17 - 12 - 2022
تاثیر مذاکرات بغداد بر آینده بازار نفت
وزیر نفت با اعلام اینکه رسما صادرات نفت خام ایران فقط به دو کشور انگلیس و فرانسه متوقف شده است از تمدید قرارداد برخی کشورهای اروپایی خبر داد.
رستم قاسمی در یک نشست خبری در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اعلام اینکه صادرات نفت خام ایران تنها به دو کشور انگلیس و فرانسه متوقف شده است، گفت: صادرات نفت کشور به باقی کشورها ادامه دارد البته ممکن است مشکلات مالی نیز در این زمینه وجود داشته باشد.
وی در مورد ادامه روند قطع صادرات نفت ایران به کشورهای اتحادیه اروپا نیز گفت: منتظر خبرهای خوبی در آینده هستیم و برخورد اروپا با ایران در ادامه روند صادرات بسیار تعیینکننده است.قاسمی در پاسخ به اینکه آیا بعد از اعلام رسمی اتحادیه اروپا برای تحریم واردات نفت ایران تاکنون کشوری از این اتحادیه برای تمدید قرارداد اقدام کرده است، خبر داد: برخی از کشورهای اروپایی برای واردات نفت به ایران قرارداد دارند و برخی نیز این قرارداد را تمدید کردهاند.
توقف فروش به شل
قاسمی با تاکید قطع فروش نفت به شرکت شل در این مورد توضیح داد: به دلیل بدهیهایی که این شرکت داشته است در حال حاضر روند فروش نفت به این شرکت متوقف شده البته این شرکت در تلاش است که بدهی خود را پرداخت کند.
به گزارش ایسنا، وزیر نفت همچنین اعلام کرد: در صورت لغو نشدن تحریمهای نفتی علیه ایران در مذاکرات بغداد تامین امنیت آینده بازار انرژی دچار مشکل میشود.
قاسمی درباره پیشبینی خود از آینده بازار نفت در صورت لغو نشدن تحریمها علیه ایران گفت: امیدواریم مذاکرات ایران با ۱+۵ در بغداد روند مذاکرات استانبول را ادامه دهد. در صورتی که تحریم نفتی علیه ایران لغو نشود، همانطور که در چند ماه اخیر و با اعلام تحریمهای نفتی شاهد آن بودیم بازار جهانی نفت به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این موضوع بر تامین امنیت آینده بازار انرژی تاثیرگذار خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه قیمت نفت در چند ماه گذشته افزایشی معادل ۱۸ درصد را تجربه کرده است، گفت: اگر نتایج مذاکرات در بغداد مثبت باشد، بر بازار انرژی تاثیر جدی خواهد گذاشت.
وزیر نفت همچنین از امضای قراردادهای جدید با مشتریان جدید برای نفت ایران خبر داد و گفت: مشتریان نفت ایران زیادند، قراردادهای جدیدی با برخی مشتریان جدید امضا شده که اگر اروپا نفت ایران را نبرد، ایران بلافاصله این کشورهای جدید را جایگزین خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه ما فروش نفت به هیچ کشور اروپایی را بجز انگلیس و فرانسه به صورت رسمی قطع نکردهایم، افزود: در زمینه فروش نفت به یونان مشکلاتی در زمینه پرداخت پول از طرف یونانی اعلام شد که در حال برطرف کردن این مشکلات هستیم.
هشدار پیمانکاران پارس جنوبی
وزیر نفت در ادامه به تشریح وضعیت تولید گاز از میدان پارس جنوبی پرداخت و گفت: پارس جنوبی به عنوان یکی از بزرگترین میادین جهان با وضعیت مطلوبی در حال فعالیت است به طوری که در حال حاضر ۱۰ فاز این میدان در حال بهرهبرداری و ۱۹ فاز آن در حال ساخت است که تماما توسط شرکتهای ایرانی انجام میشود.
قاسمی افزود: بسیاری از فازهای پارس جنوبی پیشرفت بسیار خوبی داشته به طوری که رکورد پالایشگاهسازی در دنیا در این میدان شکسته شده است و در حالی که سابقه نداشته پالایشگاه گازی در دنیا زیر ۵۲ ماه ساخته شود، در برخی فازهای پارس جنوبی با گذشت ۲۰ ماه ساخت این پالایشگاهها با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وزیر نفت با این حال با اذعان به اینکه در بعضی از فازهای پارس جنوبی عقبماندگی داریم، گفت: به پیمانکاران پارس جنوبی تذکر داده شده هر فازی که ماهانه ۵/۲ درصد پیشرفت فیزیکی نداشته باشد، بخشی از کار آن از پیمانکار بازپس گرفته میشود.
قاسمی در خصوص وضعیت تولید نفت کشور نیز با رد گمانهزنیهای مطرح شده در مورد کاهش تولید گفت: ایران برنامه جدی برای افزایش ضریب برداشت از ذخایر نفتی خود دارد و در حالی که ذخایر درجای نفت ایران بیش از ۶۰۰ میلیارد بشکه است تنها حدود ۲۵ درصد از این ذخایر قابل برداشت است که اگر این شاخص تنها یک درصد افزایش پیدا کند، شش میلیارد بشکه ذخایر نفتی قابل برداشت کشور را افزایش میدهد که این حجم معادل سه تا چهار سال تولید فعلی نفت کشور است.
وی افزود: البته افزایش یک درصدی ضریب برداشت از ذخایر نفتی نیز به سرمایه و زمان زیادی نیاز دارد که با این حال عزم وزارت نفت برای اجرای این برنامه جدی است.
استفاده ۸۰ درصدی از
تولیدات داخلی
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری که درباره درصد بهکارگیری تجهیزات داخلی در پروژههای نفتی مطرح شده بود، اظهار کرد: صنعت نفت در برخی زمینهها تا حد ۸۰ درصد از تولیدات داخلی استفاده میکند و در برخی زمینهها هم به اندازه ۶۰ درصد از تجهیزات داخلی استفاده میشود اما به هر صورت لازم است براساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان برنامه پنجم توسعه این رقم به ۹۰ درصد برسد.
قاسمی درباره کیفیت کالاهای تولید داخل هم گفت: کیفیت تولیدات داخلی انصافا خوب است و حداقل در مقایسه با کشورهای شرقی تولیدات ما هیچ مشکلی ندارند البته با این وجود این را هم پذیرفتهایم که گاه لازم است از جنس با کیفیت پایینتر ایرانی استفاده کنیم تا در مراحل بعدی کیفیت این کالاها ارتقا پیدا کند.
وی در پاسخ به سوال دیگری که درباره دریافت بدهی برخی کشورها به صنعت نفت ایران هم گفت: اگر محمولهای به کشوری فروخته شده باشد قطعا پول آن را دریافت میکنیم و هرگز اینگونه نیست که نفت مجانی به کشوری بدهیم.
کاهش ۷۷ درصدی واردات ژاپن
وزیر نفت در ادامه درباره اخبار منتشر شده مبنی بر کاهش ۷۷ درصدی واردات ژاپن از ایران مطرح شده بود، خاطرنشان کرد: طبق آمارهای موجود ژاپن نفت مورد نیاز خود را از ایران تامین میکند و براساس قراردادی که با ما به امضا رسانده خرید میکند. اگر زمانی در آینده این کشور تصمیم بگیرد واردات خود را کاهش دهد ما هیچ مشکلی نداریم و بازار جایگزین برای این کشور وجود دارد.
وی در پاسخ به سوالی دیگری که درباره پروژههای گازی کشور و صاردات گاز مطرح شده بود، توضیح داد: خط هفتم سراسری قرار است گاز پاکستان را تامین کند. در حال حاضر قراردادهای ما با پاکستان نهایی شده و این خط تا ایرانشهر گازدار شده است. ادامه این خط هم در دست اقدام است و ما امیدواریم اولین محموله گاز کشور در سال ۲۰۱۴ به پاکستان صادر شود.
صادرات گاز به عراق
قاسمی همچنین به صادرات گاز به عراق اشاره کرد و گفت: خط صادرات گاز به عراق در حال حاضر در دست اجراست و با پیشرفتی افزون بر ۴۰ درصد مواجه است. قرار است ظرف ۱۸ ماه آینده این خط به پایان رسیده و ما روزانه بیش از ۲۰ میلیون متر مکعب گاز کشور را به عراق صادر کنیم.
وزیر نفت همچنین یادآور شد: کمیسیون سهجانبهای هم شکل گرفته تا ادامه خط بغداد تا سوریه ادامه داشته باشد.
اولتیماتوم به چینیها
قاسمی در پایان صحبتهای خود در نشست خبری به مهلت یک ماههای که برای اجرای تعهدات چین در فاز ۱۱ پارس جنوبی در نظر گرفته شده خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر ظرف مهلت یک ماه تعیین شده این امور به پایان نرسد پروژه یادشده از چین پس گرفته خواهد شد.
اعتراض به اوپک
وزیر نفت از اعتراض ایران به اوپک به دلیل تولید بیش از سقف برخی کشورها خبر داد و گفت: اگر اروپاییها تحریم نفت ایران را لغو نکنند که امیدواریم در بغداد چنین کنند، حتما صادرات نفت به اروپا را قطع خواهیم کرد.
قاسمی اظهار داشت: تجارت نفت یک تجارت آزاد است و ما نیز به عنوان عضو اوپک حق داریم به دیگر اعضای اوپک به دلیل تولید بیش از سقف تعیین شده اعتراض کنیم و به رییس اوپک نیز این مساله را اعلام کردیم.
وی در ادامه تصریح کرد: به لحاظ فنی عربستان و دیگر کشورها در حال تولید حداکثری نفت هستند که چنین کاری قابل دوام نیست.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره حمایت از سازندگان داخلی صنعت نفت گفت: در شورای سیاستگذاری ساخت داخل در وزارت نفت تاکید کردهایم کنسرسیومهایی از سازندگان تشکیل شود که الحمدالله تشکیل شده و باید از صندوق توسعه ملی کمک بگیرد.
وی افزود: در قانون بودجه ۹۱ وزارت نفت پیشنهادی درباره ایجاد صندوق حمایت از سازندگان داخلی ارایه کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد