23 - 08 - 2023
تعدد مراکز تصمیمگیری در حوزه اینترنت باید از بین برود
سعید امینیان کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات درخصوص صحبتهای وزیر ارتباطات در مجلس به «جهانصنعت» گفت: ما در حوزه زیرساخت ارتباطات، اینترنت و پهنای باند باید یک رگولاتوری قوی و پاسخگو در کشور داشته باشیم تا تمرکز در یکجا باشد. در حال حاضر مشخص نیست که تصمیمگیری درخصوص وضعیت اینترنت در کجا اتفاق میافتد و هر زمان که از وزیر ارتباطات سوال میکنیم میگوید من هم خبر ندارم و در جای دیگری تصمیم گرفته شده است و به همین دلیل نمیتوان قانونگذاری درستی را در این حوزه انجام داد. بنابراین اول باید تکلیف این ماجرا مشخص شود. او ادامه داد: موضوع بعدی این است که تمام افراد باید در مدار قانون عمل کنند و قانونمدار باشیم.
اگر در جایی از قانون مشکلات و ابهاماتی وجود دارد باید قانون را اصلاح کنیم. نباید قانون را دور بزنیم و اگر هم اشکالی در قانون است اول باید اصلاح شود و بعد در جهت اجرای درست آن حرکت کنیم.
این کارشناس در ادامه افزود: نکته دیگری که حائزاهمیت است این است که مسوولان باید در ارائه آمارها شفافیت داشته و پاسخگو باشند. اگر آماری ارائه میشود باید مستند و مرجع آن مشخص باشد. بسیار پیش آمده که آمارها و تحلیلهای مختلفی درخصوص وضعیت اینترنت منتشر شده که افزایش سرعت اینترنت را شاهد هستیم، اما زمانی که نفر بعدی میآید تمام این آمارها را نقض میکند. بنابراین زمانی که سیستم متمرکزی وجود نداشته نباشد این اتفاقات رخ میدهد. همچنین بسیار بدیهی است که تمام مردم به پهنای باند مناسب و اینترنت باکیفیت نیاز دارند. صحبتهای بسیاری هم درخصوص اقتصاد دیجیتال شده، اما پیشنیاز تمام این موارد این است که زیرساخت ما در حوزه اینترنت و پهنای باند مناسب باشد. ما نمیتوانیم صحبتی از اقتصاد دیجیتال داشته باشیم، اما توجهی به زیرساختها نداشته باشیم و نتوانیم اینترنت و پهنای باند مناسب را فراهم کنیم.
او گفت: از طرفی درست است که به پهنای باند مناسب نیاز داریم ولی از سمت دیگر امنیت و حفاظت از اطلاعات و دادههای کاربران هم باید رعایت شود. همیشه در حوزه آیتی این یک مساله مهم است که چگونه میتوانیم امنیت را با راحتی و رفاه کاربران بالانس کنیم. این داستان به یک نقطه بهینه نیاز دارد. بعضی از سازمانها به گونهای امنیت را افزایش میدهند که هیچگونه سرقت و هکی رخ نمیدهد. بعضی دیگر هم هیچ تلاشی برای امنیت انجام نمیدهند. ما باید نقطه بهینه را در رگولاتوری پیدا کنیم تا امنیت را برقرار کند. با این کار هم دغدغه حاکمیت حذف و هم حفاظت از دادههای کاربران به درستی انجام میشود.
امینیان در ادامه عنوان کرد: در وضعیت فعلی مردم به پلتفرمهای جهانی نیاز دارند. این پلتفرمها نباید بسته باشند، به این دلیل که تمام محتواهای این شبکهها مشکل ندارند و تنها بخش کوچکی از این پلتفرمها در کشورها مسدود میشوند، اما استفاده از پلتفرم آزاد است. به عنوان مثال برنامه «گوگلپلی» چرا باید فیلتر باشد؟ این کار باعث میشود تا مردم برای استفاده از این ابزارها مجبور به نصب فیلترشکنها شوند که خود این موضوع امنیت را کاهش میدهد و مشکلات زیادی را به وجود میآورد. استفاده از فیلترشکن علاوهبر اینکه زیرساختها را با مشکلات روبهرو میکند، ضررهای بسیاری را در پی دارد و مسدودیت چنین پلتفرمهایی اصلا به صلاح کشور نیست.او ادامه داد: به نظرم باید برای ارتقای کیفیت اینترنت و تامین پهنای باند از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد و حوزه سرمایهگذاری خارجی در ایران را باز کنیم. در حال حاضر آمارهایی وجود دارند که میگویند پوشش سراسری در تمام ایران وجود دارد و تمام افراد به اینترنت متصل هستند، اما بسیاری از مکانها وجود دارند که به اینترنت متصل نیستند. طبیعتا این واقعیت با آن چیزی که اعلام میشود مطابقت ندارد. ما باید با تقویت زیرساختها، مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری خارجی به صورت واقعی کیفیت مناسب را ارائه کنیم. سعید امینیان در پایان گفت: در نهایت به نظر میرسد باید دو کار مهم انجام شود؛ اول اینکه باید تعدد و پراکندگی مراکز تصمیمگیری در حوزه پهنای باند و ارتباطات را از بین برد و تصمیمگیریها در یکجا اتفاق بیفتد. دومین کار این است که باید دست بخش خصوصی را در این حوزه باز بگذاریم تا با کمک بخش خصوصی و سرمایهگذاران خارجی این مشکلات به سرعت حل شود. دولت اگر بخواهد به تنهایی در این حوزه فعالیت کند، موفق نمیشود. بنابراین باید از بخش خصوصی کمک گرفت تا سرویس خوبی به مردم ارائه شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد