14 - 05 - 2020
خبر
مرغ گرانتر میشود
ایلنا- در حالی قیمت هر کیلو مرغ در برخی مناطق شهر به حدود کیلویی ۱۲ هزار تومان رسیده است که به تازگی مرغداران با هم تعامل کردهاند تا مرغ را کمتر از ۷۶۰۰ تومان به کشتارگاه نفروشند. از این رو با احتساب سودهایی که مغازهداران برای فروش مرغ در نظر میگیرند، باید باز هم منتظر افزایش قیمتهای جدید مرغ باشیم. در همین خصوص یک مقام مسوول در اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی گفت: مرغداران با هم تعامل کردهاند تا مرغ را کمتر از ۷۶۰۰ تومان به کشتارگاه نفروشند به طوری که به زودی این قیمت را به ۷۸۰۰ تومان میرسانند. بنابراین از این پس مرغ با ۳۰۰ تومان نرخ به خردهفروشیها تحویل داده میشود.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه افزایش قیمت جوجه یکروزه حتی در زمانی که فروش آن در بورس کالا و در بازار بسیار بالا رفته بود نتوانست تولیدکنندگان را به جوجهریزی مجاب کند، اظهار کرد: بالا رفتن این قیمت نسبت به زمان مشابه آن در سال گذشته تولید را با مشکل مواجه کرده است. بر این اساس سال گذشته جوجه یکروزه با قیمت ۲۳۰۰ تومان عرضه میشد که به یکباره در سال جدید این قیمت به ۵۵۰۰ تومان افزایش یافته است که هرچه جوجهریزی در بازار بالا هم برود تولیدکننده با این قیمت به تولید بیشتر مجاب نخواهد شد.
وی قیمت فعلی مرغ را ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان برای مصرفکننده برشمرد و خاطرنشان کرد: قیمت مرغ در کشتارگاه ۱۰ هزار و ۴۵۰ تومان و تحویل جلوی در واحدهای صنفی ۱۰هزار و ۶۰۰ تومان است. این مقام مسوول بار دیگر اعلام کرد که مرغداران با هم تعامل کردهاند تا مرغ را کمتر از ۷۶۰۰ تومان به کشتارگاه نفروشند.
حضور مشکوک دولت در بازار زعفران
مهر- به گفته کارشناسان، حضور دولت در بازار زعفران اگرچه به منظور حمایت از کشاورزان بوده اما در حقیقت با انگیزه سودآوری صورت گرفته که در نهایت منجر به آشفتگی این بازار شده است. در همین رابطه عضو شورای ملی زعفران گفت: دولت به منظور حمایت از کشاورزان وارد بازار زعفران شد درحالی که ۱۰ قلم کالای دیگر وجود داشت که دولت میتوانست به حوزه آنها ورود کند اما چون آنان در بازار زعفران سودی را برای خود متصور شدند، این محصول را خریداری کردند، به عنوان مثال زرشک یکی از محصولاتی است که در خراسان جنوبی کشت میشود و قیمت آن نسبت به چهارسال قبل تقریبا تغییری نکرده است. چرا دولت به حوزه این محصول ورود نکرد؟
علی حسینی با بیان اینکه به طور کلی عملکرد سازمان مرکزی تعاون روستایی در خرید و عرضه زعفران شفاف نبوده است، اظهار داشت: حداقل قیمت زعفران در حال حاضر حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و حداکثر قیمت آن حدود هشت میلیون تومان است اگرچه زعفران هشت میلیون تومانی دست کشاورزان نیست بلکه در اختیار سازمان مرکزی تعاون روستایی یا دلالان قرار دارد. وی در ادامه گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی و بورس که در عرضه زعفران همکاری میکنند، امیدوار هستند نرخ آن تا ۱۰ میلیون تومان افزایش یابد که احتمال تحقق آن کم است. این در حالی است که اگر چنین اتفاقی هم رخ دهد به ضرر ما خواهد بود چرا که قیمتها باید همواره منطقی باشد تا بازارهای هدف از دست نرود.
عضو شورای ملی زعفران ایران افزود: تعاون روستایی بخشی از زعفران خریداری شده را با ساز و کار خاصی که خودشان میدانند چیست، عرضه عمومی کرده اما بعید میدانم که همه آن عرضه عمومی شده باشد بنابراین به نظر میرسد این محصول به عواملی که با سازمان در ارتباط هستند فروخته شده است.
شرط ادامه همکاری گرجستان با ایران
تسنیم- طی ماههای آینده تکلیف روابط اقتصادی ایران و گرجستان به طور کامل مشخص میشود. این در حالی است که به گفته سفیر گرجستان در ایران، در صورتی که اروپا با ایران بماند، گرجستان نیز میماند. یُوسِبْ چاخْواشْویلی در واکنش به تاثیر تحریمهای آمریکا علیه ایران بر روابط دو کشور، اظهار کرد: فعلا که با ایران همکاری داریم. اتحادیه اروپا نیز با ایران همکاری خواهد داشت و گفته نشده قراردادهای همکاری با ایران را ترک میکنیم. وی افزود: در ماههای آینده تکلیف (روابط اقتصادی ایران و گرجستان) به طور کامل مشخص میشود و در صورتی که اروپا بماند گرجستان نیز میماند.
لازم به ذکر است سفیر گرجستان چندی پیش نیز در مراسمی در کارگزاری این کشور در تهران اعلام کرده بود براساس توافقنامهای که گرجستان با اتحادیه اروپا و چین دارد، فعالان اقتصادی ایران نیز میتوانند از مسیر کشور ما محصولات خود را به بازارهای بزرگ یاد شده صادر کنند.
ترخیص کالاهای مشمول اخذ مابهالتفاوت ارزی به شرط تعهد
مهر- بر اساس آنچه گمرک اعلام کرده است، کالاهای مشمول اخذ مابهالتفاوت ارزی با اخذ تعهد از واردکنندگان ترخیص میشوند. در همین خصوص علی معقولی، مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه در بخشنامهای به کلیه گمرکات اجرایی، اعلام کرد: کالاهای مشمول اخذ مابهالتفاوت ارزی با اخذ تعهد از واردکنندگان ترخیص شوند. در قسمتی از این بخشنامه آمده است: پیرو بخشنامه مورخ ۲۰/۵/۹۷ و مصوبه مورخ ۲۹/۵/۹۷ هیات محترم وزیران در خصوص اصلاح مفاد بند ۵ و اضافه شدن یک تبصره به ماده ۱۱ مصوبه مورخ ۱۶/۵/۹۷ جهت اقدام با رعایت کامل مقررات ارسال میگردد. با عنایت به بند ۵ اصلاحی مصوبه موصوف در صورت ارائه اعلامیه تامین ارز (به صورت سیستمی) از طریق بانکهای عامل هت اظهارنامههای با رویه بانکی (اعتبار اسنادی، برات اسنادی، حواله ارز) مبنی بر اخذ تعهد پرداخت مابهالتفاوت نرخ ارز (به استثنای کالاهای موضوع بند ۱ تصویبنامه فوقالذکر مورخ ۱۶/۵/۹۷) نسبت به ترخیص کالاهای وارده با رعایت سایر مقررات اقدام لازم مبذول نمایند.
لازم به ذکر است جهت اظهارنامههایی که قبل از ابلاغ این مصوبه بانکهای عامل نسبت به صدور اعلامیه تامین ارز در سامانه جامع امور گمرکی اقدام کردهاند و کالاهای مربوطه از گمرک ترخیص نشدهاند، ضمن اعلام مجدد بانکهای عامل مبنی بر اخذ تعهد موضوع بند ۵ مضوبه مورد اشاره (به صورت فیزیک نامه یا اعلام سیستمی) و درج مراتب در سامانه نسبت به مورد برابر مفاد بند اصلاحی مصوبه مورد اشاره فوق و با رعایت سایر مقررات اقدام نمایند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد