13 - 04 - 2020
خبر
عقبماندگی ۲۵ درصدی صادرات از هدفگذاریها
«جهان صنعت»- تحولات اقتصادی در شش ماهه نخست سالجاری هرچند حجم تجارت خارجی ایران را نسبت به سال قبل یک درصد کاهش داده است اما کفه ترازو را به نفع صادرات سنگینتر کرده و تراز تجاری مثبت را به ارمغان آورده است. البته بررسی آمارها نشان میدهد که بخش عمده این اتفاق نه بهواسطه تقویت صادرات که ناشی از افت واردات رقم خورده است. نکته قابل توجه اینکه نگاهی به آمار تجارت خارجی از عقبماندگی ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی کشور نسبت به هدفگذاریها حکایت دارد.
برآیند آمارها، از تراز مثبت تجاری معادل ۹۴۱ میلیون دلار حکایت دارد که به نوعی میتواند صرفهجویی ارزی قلمداد شود اما بخش قابلتوجهی از واردات کشور به مواد اولیه و ماشینآلات مورد نیاز خطوط تولید مربوط میشود که کاهش آن در آینده نزدیک میتواند اثرات مخربی بر وضعیت تولید داشته باشد. همچنین نکته قابل تامل این است که بر اساس هدفگذاریهای انجام شده، مقرر بود امسال کل صادرات غیرنفتی کشور بدون احتساب میعانات گازی، به ۹/۵۴ میلیارد دلار برسد که بر این اساس در نیمه نخست سال انتظار میرفت حداقل نیمی از این میزان معادل ۵/۲۷ میلیارد دلار صادرات انجام شود اما عملکرد صادرات غیرنفتی کشور بدون احتساب میعانات گازی، به ۷/۲۰ میلیارد دلار رسیده که از عقبماندگی ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی نسبت به هدفگذاریها حکایت دارد. آمارها نشان میدهد در نیمه نخست امسال، صادرات بخش معدن با افت ۱۹ درصدی از لحاظ وزن و نزول ۳۴ درصدی از لحاظ ارزش مواجه شده و همین مساله یکی از عوامل تشدید عقبماندگی صادرات غیرنفتی از هدفگذاریها بوده است.
ورود مجلس به بازار محصولات لبنی
ایسنا- قیمت محصولات لبنی در حالی به صورت خودسرانه و به فواصل کوتاه بالا میرود که به گفته سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، این کمیسیون موضوع افزایش قیمت فرآوردههای لبنی همچون شیر را در اولین جلسه بعد از تعطیلات مجلس مورد بررسی قرار خواهد داد. نورمحمد تربتینژاد گفت: کمیسیون کشاورزی هفته گذشته جلسهای با حضور رییس مجلس و وزرای صمت و کشاورزی و فعالان عرصه دام و فرآوردههای لبنی برگزار کرد. در آن جلسه قرار شد کمیتهای متشکل از نمایندگان کمیسیون و بخشهای مرتبط دولتی و خصوصی تشکیل شود.
به گفته وی با توجه به قیمت نهادههای دامی و نوسانات ارز، شاهد افزایش قیمت در فرآوردههای لبنی هستیم. از این رو قرار است این کمیته موضوعات را مورد بررسی قرار داده و به صورت رسمی به توافقی بین طرفین برسند. البته هنوز در مورد قیمت تعیین تکلیف نشده اما احتمالا افزایش قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا و قیمت نهادههای دامی است.
وزن مرغها کاهش یافت
ایسنا- به دلیل مشکلات موجود در تامین خوراک طیور در هفتههای اخیر، وزن مرغهای پرورشی کاهش یافته است. در همین خصوص رییس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفت: از اوایل مهر ماه تردد برخی از کامیونداران در اعتراض به برخی شرایط این صنف کاهش یافت. به گفته محمد یوسفی، همین موضوع به یکی از دغدغههای مرغداران تبدیل شده است، چراکه تامین خوراک مرغ برای برخی مرغداریها با مشکل مواجه شده و ممکن است برخی مرغداریها به دلیل تمام شدن نهادهها، شاهد تلف شدن طیور باشند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تلفاتی در این بخش گزارش نشده است، گفت: در حال حاضر وزن مرغها کاهش یافته چراکه مرغداران مجبورند در برخی موارد، مرغها را بعد از ۳۰ روز نگهداری به کشتارگاه تحویل دهند. این در حالی است که معمولا مرغ بعد از ۴۵ روزگی به کشتارگاه فرستاده میشود. یوسفی افزود: در حال حاضر با همکاری وزارت جهاد کشاورزی ارسال دان مرغ از مرزها به استانها توسط راهآهن انجام میشود و وضعیت تاحدودی بهتر شده اما کمبود خوراک مرغ همچنان ادامه دارد.
گرانی غیرمنطقی ۳۰ تا ۵۰ درصدی کالاها
«جهان صنعت»- به دنبال افزایش قیمت ۳۰ تا ۵۰ درصدی برخی از کالاها، دبیر کل اتاق اصناف ایران این افزایش قیمت را غیرمنطقی دانست و گفت: برخی از مسوولان اقتصادی کشور اعلام کردند بین ۳۰ تا ۵۰ درصد اقلام کالاهای اساسی افزایش قیمت داشته ولی نباید کالاهایی را که دولت تامینکننده ارز ۴۲۰۰ تومانی برای آنها بوده، افزایش یابد. علی عوضپور با اشاره به متولی نرخگذاری کلیه کالاها عنوان کرد: کلیه کالاها و خدمات بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نرخگذاری میشود که آمار و ارقامی که ما داریم بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت داشتیم.
وی ادامه داد: حتی برخی از افزایش قیمتهایی که واحدهای تولید داشتند، سازمان حمایت از مصرفکننده و سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کردند که بدون مجوز بوده و پروندههای آنها در مراجع قضایی و سازمان تعزیرات در حال پیگیری است. ولی اعتقاد ما بر این است که افزایش قیمتی که بعضی از واحدهای تولیدی در روزهای اخیر بین ۳۰ تا ۵۰ درصد داشتند، غیرمنطقی است و باید سازمان حمایت از مصرفکننده با تشدید بازرسیهای خود، بهطور شفاف به مردم نرخ تمام شده تولید را اعلام کند.
رابطه قیمت پسته با نرخ دلار
تسنیم- این روزها محصولات کشاورزی مهم کشور در قلب تهران بر اساس دلار معامله میشود. البته با توجه به افزایش نرخ ارز و نوساناتی که در ماههای اخیر به وجود آمد، گمان میرفت که قیمت برخی کالاها که هزینه تمام شده آنها به قیمت ارز و دلار وابسته است، دچار نوسان و افزایش شود اما در این میان کالاها و اجناسی هم بودند که با وجود انجام تمام فرآیند تولید آنها در داخل، از نوسان ارز متاثر شدند و قیمتشان افزایش یافت. همانطور که در حال حاضر قیمت هر کیلو پسته به طور عجیب و غریبی افزایش یافته و انواع پسته از ۱۶۰ هزار تومان تا ۲۲۰ هزار تومان عرضه میشود.
اما نکته قابل تامل در این میان این است که قدیمیهای بازار مولوی تهران میگویند درست است که تقریبا همه پسته موجود در بازار، تولید داخل کشور است ولی قیمت فروش پسته در بازار داخل، به دلیل قیمت صادرات آن به خارج از کشور، رابطه مستقیمی با قیمت دلار دارد؛ به این معنا که قیمت هر کیلو پسته، بسته به کیفیت آن بین ۸ تا ۱۵ دلار است. بنابراین طبیعی است که وقتی قیمت دلار بشود ۱۵ هزار تومان، قیمت پسته هم با تاخیری چند روزه، بالا میرود.
قارچ گران شد
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر هر کیلو قارچ با نرخ هشت تا نه هزار تومان در بازار معامله میشود که به گفته رییس انجمن پرورشدهندگان قارچ خوراکی، با بهبود اوضاع و افزایش قیمت قارچ در بازار دیگر زیانی متحمل تولیدکنندگان نمیشود چرا که آنها به نقطه سر به سر رسیدند.
محمد حسن افشار قیمت تمامشده هر کیلو قارچ را هشت هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: هماکنون عواملی نظیر کاهش تولید ناشی از راندمان پایین کامپوستهای تابستانه، افزایش مصرف و نوسان نرخ دلار منجر به بهبود قیمت قارچ در بازار شده است به طوری که هماکنون هر کیلو قارچ با نرخ هشت تا نه هزار تومان در بازار معامله میشود. وی نوسان نرخ ارز را نوید مثبتی برای توسعه صادرات قارچ دانست و گفت: با توجه به آنکه قیمت جهانی هر کیلو قارچ ۵/۲ دلار است، از اینرو ثبات نرخ کنونی ارز میتواند عاملی برای رشد صادرات به شمار رود چرا که صادرکنندگان در فروش هر کیلو قارچ با سود حداقل چهار تا پنج هزار تومانی روبهرو هستند.OFV
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد