28 - 03 - 2020
تاکید بر تحکیم و تقویت همهجانبه همکاریهای تهران- باکو و تسریع در اجرای توافقات مشترک
رییس مجلس جمهوری آذربایجان با رییسجمهور، رییس مجلس و دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان دیدار کرد. مقامات کشورمان در این دیدار با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، بر تلاش در راستای توسعه، تقویت و تحکیم همهجانبه مناسبات و همکاریهای تهران- باکو و تسریع در اجرای توافقات دو کشور تاکید کرد.
حسن روحانی در دیدار اوکتای اسداف، توسعه روابط با جمهوری آذربایجان را به عنوان کشوری دوست، برادر و همسایه حائز اهمیت دانست و گفت: خوشبختانه روابط دو کشور در سالهای اخیر رو به گسترش بوده و امروز شاهد مناسبات و همکاریهای نزدیک و صمیمانه تهران- باکو هستیم. رییسجمهور با بیان اینکه روسای جمهور ایران و جمهوری آذربایجان در پنج سال گذشته، ۱۲ بار با یکدیگر دیدار و گفتوگو داشتهاند، افزود: ثمره تلاشها و ارتباط نزدیک مسوولان دو کشور، توسعه روزافزون روابط و همکاریهای فیمابین بوده است.
روحانی افزود: جمهوری آذربایجان به خاطر فرهنگ، دین، مذهب و زبان مشترک یکی از نزدیکترین کشورها به ایران است. رییسجمهور با اشاره به ضرورت توسعه روابط و همکاریهای دو کشور در بخشهای مختلف از جمله صنعت، داروسازی و علمی و فناوری، خاطرنشان کرد: ایران و جمهوری آذربایجان در زمینه استفاده از منابع انرژی دریای خزر، تصمیم مهمی مبنی بر فعالیت مشترک در این حوزه اتخاذ کردند که امیدوارم با تلاش مسوولان شاهد تسریع در اجرای توافقات فیمابین باشیم، چرا که این توافق برد- برد و به نفع دو ملت و دو کشور است. روحانی همکاریهای دو کشور در زمینه احداث کریدور شمال-جنوب و تلاشهای انجام شده برای اتصال راهآهن آستارا- آستارا و رشت به آستارا را گامی مهم در توسعه همکاریهای ترانزیتی فیمابین دانست و گفت: با اجرای کامل کریدور شمال-جنوب دریای عمان و اقیانوس هند به جمهوری آذربایجان، روسیه، دریای سیاه و اروپای شرقی و شمالی متصل خواهد شد. رییسجمهور تصریح کرد: رژیم حقوقی دریای خزر برای همه کشورهای حاشیه خزر حائز اهمیت بوده و تا امروز تصمیمات و گامهای خوبی میان کشورهای استفادهکننده از این دریا به انجام رسیده است. اوکتای اسداف، رییس مجلس جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با بیان اینکه ایران و جمهوری آذربایجان دو کشور دوست و برادر هستند از اینرو همواره روابط خوب و صمیمانهای با هم داشتهاند، گفت: اهتمام روسای جمهور دو کشور نسبت به توسعه مناسبات و همکاریها باعث گسترش روزافزون روابط فیمابین است.
اما امیر دریابان علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی در دیدار جداگانه با رییس مجلس جمهوری آذربایجان مشترکات بسیار زیاد تمدنی، فرهنگی، دینی، زبانی و قومی میان دو کشور را سرمایه بینظیری برای توسعه و گسترش روابط دانست که میتواند به سود منطقه و توسعه آن باشد. وی با بیان اینکه مرزهای دو کشور، مرزهای صلح و دوستی است، اظهار داشت: ظرفیتهای فراوانی برای افزایش سطح تعاملات تجاری میان دو کشور وجود دارد که تسریع در فعالسازی آن میتواند موجب رفاه، ثبات و امنیت دو کشور شود. دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به تلاش و برخی اقدامات کشورهای مخالف روابط دوستانه دو کشور برای ضربه زدن به مناسبات مستحکم تهران و باکو تصریح کرد: امنیت کشورهای منطقه به صورت جمعی و با اتخاذ رویکردهای مشترک و مذاکره و تعامل نزدیک قابل تامین است. شمخانی ادامه داد: برخی کشورها، امنیت ملی خود را به اراده و تصمیم کشورهای فرامنطقهای فروختهاند و تصور میکنند آمریکا میتواند بقای آنها را تضمین کند در حالی که تنها راه تداوم حاکمیتها تکیه بر ظرفیتهای ملی و پشتوانههای مردمی است. وی افزود: خطر تروریسم و ریشههای آن از جمله اندیشه تکفیری که توسط برخی کشورهای منطقه ترویج میشود، تمام منطقه را با بحران مواجه ساخته و به مانعی جدی در مسیر رشد و پیشرفت کشورهای اسلامی مبدل شده است. نماینده رهبری در شورایعالی امنیت ملی با بیان اینکه تحریمهای آمریکا فاقد هرگونه مبنای قانونی است و عملا تبدیل به ابزار انتقام شخصی ترامپ از کشورهای مخالف شده است، خاطرنشان کرد: بدون تردید این گونه اقدامات که بارها با شکست روبهرو شده فرجامی جز انزوای آمریکا نخواهد داشت.
اما علی لاریجانی نیز با رییس مجلس ملی جمهوری آذربایجان و تیم همراهش دیدار داشت. وی در حاشیه این دیدار با بیان اینکه ایران و آذربایجان روابط صمیمانه، دوستانه و برادرانهای دارد و این رابطه در بین دو ملت ریشه دارد، اظهار کرد: در سطح دو پارلمان و دو دولت روابط نزدیکی وجود دارد و در مسائل مختلف همفکر هستیم. رایزنیها در بین دو کشور بسیار نزدیک است. رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در این دیدار در زمینه گسترش روابط گروههای دوستی پارلمانی دو کشور و فعالتر شدن آن صحبت کردیم.
لاریجانی در ادامه اظهار کرد: در این نشست در زمینه گسترش روابط تجاری دو کشور صحبت شد. روابط تجاری بین دو کشور در سطح خوبی قرار دارد، ولی ما درصدد گسترش این روابط هستیم. در این نشست همچنین در زمینه تسهیل سرمایهگذاری تجار دو کشور نیز مطالبی مطرح شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد