6 - 12 - 2019
تاکید مجلس بر تامین زمین ارزان برای حل مشکل مسکن
مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خود بررسی راههای اجرای ایده ساخت یک میلیون مسکن در سال را در دستور کار داشت و برخی نمایندگان نقطهنظراتشان را در این زمینه مطرح کردند. در جریان بررسی راهکارهای برونرفت در حوزه مسکن بر لزوم تامین زمین ارزان و افزایش تسهیلات ساخت و خرید مسکن تاکید شد.
احمد مازنی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سوالات ایجاد شده در شرایط فعلی آن است که آیا دولت به ویژه وزارت راه برای حل بحران مسکن ریشهیابی کرده و با آسیبشناسی کار علمی را انجام داده است؟ آیا از تجارب کشورهای دیگر استفاده شده است؟ آیا اساسا امیدی به حل این مساله است؟
وی با بیان اینکه شاهد افزایش چند برابری قیمت مسکن و اجارهبهای آن در طول یک سال اخیر هستیم، در این باره گفت: چه پاسخی برای جوانانی داریم که با توصیه علما و مسوولان تشکیل خانواده داده و امروز توانایی خرید یا اجاره خانه را ندارند؟ به نظر میرسد ضعف مدیریتی تیم اقتصادی دولت باعث هدایت نقدینگی به سمت مسکن شد که باید این شرایط کنترل شود.
مقصودی نماینده سبزوار نیز با ابراز خشنودی از وزارت راه برای حل مشکل مسکن گفت: قرار بود دولت طبق برنامه ششم سالانه ۹۰۰ هزار مسکن را بسازد که این کار رخ نداده است. با مسکنهای خالیای مواجه هستیم که هنوز برنامهای برای آن نداریم. مقصودی همچنین بر لزوم توجه به وضعیت خانههای روستایی هم تاکید کرد.
کریمی نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از انفعال دولت در حوزه مسکن و در عین حال ابراز امیدواری از امور این حوزه گفت: دلیل افزایش قیمت تمامشده مسکن کمبود زمین است. باید پیشبینیهای لازم در این باره انجام شود.
وی مدل دولت را برای دادن زمین به دست سازنده مناسب ندانست و خاطرنشان کرد: در این مدل نظارتی بر قیمت تمامشده مسکن وجود ندارد و حتی بیم تبعیض هم میرود. مدل سهجانبه مسکن مهر یعنی توافقی بین سازنده، بانک و متقاضی بهترین مدل با اتکا به نظارت وزارت راه است.
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود هم خاطرنشان کرد: در کشور بین یک تا یک و نیم میلیون واحد مسکن سالانه نیاز است که ۷۰۰ هزار واحد آن را باید به زوجهای جوان داد. آمارها نشان میدهد که سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار پروانه ساخت داده میشود. این به این معناست که این ۵۰ درصد از مسکن کشور تامین نمیشود.
وی افزود: ما برای تامین مسکن دهکهای بالای جامعه تعهدی نداریم چون آنها توانایی لازم را دارند. باید برای دهکهای متوسط یارانه سود تسهیلات داده شود، اما این نسخه برای دهکهای پایین جامعه کارگشا نیست.
حمیدرضا فولادگر، نماینده اصفهان نیز در سخنانی توجه مسکن را به معنای رونق اشتغال دانست و در این باره خاطرنشان کرد: باید از تجربیات گذشته استفاده شود. از دلایل اصلی بالا رفتن قیمت مسکن افزایش قیمت زمین و بعد هم مصالح ساختمانی است. وی توجه به بیمه کارگران، مالیات و تسهیلات بانکی را هم مهم دانست و گفت: دولت در زمینه مسکن روستاییان موفق بوده، اما باید با احیای بافتهای فرسوده و توجه به مشکلات حاشیهنشینی بازآفرینی شهری را مورد توجه قرار دهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد