14 - 12 - 2022
توسعه با منابع بانکی و بخشخصوصی
گروه انرژی- هفدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی روز گذشته با یک روز تاخیر آغاز به کار کرد، اگرچه قرار بود این افتتاحیه در روز ۲۸ فروردینماه برگزار شود اما بارش بیسابقه باران روز یکشنبه هفته جاری، نمایشگاهی که هرساله وزارت نفت برگزار میکند را نیز در امان نگذاشت از همین رو مسوولان وزارت نفت تصمیم گرفتند برای جبران خسارتهای وارد شده به دکورهای این مراسم، افتتاحیه را یک روز به تاخیر بیندازند، با این حال روز افتتاحیه که با حضور معاون اول رییسجمهور همراه بود، دیروز فرار رسید.
رستم قاسمی، وزیر نفت اولین سخنران رسمی مراسم افتتاحیه بود، پیش از وی مدیران روابط عمومی و نمایشگاه درباره کلیات نمایشگاه توضیحاتی ارایه کردند. سردار قاسمی از حجم سرمایهگذاریها در صنعت نفت کشور خبر داد که در سال گذشته به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده است. وی گفت که دولت برنامه دارد که حجم این سرمایهگذاریها را در سالجاری به ۴۰ میلیارد دلار برساند، با این حال از محل تامین منابع این افزایش سخنی نگفت.
قاسمی وعده داد که قرار است تا پایان برنامه پنجم توسعه حجم تولید گاز کشور از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب بگذرد و تولید نفت کشور نیز به بیش از پنج میلیون بشکه در روز برسد.
وزیر نفت میگوید: با وجود تحریمهای موجود تمام پروژههای صنعت نفت در بخشهای بالادستی، پاییندستی و میاندستی به خوبی فعال است و در سال ۹۱ که سال تولید ملی نامگذاری شده وابستگیهایی که در صنعت نفت وجود دارد و هر سال از آن کاسته میشود بیش از پیش از بین خواهد رفت. به گفته قاسمی، شرکتهای ایرانی در صنایع مختلف توانایی اجرای پروژههای بزرگ را دارند که نمونه بسیار خوب آن ۱۹ فاز مختلف پارسجنوبی است که تماما به دست متخصصان ایرانی در حال پیشرفت است و توسعه آن به گونهای بوده که رکورد ساخت پالایشگاه در پارسجنوبی یک رکورد جهانی را به ثبت رسانده است. وزیر نفت در عین حال گفت که دولت از حضور شرکتهای خارجی در صنعت نفت ایران استقبال میکند. به گفته وی البته این استقبال به معنای آن است که توانمندی اجرای این پروژهها در کشور وجود ندارد بلکه براساس روابط مناسب تجاری و اقتصادی همچنان شرکتهای خارجی میتوانند پروژههای صنعت نفت ایران را در دستور کار خود قرار دهند و امیدواریم شرکتهای خارجی و ایرانی در نمایشگاه نفت راهکارهای جدیدی برای تعامل بیشتر در این حوزه با یکدیگر تعریف کنند.
دیپلماسی در نفت موضوع بخش دیگری از سخنان وزیر نفت بود. قاسمی در گفت وگویی با شبکه پرستیوی با اشاره به برخی اقدامات عربستان سعودی برای گرفتن بازارنفت ایران گفت: عربستان سعودی نمیتواند در بلندمدت جای خالی نفت ایران را در بازار جهانی پر کند.
به گفته وی، اگرچه طرف سعودی در نشست اخیر اوپک اعلام کرد که عربستان به دنبال جایگزینی نفت ایران در بازار جهانی نیست اما سیاست تازه عربستان چیز دیگری را نشان میدهد و ریاض اعلام کرده که آماده جبران جای خالی نفت ایران در بازار است. سردار معتقد است که تولید نفت عربستان موقتی خواهد بود و مطمئنا نمیتواند ادامه پیدا کند، این کار آنها عملی نیست و اگر عملی باشد موقتی خواهد بود و در آینده تاثیرات منفی خواهد داشت.
قاسمی با بیان اینکه هیچ کاهشی در صادرات نفت ایران رخ نداده و ما همیشه خواستهایم که سقف تولید اوپک حفظ شود، افزود: کیفیت نفت ایران بسیار بالاست و ما مشتریان خاص خود را داریم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. وی همچنین گفته که اگر دیگر کشورها سیاستهای خصمانه خود را در قبال جمهوری اسلامی ایران تغییر دهند، ایران آماده از سرگیری صادرات به این کشورهاست، چراکه تصمیم ایران برای قطع صادرات به چند کشور اروپایی روی اقتصاد آنها تاثیر منفی داشته است. پس از سردار قاسمی، محمدرضا رحیمی معاون اول رییسجمهور پشت تریبون قرار گرفت، مهمترین خبر او برای این نمایشگاه خبر کشف بازارهای جدید برای صنعت نفت ایران بود. وی گفت که آفریقا و آمریکایجنوبی بازار جدید صادرات محصولات پتروشیمی ایران هستند و ایران برای امضای قراردادهای چندین میلیارد دلاری با شرکتهای خارجی آمادگی دارد. رحیمی در حالی از آمادگی دولت برای امضای این حجم قرارداد سخن میگفت که وزیر خارجه نیجریه نیز در مراسم حضور داشت. رحیمی همچنین گفت که برخی از قدرتهای غربی برای مقابله با رشد اقتصادی ایران تحریم صنعت نفت را در دستور کار قرار دادهاند، این درحالی است که سازندگان داخلی تهدید تحریمهای بینالمللی را به فرصت تبدیل میکنند ضمن آنکه حضور ۴۴ کشور جهان در نمایشگاه نفت امسال حاکی از آن است که تحریمها تاثیری بر روند توسعه صنعت نفت و گاز کشور ندارند.
معاون اول رییسجمهور در بخش دیگری از اظهارات خود به نقش بانکها در توسعه صنعت نفت اشاره کرد و خواستار مشارکت بیشتر بخشخصوصی با حمایت شبکه بانکی برای طرحهای اولویتدار صنعت نفت و گاز شد.
رحیمی میگوید: ایران مستقلترین و امنترین کشور جهان برای سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز است حتی هماکنون که آمریکاییها در اسارت رژیم اشغالگر قدس قرار دارند و سایر کشورها هم زیر پرچم آمریکا فعالیت میکنند. وی با یادآوری اینکه امسال حدود ۳۵ میلیارد دلار از ذخایر صندوق توسعه ملی برای ساخت و توسعه طرحهای اولویتدار صنعتی کشور به ویژه صنایع نفت و گاز اختصاص مییابد، تصریح کرد: در سال ۸۹ با وجود تحریم فروش بنزین به ایران و با ورود مجتمعهای پتروشیمی کشور از واردات این فرآوردههای نفتی به خودکفایی رسیدیم و هماکنون ظرفیت تولید بنزین ایران به مرز ۶۰ میلیون لیتر در روز رسیده است.
به گفته رحیمی، در حال حاضر محصولات پتروشیمی ایران به ۶۰ کشور جهان صادر میشود و حتی کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقایی هم به جمع خریداران پتروشیمی ایران پیوستهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد