18 - 01 - 2023
تابعیت مضاعف برخی مسوولان توجیه قانونی ندارد
در حالی که یکی از مشاوران ارشد رییسجمهور دارای تابعیت دو گانه ایرانی- آمریکایی است روز گذشته سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشست خبری خود با خبرنگاران به موضوع خاوری، رییس اسبق بانک ملی اشاره کرد و در این بین دارا بودن تابعیت دوگانه را خلاف قانون دانست.
رامین مهمانپرست هیچ توجیه قانونی را برای این کار وارد ندانست و گفت که هرکس بخواهد تابعیت کشور دیگر را داشته باشد باید نسبت به ترک تابعیت خود مقررات قانونی را انجام دهد. اینکه فردی از مسوولان تابعیت مضاعف داشته باشد توجیه قانونی ندارد و ما در این رابطه براساس قوانین خود عمل میکنیم.
وی در ادامه توضیح داد که تابعیت دوگانه جزو اقدامات مجاز نیست که وزارت خارجه بخواهد در مورد آن فهرستی تهیه کند. معمولا دستگاههای مربوط به این مسایل این اقدامات را دنبال میکنند و وظیفه وزارت خارجه این موضوع نیست، گرچه اگر ما اطلاعاتی در این رابطه به دست آوریم و به مقامات ذیربط منعکس خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: تابعیت دوگانه خلاف قانون اساسی کشور ماست.
مهمانپرست در مورد پیشنهاد آمریکاییها برای برقراری خط ارتباطی مستقیم بین ایران و آمریکا گفت: خط ارتباطی در منطقه خلیجفارس پیشنهادی بود که صرفا توسط برخی مقامات نظامی آمریکایی داده شد به صورت رسمی چنین پیشنهادی را تاکنون دریافت نکردهایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در مورد پاسخ خانم اشتون به نامه جلیلی گفت: فکر نمیکنم پاسخ نامه جلیلی تاکنون داده شده باشد بهمحض اینکه این پاسخ دریافت شد حتما به رسانهها اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: در ملاقاتی که اشتون با صالحی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل داشت، یکی از موضوعاتی که توسط اشتون مطرح شد این بود که نامهای را از سوی جلیلی دریافت کرده و پاسخ آن را خواهد داد. همچنین بر ایجاد فضای گفتوگو برای همکاری در رابطه با موضوعات مورد علاقه دو طرف تاکید شد.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در مورد اینکه نیروهای امنیتی در آذربایجان به دفتر مقام معظم رهبری در این کشور تعرض کردهاند، گفت: یکی از اصول سیاست خارجی ما، توسعه روابط با همسایگان است. با آذربایجان هم روابط دوستانه و براساس مشترکات فراوان تاریخی، فرهنگی و مذهبی داریم. مسایلی که ممکن است ایجاد شود توسط مقامات مسوول دو کشور بررسی میشود و اجازه نخواهیم داد که روابط خوب ما با کشورهای همسایه دچار اختلال شود.
وی افزود: اگر مواردی توسط برخی از افراد در خلاف تعمیق روابط دو کشور ایجاد شود توسط دستگاه سیاست خارجی پیگیری خواهد شد و تلاش میکنیم این مسایل به صورت اساسی حل شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که آیا تایید میکنید که چنین اتفاقی رخ داده است، گفت: مسایلی ممکن است در مورد دفاتری که کشور ما در سایر کشورها دارد یا اساسا همه دفاتر نمایندگی که توسط کشورهای مختلف دایر میشود، پیش آید که توسط مقامات بررسی میشود.
دیدار وزیران خارجه به خواست طرف بحرینی
مهمانپرست افزود: مقامات بحرینی به دنبال تماس با مقامات کشورمان بودند تا شرایط کشورشان را توضیح دهند.به دنبال درخواست وزیر خارجه بحرین در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل ملاقاتی بین دو وزیر خارجه انجام شد و ما مطالبی را که نسبت به وضعیت داخلی بحرین در نظر داشتیم مطرح کردیم و ضرورت توجه به مطالبات مردمی مورد توجه قرار گرفت. اینکه در فضای سالم و سازنده به حرفهای مردم توجه شود از مواردی بود که در این ملاقات مطرح و تذکر داده شد.
یکی از خبرنگاران پرسید اخباری به نقل از مقامات کشورهای مختلف منتشر شده در مورد اینکه رییسجمهور در حاشیه نشستها با مقامات در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرده است که احمدینژاد از بشار اسد عصبانی است یا تاکید شده که احمدینژاد اعلام کرده بیش از ۲۰ بار به اسد برای پایان دادن به خشونتها تذکر داده است که مهمانپرست پاسخ داد: ما معتقدیم در مورد سوریه فتنهای توسط کشورهای حامی رژیم صهیونیستی در حال انجام است. آنها به دنبال ایجاد بیثباتی و ناامنی در سوریه هستند. هدف اصلی کشورهایی که مداخلات خود را در سوریه دنبال میکنند ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی است بنابراین هرگونه دخالت کشورهای خارجی را در مسایل داخلی سوریه مردود میدانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرد: البته همواره توصیه کردهایم باید در فضای مناسب گفتوگوهای بین مقامات دولتی سوریه و مردم برقرار باشد و خواستههایی که برخی از مردم در سوریه دارند، شنیده شود.
وی ادامه داد:اصلاحاتی توسط مقامات دولت سوریه در حال انجام است. فضا نسبت به گذشته آرامتر شده است. معتقدیم بدون دخالت کشورهای خارجی، مسایل داخلی سوریه میتواند با تدبیر و حکمت حل شود.
خبرنگار دیگری در مورد تصمیم ایران برای شرکت در اجلاس بن دوم که به مساله افغانستان میپردازد و در آلمان برگزار میشود، پرسید که مهمانپرست گفت: ایران و افغانستان روابط دوجانبه بسیار خوبی با یکدیگر دارند.مشکلات افغانستان مستقیما بر امنیت و مسایل منطقه تاثیرگذار است که حل آن یکی از اولویتهای مهم دستگاه سیاست خارجی ایران است و حل مشکلات افغانستان همواره در دستور کار سیاستهای منطقهای ما بوده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان توضیح داد: در طول ۳۰ سال گذشته ما همواره هزینههای زیادی برای حل مشکل افغانستان پرداخت کردهایم. پذیرش حدود سه میلیون نفر از اتباع افغانستان در طول ۳۰ سال گذشته، آموزش جوانان افغانی در مدارس و دانشگاههای کشورمان و همچنین هزینههایی که بابت مشکلات مردم افغانستان در طول سالهای طولانی جنگ داشتهاند نشاندهنده روابط خوب مردم ما با افغانستان و اهمیت موضوع افغانستان در سیاست خارجه کشورمان است.
وی در عین حال گفت: اینکه مقامات افغانستان تا چه حد در کنفرانسهای بینالمللی نقش داشته باشند و جایگاه کشورهای منطقه برای ایفای نقش مشخص باشد و با چه تدبیری حل این مشکلات در دستور کار قرار گرفته باشد برای تصمیمگیریمان نسبت به حضور در این اجلاس تعیینکننده است.
مهمانپرست همچنین در پاسخ به این پرسش که اعلام شده است محور مذاکرات در این اجلاس، گفتوگو با طالبان است آیا شما ضرورت گفتوگو با طالبان را قبول دارید، اظهار کرد: در ملاقاتی که میان وزیران خارجه ایران و افغانستان در نیویورک انجام شد، وزیر خارجه افغانستان توضیحاتی در مورد اجلاس بن دوم ارایه کرد و تاکید کرد: نقش اصلی اداره این اجلاس را افغانستان بر عهده خواهد داشت و از موضوعات اصلی اجلاس، جایگاه مهم کشورهای منطقه است و درخواست مشارکت فعال کشورمان را در این اجلاس مطرح کرد. پس از این مذاکرات، موضوع شرکت در این اجلاس در دست بررسی قرار گرفت. ما خواهان وضعیت مطلوبی برای افغانستان هستیم.
مهمانپرست در مورد اظهارنظر مقامات آذربایجان درباره استفاده از آب رودخانه ارس برای احیای دریاچه ارومیه گفت: هر کشوری باید تلاش کند به مسایل داخلی خود بپردازد و اظهارنظر در مورد مسایل کشورهای دیگر درست نیست. البته مسایل مرزی توسط کمیتههای مختلف بهطور کارشناسی بررسی میشود.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری در مورد اینکه وزیر امور خارجه لبنان گفته است اطلاعات جدیدی نسبت به وضعیت امام موسی صدر به دست آورده و امکان دارد سفری به لیبی داشته باشد، آیا این اطلاعات به ایران منتقل شده است، تصریح کرد: ما در تماس و رایزنی هستیم. امیدواریم اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت امام موسی صدر دریافت کنیم. تحقیقاتمان را در این زمینه با همکاری آنها دنبال خواهیم کرد. سفارت ما در لیبی یکی از موضوعاتی را که دنبال میکند وضعیت امام موسی صدر است که امیدواریم بتوانیم اخبار دقیقی در این زمینه به دست آوریم.
شاید تولید سوخت ۲۰ درصد اقتصادی نباشد
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به پیشنهاد رییسجمهور گفت: این پیشنهاد به این دلیل مطرح شد که سوخت ۲۰ درصد غنی شده برای ادامه فعالیت رآکتور تحقیقاتی تهران ضروری است و جان هزاران نفر از افرادی که به دلیل بیماریهای حاد احتیاج به تولیدات رآکتور تهران دارند در خطر است و ما از ابتدا اعلام کرده بودیم باید این سوخت در اختیار ما قرار گیرد و به عنوان عضو NPT باید آن را خریداری میکردیم. کشورهای غربی خود کارشکنی کردند و مسایل انسانی را قربانی بحثهای سیاسیشان کردند. به لحاظ اقتصادی نیز شاید تولید سوخت ۲۰ درصد صرفه اقتصادی نداشته باشد اما تا زمانی که سوخت مورد نیاز رآکتور تحقیقاتی تهران تامین نشود و برخوردهای سیاسی در مورد حقوقی که ملت ما دارد مانع از احقاق حقوق ملت ما شود، مسیر خود را دنبال میکنیم و سوختمان را تولید میکنیم و با تکمیل کارخانه جدیدی که این سوخت را تبدیل به صفحه سوخت میکند، نیازهای داخلیمان تامین میشود.
مهمانپرست همچنین در مورد دستاوردهای اجلاس حمایت از انتفاضه فلسطین و واکنش مقامات رژیم صهیونیستی به آن ضمن تاکید بر اهمیت این اجلاس گفت: حضور گسترده در این اجلاس نشان میدهد مردم در منطقه بیدار شدهاند و بر اصول و ارزشهای اعتقادی خود اصرار دارند و حاضر نیستند ظلم و تعدی رژیم صهیونیستی و کشورهای حامی آنها را بپذیرند. توصیه ما به همه کشورهای منطقه و خارج از منطقه این است که برای برقراری آرامش، صلح و ثبات باید ریشههای تجاوز و تعدی را در منطقه خشک کنند. وجود رژیم نامشروع صهیونیستی که حقوق ملت فلسطین را غصب کرده و سرزمین آنها را اشغال کرده و دایما اقدام به بازداشت، کشتار و شکنجه فلسطین میکند با طرحهایی که بخواهد به شکلی صدای مردم را ساکت کند، قابل حل نخواهد بود. حقوق مردم فلسطین باید به صورت کامل احیا شود. طبیعی است در این اجلاسها وقتی همبستگی ایجاد شود قدرت مردمی و تقویت مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی را به دنبال خواهد داشت و عصبانیت مقامات رژیم صهیونیستی به این دلیل است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد