8 - 12 - 2019
حمله به نفتکشها مکمل تحریمهای آمریکا
گروه سیاسی- یکی از موضوعاتی که به شدت مردم را رنج میدهد، معضل گرانی خودرو و شرایطی است که خودروسازان داخلی به مردم تحمیل میکنند از این رو مجلس شورای اسلامی دیروز در جلسهای غیرعلنی میزبان وزیر صنعت، معدن و تجارت شد تا گزارشی از وضعیت بازار به نمایندگان ارائه کند. البته بارها نمایندگان مجلس به موضوع خودرو اعتراض و تاکید کردند که با شرایط ایجاد شده، حقوق مصرفکننده نادیده گرفته میشود و نمیتوان به صورت یکطرفه، هر چه خودروسازان گفتند، مشتریان انجام دهند. به گفته نمایندگان، خودروسازان یک روز نداشتن قطعه و تحریمها را برای عدم انجام تعهدات خود بهانه میکنند و روز دیگر اعلام میکنند که حاضر هستند با قیمت پنج درصد زیر قیمت بازار، پیشفروش روز انجام دهند. این در حالی است که خودروسازان، خودرو دارند اما به مردم تحویل نمیدهند و همین امر یکی از دلایل گرانیهاست. اگرچه مدتی است ساماندهی بازار خودرو در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی است اما تاکنون اقدام درخوری توسط وزارت صمت صورت نگرفته است. رحمانی دیروز گزارشی از وضعیت صنعت خودرو ارائه کرد و تحریمها را یکی از عوامل مشکلات صنعت خودرو و گرانیها دانست. این درحالی است که شورای رقابت اعلام میکند تنها ۱۰ درصد قطعات خودرو تحریم است و۹۰درصد مشکلات عرضه به خاطر تعلل خودروسازان است. در واقع یک سمت ماجرای خودرو، خودروسازانی قرار دارند که میگویند با کمبود قطعه مواجه هستند و به همین دلیل بخشی از تولیداتشان بهصورت ناقص در کف کارخانه مانده و تا تکمیل نشدن قطعات، امکان تجاری شدن آنها نیست. این ادعا در حالی مطرح است که شورای رقابت کمبود قطعات در خودروسازی را رد کرده و پا پیش کشیدن مسائلی مانند احتکار (چه خودرو و چه قطعه) خودروسازان را به گروکشی متهم میکنند.
اما در این میان نیاز به برنامههایی است که برای بهبود وضعیت خودرو ارائه شود تا با اجرای این برنامهها، آینده صنعت خودرو رونق بگیرد. در این شرایط باید با توجه به توان و ظرفیتهای داخلی از خروج ارز از کشور جلوگیری کرد. ضمن اینکه از بعد نظارتی مجلس نیز نباید غافل بود تا با رسیدگی به مشکلات، چالشهای فعلی صنعت خودرو رفع شود.باید تاکید داشت که طبق گفتههای فعالان صنعت خودرو اگر مجلس فیالواقع خواستار حمایت از حقوق مصرفکنندگان است، راهحل آن رفتوآمد مدیران و وزیر بعد از تحقق افزایش قیمتها به مجلس نیست، بلکه باید پیش از اعلام قیمتها کار اصولی در این زمینه انجام شود. اما خجسته رییس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر صنعت برای بررسی مشکل گرانی خودرو گفت: معتقدم که با برگزاری جلسه غیرعلنی مشکلی حل نمیشود. باید مسائل را با مردم به صورت شفاف در میان گذاشت. مگر مردم نامحرم هستند که بخواهیم برای این موضوع جلسه غیرعلنی برگزار کنیم؟ موضوعی که به صورت مستقیم همه مردم را تحت تاثیر قرار داده است. وی تاکید کرد: مشکل گرانی خودرو تنها با شفافسازی برطرف میشود. باید برای مردم شفاف شود که قیمت تمام شده خودرو چقدر است و خودروسازان با چه قیمتی این محصول را به مردم عرضه میکنند. همچنین باید نظارت جدی بر قیمتگذاری خودرو انجام شود. در غیر این صورت با برگزاری جلسه نمیتوان مشکل را حل کرد.با وجود این مباحث دیروز وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه غیرعلنی مجلس برنامهای را در هفت محوری برای رونق تولید به نمایندگان ارائه داد که رئوس این برنامه بر رونق صادرات، رونق تولید، بهبود فضای کسبوکار، رونق معادن است. رحمانی همچنین اعلام کرد قرار است کمکهای به کارخانجاتی که در راه تولید مشکل دارند انجام شود.علی لاریجانی نیز در ابتدای جلسه علنی با اشاره به برگزاری جلسه غیرعلنی اظهار کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت و همکارانش راجع به ابعاد مختلف موضوع صنایع معدنی و شرایطی که سرمایهگذاران بتوانند در یک وضعیت قابل پیشبینی کار کنند توضیحاتی دادند. وی اضافه کرد: همچنین در این جلسه درباره اینکه وضعیت کالاهای اساسی از توزیع سامانمند برخورد شود بحث کردیم که کمیسیون صنایع این موضوع را دنبال خواهد کرد.اما رییس مجلس در نطق قبل از دستور جلسه علنی نظرش را درباره حمله به نفتکشها مطرح کرد و ضمن تشکر از بیانات هوشمندانه و عزتمندانه مقام معظم رهبری در ملاقات نخستوزیر ژاپن، گفت: ایشان با دقت تام و استدلال متین، منطق ملت ایران را در برابر ستم هیولای استعمار، آمریکا بیان کردند. وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی سخنان دقیق، مهم و شجاعانه رهبر معظم را قدر مینهد و حمایت میکند و باید همه بخشهای کشور براساس همین راهاستوار عمل کنند.
نماینده مردم قم در مجلس حمله به نفتکشها در دریای عمان را اقدامی مشکوک دانست و افزود: اقدامات مشکوک نسبت به نفتکشها در دریای عمان به نظر اقدامات مکمل تحریمهای اقتصادی است به جهت اینکه از تحریمها نتیجه به دست نیاورند مخصوصا با توجه به سوابق تاریخی آمریکا در جنگ جهانی که کشتیهای خود در نزدیک سرزمین ژاپن را مورد هدف قرار دادند تا توجیه لازم برای خصومت را فراهم کنند. اما بخش فکاهی ماجرا در اظهارات آقای پمپئو نهفته است که توصیه کردند «ایران در مقابل اقدامات سیاسی و دیپلماتیک از دیپلماسی استفاده کند» این مطلب از زبان وی واقعا شیرین است. وزیر خارجه کشوری با اقدامات تروریستی اقتصادی که به بیان خودشان «شدیدترین تحریمها علیه یک ملت است» به مصاف یک ملت انقلابی آمدهاند، آیا این یک اقدام دیپلماتیک است؟ آقای پمپئو آیا نقض عهد در توافق هستهای و جنگ اقتصادی علیه ملت ایران، اقدام سیاسی است؟ آیا اقدامات آمریکا در ونزوئلا علیه رییسجمهور این کشور اقدامی سیاسی و دیپلماتیک است؟ آیا اقدامات آمریکاییها در تسلیح سعودیها علیه ملت مظلوم یمن اقدامی سیاسی است؟ آیا حمایت همهجانبه از رژیم بساز و بفروش صهیونیستی علیه ملت شجاع فلسطین اقدامی سیاسی است؟
رییس مجلس شورای اسلامی ابراز تاسف کرد: ملت آمریکا گرفتار باند سیاسی بیآبرویی شدهاند که پس و پیش حرفهای خود را محاسبه نمیکنند.اما در رابطه با سفر شینزو آبه به تهران یک نماینده مجلس در تحلیلی عجیب دلیل انتخاب نخستوزیر ژاپن از سوی ترامپ را اینگونه بیان کرد: «انتخاب کشور ژاپن از سوی ترامپ برای مذاکره هم پیام جنگ دارد. او میخواست سرنوشت ژاپن در جنگ جهانی را یادآوری کند.» بهروز بنیادی نماینده مردم کاشمر گفت که گزارش تمام اعضای برجامی ما را به این میرساند که آنها مرموزانه به سمت جنگ در حال حرکت هستند، چرا که جنگ برای آنها منبع درآمد است.اما در ادامه دستور کار مجلس معاونت نظارت مجلس گزارشی از اقدامات نظارتی نمایندگان در اجلاسیه سوم دوره دهم را قرائت کرد که طبق این گزارش ۸۶۵ تقاضای سوال از وزرا در این اجلاسیه به هیات رییسه داده شده که بیشترین سوال مربوط به وزیر نیرو با ۱۰۹ فقره است. غلامرضا اسداللهی همچنین گفت که طبق توافق صورت گرفته با دادستانی تهران، گزارشات نظارتی مجلس در سیستم قضائی خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار میگیرد.در ادامه دستور کار مجلس، رییس فراکسیون اقدامات پیشدستانه علیه تهدیدات آمریکا گفت که این فراکسیون فراخوانی برای دریافت طرحهایی برای جایگزینی درآمد نفتی ارائه کرده است. قاضیزادههاشمی در توضیح این اقدام افزود: ما نیازمند خنثی کردن تهدیدات آمریکا علیه فروش نفت ایران هستیم و باید راهکاری را دنبال کنیم تا درآمد دیگری را جایگزین درآمد نفتی کنیم.اما احمد مازنی نماینده مردم تهران در نطق میاندستور خود به استقبال انتخابات مجلس رفت و گفت: یک هزار و صد و ۱۶ روز از آغاز مجلس دهم گذشت. مجلس دهم مولود تدبیر عقلا و عبور از افراطیگری است با وجود نقدهای جدی به انتخابات بسیاری از عقلا مردم را به حضور در انتخابات دعوت کردند. اینک در آستانه انتخابات با بحرانهای مختلفی روبهرو هستیم. سیاست خارجی و شرایط اقتصادی از جمله این بحرانها هستند، چه کسی پاسخگو است؟ کاهش ارزش پول ملی، گرانی مسکن، پوشاک و سایر نیازها را چگونه باید مدیریت کرد؟ شهروندان به جای تکریم تخریب میشوند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد