2 - 07 - 2017
تازههای نشر ماهی
به امید دیدار در آن دنیا
به امید دیدار در آن دنیا رمانی ضدجنگ است که قهرمانانش سربازان فرانسوی زخمخورده از جنگ جهانی اولند؛ سربازانی که سرنوشتشان در فرانسه پس از جنگ بهمراتب سیاهتر از روزهای وحشتناک جنگ است. داستان درباره روزگار دو سرباز است که از جنگ جهانی اول جان بهدر بردهاند. جنگ به پایان رسیده. دولت تصمیم میگیرد سراغ پیکر سربازهایی برود که در جنگ کشته و در همان نزدیکی جبهه نیز به خاک سپرده شده بودند. آنها میخواهند این اجساد را در گورستان نظامی وسیعی دفن کنند. این اقدام بزرگ اخلاقی و میهنی زمینهساز کسبوکاری پرسود میشود: باید صدهاهزار تابوت ساخته شود، صدها هزار قبر کنده شود، تابوتها به گورستان حمل و باز در قبر تازهای به خاک سپرده شوند. جنگ برای تجارت خیلی سودآور است، حتی وقتی به پایان رسیده باشد. به امید دیدار در آن دنیا در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه ادبی گنکور شد.
مردهها جوان میمانند
رمانی که در سال ۱۹۴۹ نوشته شده و روایتی است از اوضاع آلمان از پایان جنگ جهانی اول تا پایان جنگ جهانی دوم؛ دورهای که به برآمدن هیتلر انجامید. زگرس در این رمان سرگذشت چند خانواده با عقاید سیاسی گوناگون را به موازات هم روایت میکند تا نشان دهد چه شرایطی باعث شد جامعه آلمان به چنان انتخاب سیاسی دست بزند و واکنش بخشهای مختلف جامعه به این انتخاب چه بود.
کودتاهای ایران
کودتای نظامی از آغاز پیدایش تاکنون به روشی برای تغییر دولت بدل شده است. جامعه ایران چه تجربههایی در زمینه کودتا داشته است؟ چه نوع کودتاهایی در این سرزمین رخ داده است؟ علل وقوع کودتاها چه بوده است؟ کودتا به پیروزی کدام نیروهای سیاسی انجامیده و کدام نیروها را از میدان بیرون رانده است؟ چه نوع حکومتی جایگزین نظام پیشین شده است؟ یزدانی در کتاب کودتاهای ایران تاریخ ۵۰ ساله ایران را بازگو نمیکند بلکه میکوشد به این پرسشها پاسخ دهد و آنها را تحلیل کند. فصل یکم این کتاب مبحثی نظری و تاریخی درباره پدیده کودتاست. در فصلهای دوم تا پنجم کودتاهای ایران بررسی میشوند؛ براندازی مجلس اول، برچیدن مجلس دوم، سوم اسفند ۱۲۹۹ و ۲۸ مرداد ۱۳۳۲. یزدانی در فصل پایانی کتاب میکوشد شاخصههای مشترک این چهار کودتا را بیابد و بررسی کند که آیا میتوان الگوی مشترکی در کودتاهای ایرانی یافت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد