13 - 12 - 2021
تکمیل ظرفیت کامودیتیها برای اصلاح
کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در حال حاضر بازار سرمایه جهت خاصی ندارد؛ یعنی تمایل سهامداران در خرید و یا فروش سهم زیاد نشده و به گونهای در حالت متعادل به سر میبرد و در واقع با توجه به افزایش روزبهروز قیمت دلار و جبران ریزش کامودیتیها، بازار از لحاظ بنیادی جایی برای ریزش و اصلاح ندارد. محمدرضا ترابی ادامه داد: برای سهامداران و صندوقداران بزرگ ابهامی در خصوص چگونگی قیمتگذاری دولت در نرخ گاز، برق و … به وجود آمده، چراکه نتیجه لایحه بودجه در دستان دولت است؛ در واقع احتمالا در قانون بودجه نهایی شرایط و ابعاد موجود روشنتر شود اما در حال حاضر ارزش سرمایه و اتمسفر موجود در بازار به نسبت سال گذشته بهتر شده است.
کارشناس بازار سرمایه افزود: زمانی که تکلیف متغیرهای ابهامدار دولت مشخص شده و نرخ ارز نیمایی با کمک دولت به نرخ آزاد تبدیل شود بسیاری از سهمهای بنیادی نظیر شیمیایی، فلزی و حتی برخی صنایع کوچک غذایی رشد خواهند کرد. به احتمال زیاد با توجه به خالی بودن دست دولت و کنترل ارز، بورس در هفته پیش رو همانند وضعیت اخیر، نوسان را تجربه خواهد کرد. وی در خصوص رونق گرفتن دوباره بورس بیان کرد: از راهکارهای برگشت رونق به بازار سرمایه، میتوان به متغیرهای موثر در EPS و سود شرکتها مانند شفاف شدن نرخ ارز نیمایی در شرکتها با نظارت دولت و کم شدن فاصله آن با نرخ آزاد، آزادسازی قیمتها در خودرو، مشخص شدن نرخ بهره بینبانکی و … اشاره کرد که تمامی این عوامل به نتیجه برجام نیز بستگی دارند. ترابی تصریح کرد: در واقع با خبرهای مثبتی از وین و اصلاح ارز، چشمانداز اقتصاد کشور روشنتر خواهد شد البته امکان دارد حتی با وجود نتیجه خوب برجام، بازار ریزش داشته باشد اما؛ این وضعیت موقتی بوده و پس از یک هفته با آزاد شدن ظرفیتها و کمتر شدن صادرات، بورس رنگ سبز را به خود خواهد دید.
تردیدهای اقتصادی
این کارشناس از موانع مهم موجود در بازار سرمایه، تردید در اقتصاد کلان، سیاست خارجی و رفتار دولت با شرکتها را نام برد. وی درباره وضعیت بازار سرمایه در هفته جاری توضیح داد: با توجه به شرایط نوسانی در شاخص، بورس در حالت تردید و تاریکی به سر میبرد تا زمانی که فضای بورس روشنتر شود.
ترابی در گفتوگو با بورسنیوز گفت: همانند ۶ ماه اول سال، شرکتهای ارزآور مانند فلزات همچنین اصلیترین شرکتهای شیمیایی نیز از صنایع پیشرو محسوب میشوند چراکه ضربهگیری شرکتهای کوچک از ابهامات و تاثیر مثبت آنان در بازار بسیار کم و ناچیز شمرده میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد