19 - 05 - 2017
تدبیر وزارت نیرو برای سیراب شدن روستاها
وزارت نیرو در دولت یازدهم اقدامات متعددی در زمینه آب و برقرسانی روستایی، کاهش تلفات، صدور خدمات فنی و مهندسی، افزایش ظرفیت تولید برق در کشور، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و ساماندهی بخشخصوصی انجام داده که وزیر نیرو معتقد است مجموعه این اقدامات کارنامه خوبی برای دولت یازدهم در این دو بخش زیرساختی به جا گذاشته است.
به گزارش ایسنا، یکی از اقداماتی که وزارت نیرو برای توسعه مناطق محروم انجام داد، توجه ویژه به آب و برقرسانی روستایی بوده که در این زمینه چیتچیان گفت: با توجه به تدابیر در نظر گرفته شده برای ارائه خدمات آبرسانی و برقرسانی به روستاها، دولت یازدهم نمره بسیار خوبی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است؛ چیزی که در دولت قبل قابل مشاهده نیست.
به گفته وزیر نیرو، در سال ۱۳۹۲ معادل ۴۷۶ روستا، در سال ۱۳۹۳ معادل ۸۲۳ روستا، در سال ۱۳۹۴ معادل ۹۰۲ روستا و در سال گذشته ۲۹۵۸ روستا آبرسانی شدهاند و باید گفت که آبرسانی به روستاها با بهترین کیفیت انجام شده است.
وی ادامه داد: تنها در سال ۱۳۹۵ در بیش از کل روستاهایی که در دو دولت قبل آبرسانی شده بود خدماترسانی انجام شده است.
چیتچیان با بیان اینکه در چهار سال دولت یازدهم ۵۲۰۰ روستا آبدار شدند و جمعیت برخوردار آبرسانی در دولت یازدهم چهار میلیون نفر ثبت شده است، عنوان کرد: این مساله علاوه بر تثبیت جمعیت در روستاها، موجب شده افرادی که از روستا خارج شدهاند دوباره به روستاها باز گردند و شاهد ارتقای سلامت و بهداشت در روستاها باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به مزایای دیگر توسعه آبرسانی روستایی گفت: این مساله موجب ایجاد اشتغال برای دهها هزار نفر و به راه افتادن واحدهای کوچک صنعتی روستایی شده است، علاوه بر این براساس آمار، قبل از این به حدود ۶۵۰۰ تا ۷۵۰۰ روستای کشور توسط تانکر و به صورت سیار آبرسانی میشد که وزارت نیرو در دولت یازدهم وظیفه ذاتی خود دانست که این مشکل بزرگ را در روستاها از بین ببرد.
وی با اشاره به مشکلات برخی روستاها به دلیل نداشتن آب سالم و بهداشتی خاطرنشان کرد: در برخی روستاها شبکه آبرسانی اجرا نشده بود، در برخی روستاها شبکههای آب فرسوده بود و به دلیل خشکسالیهایی که اتفاق میافتاد منابع آب این روستاییان خشک شده بود و مردم مجبور بودند برای تامین آب یا از گالن استفاده کنند یا منتظر تانکرهای آبرسانی باشند. در این وضعیت بهداشت و سلامت مردم در مخاطره بود لذا بسیاری از روستاها به خاطر وجود چنین شرایطی مجبور به مهاجرت و در پی آن تحمل آسیبهای اجتماعی ناشی از آن بودند که این مساله برای ما بسیار ناگوار بود. بر همین اساس وزارت نیرو تمام عزم خود را برای آب و برقرسانی روستاها جزم کرد.
چیتچیان درخصوص اقدام وزارت نیرو در این بین گفت: در سال ۱۳۹۵ به تنهایی ۲۸۰۰ فقره قرارداد برای اجرای کار آبرسانی روستایی منعقد شد. علاوه بر این در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ نیز ۸۶۰ قرارداد برای تسریع این مساله به امضا رسید و درمجموع شاهد انعقاد ۳۶۶۰ قرارداد در این زمینه بودهایم.
از سوی دیگر وزیر نیرو با اشاره به فعالیتهای وزارت نیرو برای برقرسانی به روستاهای کشور نیز عنوان کرد: این وزارتخانه در سال ۱۳۹۵ با اتکا به برنامههای اقتصاد مقاومتی متعهد شد که تا پایان سال روستاهای بالای ۱۰ خانوار کشور را از نعمت برق برخوردار کند که این اتفاق نیز محقق شد و در حال حاضر ۶۲۳ روستا با ۹۲۴۵ خانوار برقدار شدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد