته دولت از منابع نفتی برای اجرای پروژههای عمرانی و تامین زیرساخت و رفع محرومیتها و همچنین حمایت از بخش خصوصی و انجام وظایف حاکمیتی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استفاده میکند. سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامهوبودجه تاکید کرد: منابع و مصارف لایحه بودجه با دقت و شفافیت برآورد شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد