9 - 04 - 2020
خبر
کاهش ۲۴ درصدی قراردادهای اجاره مسکن در نیمه نخست امسال
تسنیم- رییس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه خانههای خالی کشور متعلق به بانکهاست از کاهش ۳ درصدی معاملات مسکن در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: قراردادهای اجاره در مقایسه با سال گذشته ۲۴ درصد کاهش یافته است. مصطفیقلی خسروی در حاشیه نمایشگاه املاک و مستغلات آنلاین با یادآوری اینکه قبل از قطعنامه ۵۹۸ بسیاری از مردم اقدام به خرید ارز و طلا کردند اظهار کرد: پس از پذیرش این قطعنامه قیمتها به شدت کاهش یافت و در نتیجه مردم متضرر شدند.
وی با بیان اینکه این اتفاق طی ماههای اخیر افتاد و با کاهش نرخ ارز مردم برای فروش به بازار هجوم بردهاند، افزود: با تداوم روند کاهشی قیمت دلار بازار مسکن به ثبات رسیده و قیمتها تثبیت میشود. وی با اشاره به اینکه حدود ۸۵ درصد نهادههای ساختمانی در داخل تولید میشود موضوع ارتباط افزایش نرخ دلار بر قیمت مصالح را رد و تصریح کرد: از ابتدای امسال تا پایان شهریور تعداد معاملات مسکن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود سه درصد کاهش یافته است.
وی در عین حال با بیان اینکه تعداد قراردادهای اجاره مسکن نسبت به سال گذشته حدود ۲۴ درصد کاهش یافته است، گفت: تمدید قراردادهای اجاره و خرید خانه از سوی مستاجران دو عامل اصلی در کاهش تعداد قراردادهای اجارهبها بوده است. رییس اتحادیه مشاوران املاک در خصوص وضعیت بازار مسکن به وجود نقدینگی سرگردان در کشور اشاره کرد و افزود: در صورت روند کاهشی نرخ دلار احتمال ورود این نقدینگی به بازار مسکن وجود دارد.
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی:
نوسانات شدید ارزی موجب افزایش ۷۴ درصدی قیمت مسکن شد
ایلنا- مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: اتفاقات کلان اقتصادی و نوسانات ارزی که به دنبال خروج آمریکا از برجام رخ داد، بازار مسکن را نیز متلاطم کرد و در شهریور امسال نسبت به شهریور پارسال شاهد افزایش ۷۴ درصدی قیمت مسکن بودیم. ابوالفضل اکرمی با اعلام این خبر گفت: افزایش نرخ ارز، افزایش بهای مصالح و افزایش قیمت مسکن را در پی دارد و در نهایت شاهد کاهش قدرت خرید هستیم و افق پیشرو نامعلوم است.
وی با بیان اینکه اکنون با افت معاملات مسکن روبهرو هستیم، اظهار داشت: قیمت تمام شده مسکن به شدت در حال افزایش است، گرچه ساختمانهای تکمیل شده رشد خوبی داشتهاند اما ساختمانهایی که تازه در حال تولید هستند، از فصل اول سال ۹۶ تاکنون، افت و رشد منفی دارند و آمارها چندان مطلوب نیست. مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی اضافه کرد: با افتادن شاخصها، ارزش افزوده بخش مسکن و ساختمان بار دیگر منفی شد و به ۲/۲- درصد رسید که با این بیثباتی، باید راهکاری بیندیشیم.
اکرمی ادامه داد: شاید سادهترین راه این باشد که تسهیلات را دوباره فعال کنیم اما در شرایط فعلی با وجود افزایش حجم نقدینگی، با تنگناهای بخش تولید روبهرو هستیم و این تناسب وقتی به هم میخورد، افزایش قیمتها اجتنابناپذیر است.
وی با بیان اینکه با همکاری سیستم بانکی، حمایتهای دولت و وزارت راه، باید دوران فعلی را پشت سر بگذاریم، تصریح کرد: تا قدرت خرید مردم افزایش نیابد، مسائل بخش مسکن حل نمیشود اما بهتر است برای اقشار آسیبپذیر مبالغی را در نظر بگیریم و مسکن ارزانقیمت را پیشنهاد بدهیم تا این قشر جامعه در شرایط دشوار فعلی، از این مقوله محروم نمانند.
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی ساختمان را یکی از بخشهای مهم در تولید ناخالص داخلی دانست و با مروری بر آمار و ارقام بانک مرکزی و مرکز آمار به بیان برخی شاخصها در بخش مسکن در مقاطع زمانی سالهای ۹۲ تا ۹۵ خاطرنشان کرد: در حالی که تورم در سال ۹۲، ۷/۳۴ درصد بوده، رشد قیمت مسکن به ازای هر متر زیربنای واحد مسکونی، ۳۰ درصد بوده و با سیر نزولی تورم، در بخس مسکن بسیار پایینتر بوده است؛ از این رو قیمت واقعی مسکن در این دوره چهار یا پنج ساله به صورت نزولی کاهش پیدا کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد