20 - 05 - 2020
خبر
عراقچی:
اولین خواسته ایران فروش نفت و بازگشت پول آن است
ایسنا- معاون سیاسی وزیر امور خارجه تاکید کرد: اولین خواسته ایران فروش نفت و بازگشت پول نفت است و مذاکرات با اروپاییها برای این است که ما به یک سازوکار عملی برای ادامه فروش نفت خود برسیم. سیدعباس عراقچی، درباره بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) گفت: مجموعه تعاملاتی که ما با کشورهای اروپایی داشتیم، منتهی به یک مجموعه از تعهداتی که آنها به ما دادهاند، شده که شامل بسته پیشنهادی آنها نیز میشود. معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره مهلت اروپا برای ارائه پیشنهادات عملی خود به ایران، اظهار داشت: مهلتی که وجود دارد همان تاریخ ۱۵ مرداد است که شروع بخش اول تحریمهای آمریکا علیه ایران خواهد بود که طبیعتا تا قبل از تاریخ مذکور باید به مکانیسمهای عملی رسیده باشیم تا خواستههای ایران تامین شود. عراقچی در رابطه با تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا یادآور شد: اگر ایران نتواند صادرات نفت داشته باشد، طبیعتا اینگونه نیست که بنشیند و نگاه کند که بقیه در حال صادرات نفت هستند، اگر ما نتوانیم صادرات داشته باشیم دیگران هم نخواهند توانست، گزینهها، اختیارات و انتخابات ایران زیاد است، اینطور نیست که یک راهحل و یک تنگه هرمز وجود داشته باشد. این عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای با بیان اینکه اولین خواسته ما فروش نفت ایران و بازگشت پول نفت است، اظهار داشت: مذاکرات با اروپاییها برای این است که ما به یک سازوکار عملی برای ادامه فروش نفت خود برسیم. جامعه جهانی خواهان رسیدن به آن نقطه نیست و ما هم خواهان این مساله نیستیم ولی اینطور نیست که اگر این شرایط به ایران تحمیل شود، ایران دست و پا بسته باشد و به تعبیر رییسجمهور بنشیند و فقط نگاه کند، حتما اینگونه نخواهد بود.
سفیر بریتانیا:
برنامه موشکی تهران در مذاکرات برجام مطرح نیست
ایلنا- سفیر انگلیس در تهران در مورد جزئیات مذاکرات مربوط به بسته پیشنهادی اروپا و اینکه آیا برنامه موشکی ایران هم بخشی از این مذاکرات بوده یا خیر، گفت: این یک مساله کاملا جداست. مسایل بسیار مهمی وجود دارد. در نتیجه ما درگیر آنها هستیم و سعی میکنیم با این مساله هم به همان روشی که باید، سر و کله بزنیم. راب ماکر در خصوص جزئیات بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا به ایران گفت: بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا یکی از موضوعات مورد بحث در نشست اخیر کمیسیون مشترک برجام در وین بود. ما عصر روز دوشنبه، ۲۴ تیر هم در این باره مذاکراتی داشتیم؛ اما این بسته هنوز فهرست تثبیت شدهای ندارد. سفیر بریتانیا در ایران در مورد اینکه آیا پذیرش مفاد FATF در قانون ایران به عنوان یکی از موانع و پیششرطهای این بسته از نظر اروپاییها عنوان شده است، گفت: این مقوله جزو موانع بسته پیشنهادی نیست، بلکه چیزی است که جلوی موفقیت ایران در اقتصاد جهانی را گرفته است. در نتیجه اگر ایران به سایر کشورهای جهان در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و قوانین بانکداری جهانی نپیوندد، مشکل بزرگی بر سر روابط بانکی ایران و سایر نقاط جهان وجود خواهد داشت. وی گفت: نپیوستن به مفاد این قانون در واقع مانع تجارت با ایران و یکپارچگی اقتصاد ایران با جهان به علاوه موانع دیگر برای سرمایهگذاری در این کشور است. ما نمیخواهیم شاهد این مساله باشیم. وی تاکید کرد: درباره معضلات منطقهای و برنامههای موشک بالستیک ایران هیچ امر محرمانهای نداریم اما این مباحث به طور کامل از مذاکرات برجام جداست.
معاون پارلمانی رییسجمهور:
دولت لایحه تفکیک وزارتخانهها را مجددا به مجلس میفرستد
خانه ملت- معاون پارلمانی رییسجمهور گفت: در شرایط فعلی تفکیک وزارتخانهها برای دولت اهمیت زیادی دارد، به دنبال راهحلهای قانونی هستیم تا مجددا این لایحه را که با شش رای کمتر از صحن علنی مجلس خارج شده، به مجلس تقدیم کنیم. حسینعلی امیری در ارتباط با بازگشت لایحه تفکیک برخی از وزارتخانههای دولت از مجلس، اظهار کرد: در صحن علنی مجلس با شش رای کم، این لوایح رد شد. این لوایح در شرایط فعلی کشور برای ما بسیار مهم است و حالت فوقالعادهای پیدا میکند. وی ادامه داد: به ویژه در بخش مربوط به تفکیک صنعت و معدن از تجارت که یکی از ضرورتهای غیرقابل انکار در شرایط فعلی است، در راستای چابکسازی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان ما به این لایحه احتیاج داریم. امیری یادآور شد: بخش قابل توجهی از ایجاد اشتغال در بخش مسکن است، تفکیک وزارتخانه مسکن و شهرسازی برای دولت بسیار مهم است، در شرایط فعلی حتی حیاتی است. معاون پارلمانی رییسجمهور خبر داد که دولت به دنبال راهکارهای قانونی است تا بتواند مجدد لایحه تفکیک وزارتخانهها را به مجلس ارائه کند.
آملی لاریجانی:
سخنان اخیر رییسجمهور، سخن همه مردم و مسوولان نظام است
رییس قوه قضاییه، سخنان اخیر رییس محترم جمهور در جمع سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور مبنی بر هشدار به آمریکا در قبال تهدیداتش را سخن همه مردم و مسوولان نظام دانست و گفت: آمریکا بداند که هر حرکت نامعقول و غیرمنطقیاش در مورد ایران، پاسخی خواهد داشت که در تاریخ ماندگار خواهد شد. به گزارش ایلنا، آیتالله آملیلاریجانی در جلسه مسوولان عالی قضایی، ادامه داد: آمریکا، رژیم صهیونیستی را نمونه عالی دموکراسی در غرب آسیا توصیف کرده بود. این است نمونه عالی دموکراسی مورد تایید آمریکا که مردم یک سرزمین را آواره و آنان را از حق رای در مورد سرنوشت خود محروم کنند. آیتالله آملیلاریجانی با تاکید بر اینکه کشورهای اسلامی نباید اجازه باز شدن چنین راههایی را بدهند، اظهار کرد: امروز جهان اسلام و همه وجدانهای بیدار در جهان، موظف به حمایت از حقوق مردم فلسطین هستند. دست و پای ظالم باید قطع شود و تلاش مسلمانان باید معطوف به این ماجرا باشد. رژیم صهیونیستی، نماد و عصاره همه ظلمها و جنایات سلطه جهانی و نمایانگر حقوق بشر آمریکایی در عصر حاضر است. رییس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به جنگ اقتصادی و روانی دشمن علیه ایران، تصریح کرد: مدتی است که هیات حاکمه آمریکا با توهمات ناشی از مشاورههای غلط عوامل ضد انقلاب گمان میکند که وضعیت اقتصادی کشورمان را بر هم زده است. البته فشارهای دشمن بیتاثیر نیست اما در پیش آمدن برخی شرایط، مطمئنا سوءمدیریتها اثرگذار بوده است. کشور ما دارای امکانات و استعدادهای فراوان از نظر ثروتهای خدادادی و منابع انسانی است و فقط لازم است با تدبیر صحیح از این امکانات استفاده شود. وی با بیان اینکه نگاه به درون، منافاتی با توسعه روابط با کشورهای دیگر ندارد، افزود: باید به گونهای عمل کنیم که اگر زمانی دشمن خیال کرد با قطع برخی روابط میتواند تاثیری بر اقتصاد کشور بگذارد، این تاثیر به کمترین میزان ممکن برسد.رییس قوه قضاییه با بیان اینکه خنثی کردن اثر فشارها و تحمیلها با یک برنامهریزی منطقی امکانپذیر است و میتوان با انسجام از سد مشکلات عبور کرد، یادآور شد: امروز در پی تهدیدات دشمن، مشاهده میکنیم که همه سلایق در کشور تحت پرچم نظارتها و ارشادهای مقام معظم رهبری حرکت میکنند و مردم ما در طول ۴۰ سال اخیر نشان دادهاند که مقاطعی بسیار سختتر را با تدبیر مسوولان و اتحاد خود، پشتسر گذاشتهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد