22 - 12 - 2022
تولید اسیر بیتدبیری تصمیمسازان بانکی
سارا ثبات
دهمین جشنواره «تولید ملی- افتخار ملی» فرصتی شد تا مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت از روزنامه جهانصنعت به پاس حمایت رسانهای از تولید کشور تقدیر و لوح و تندیس این جشنواره را به این روزنامه اهدا کند. تولیدکنندگان برتر کشور در این جشنواره که به همت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران برگزار شد، حضور یافتند تا از مسایل تولید در شرایطی که تحریمهای خارجی و حتی داخلی سد راهشان شده سخن بگویند. شاید مهمترین گله و شکایت صاحبان صنایع به سیستم بانکی برمیگشت چه آنکه خودتحریمی داخلیها اگر بیشتر از تحریمهای خارجی نباشد بهطور قطع کمتر نخواهد بود. سختگیری بانکیها برای تولید نوک تیز انتقاد و حملات تولیدکنندگان را متوجه بانک مرکزی کرد.
ارسلان فتحیپور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در این جشنواره از عملکرد بانک مرکزی برای تقابل با تولید و نه حمایت از آن انتقاد کرد و با بیان اینکه آیا میخواهید همه را راهی زندان کنید، با متولیان این بانک اتمامحجت کرد که در صورت ادامه روند مقابله سیستم بانکی با تولید و سختگیریهای فعلی دیگر چیزی از تولید باقی نخواهد ماند. گواه ادعای وی حداکثر ظرفیت تولید در شهرکهای صنعتی است که هماکنون به ۴۰ درصد رسیده است، موضوعی که وزیر صنعت هم بر آن صحه گذاشت. مهدی غضنفری با انتقاد از شیوه گشایش LC بانکی بر این نکته تاکید کرد که گشایش LC بانکی به ۱۰۰ تا ۱۳۰ درصد اعتبار رسیده و گشایش ۱۰ درصدی عملا به تاریخ پیوسته است!
اشاره مستقیم غضنفری به کاهش اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش صنایع از محل صندوق توسعه ملی تلنگری است به نادیده انگاشتن تولید ملی در سالی که حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی بر عنوانش نقش بسته است. در شرایطی که ۴۰ درصد ارز واردات کالا از طریق ارز حاصل از صادرات تامین شده که بدیهی است در شرایط تحریم نفتی، بیشترین این ارز از محل صادرات صنعت به دست آمده، بیانصافی است با سنگاندازیهای بانکی به بهانه فساد مالی سه هزار میلیارد تومانی که قدرت مخاطرهپذیری این سیستم را به پایینترین حد تنزل داده، دست و پای تولید را بیش از این به زنجیر ببندیم و سربازان گمنام خط مقدم تولید را که بیشترین تاوان را از روند هجمه تحریمها میدهند، اسیر بیتدبیریهای تصمیمسازان سازیم.در حال حاضر نقدینگی ۴۳۰ هزار میلیارد تومانی کشور بهجای آنکه روانه تولید شود، سر از بازار مصرف درآورده که نتیجه هدایت نقدینگی به بازار سفتهبازی و دلالی است. سیستم بانکی اگر امروز به خود نیاید، فردا روز زمانی دیر خواهد بود برای تولیدی که دیگر چیزی برای باختن نخواهد داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد