4 - 07 - 2018
خبر
بازار نهادههای دامی شفاف میشود؟
ایرنا- انتشار فهرست دریافتکنندگان ارز دولتی تا حد زیادی میتواند جلوی گرانیهای اخیر را بگیرد. در همین رابطه، رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: طبق فهرست بانک مرکزی ۸۵ شرکت واردکننده ذرت، پنج شرکت واردکننده کنجاله سویا، ۶۱ شرکت واردکننده جو دامی هستند که با ارز دولتی اقدام به واردات نهادههای دامی میکنند.
مجید موافققدیری با بیان اینکه انتشار فهرست شرکتهای واردکننده با ارز دولتی خواست و پیشنهاد بخش خصوصی از دولت بوده است، اضافه کرد: ما نه تنها از این اقدام دولت استقبال میکنیم بلکه خواستار استمرار انتشار این فهرست به شکل برخط (آنلاین) توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی هستیم.
موافققدیری اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون در مجموع حدود ۶۸۶ میلیون یورو ارز دولتی برای واردات نهادههای دام و طیور به این شرکتها تخصیص یافته است.
رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران نیاز صنعت دام و طیور کشور به نهادههای دامی را سالانه ۹ میلیون تن عنوان کرد و گفت: اکنون به دلیل محدودیت منابع آبی و خشکسالیهای پی در پی حدود ۸۰ درصد نهادههای دامی کشور از محل واردات و نزدیک ۲۰ درصد از تولیدات داخلی تامین میشود.
وی با یادآوری اینکه در سه ماهه اول امسال بیش از ۷۰ درصد نیاز نهادههای دامی کشور از محل واردات تامین شد، اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون شش میلیون و ۴۰۰ هزارتن ذرت دامی، یک میلیون و ۷۰ هزارتن دانه سویا، یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن کنجاله سویا و ۸۹۰ هزارتن جو دامی ثبت سفارش شده است.
نرخ ارز تعیینکننده قیمت زعفران
باشگاه خبرنگاران- در حال حاضر حداقل نرخ هر کیلو زعفران ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار و حداکثر ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است.
در همین رابطه، نایب رییس شورای ملی زعفران از رکود حاکم بر بازار طلای سرخ خبر داد و گفت: با توجه به اینکه صادرکنندگان با نرخ روز دلار باید اقدام به خرید زعفران کنند و سپس با دلار ۴ هزار و ۲۰۰ تومان ارز را به سیستم بانکی بازگردانند؛ بنابراین هیچ صادرکنندهای با کارت خود صادرات انجام نمیدهد.
به گفته میری، تحولات اخیر نرخ ارز و سیاست ارزی جدید دولت منجر به رواج مصرف کارتهای یکبار مصرف شده است.
این مقام مسوول با بیان اینکه امکان پیشبینی بازار زعفران وجود ندارد، افزود: با توجه به شرایط کنونی نوسان نرخ ارز، رکود بر بازار زعفران حاکم است.
نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه آمار دقیقی از صادرات وجود ندارد، تصریح کرد: تا زمان اعلام رسمی آمار گمرک به سبب سیاست جدید ارزی دولت، نمیتوان اظهارنظری راجع به افزایش یا کاهش صادرات داشت.
مقابله جدی با قاچاق طلا و دلار
تسنیم- دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران از استقرار«Xray»های قدرتمند در فرودگاه امام خمینی (ره) برای مقابله با قاچاق طلا و دلار خبر داد.
علیاکبر پوراحمدنژاد، اظهار کرد: به دنبال هیجانی شدن بازار ارز، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با همکاری دستگاههای انتظامی و امنیتی، سعی کرد از انجام معاملات خارج از صرافیها جلوگیری کرده و با اقدامات کنترلی اجازه فعالیت به دلالان و قاچاقچیان را ندهد.وی افزود: این دستگاهها قدرت بالایی در تشخیص هرگونه فلز با هر آلیاژ را دارند و به دنبال استفاده از این دستگاهها و تجهیزات جدید، هرگونه جاسازی طلا و ارز را حتی در بدن افراد نشان میدهد که با بهرهبرداری از این تجهیزات، آمار کشفیات ارز و طلای قاچاق به شدت افزایش یافت.
به گفته دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، مقادیر قابل توجهی طلای دست دوم قاچاق و حتی طلای آب شده که به اشکال مختلف از جمله سگک کمربند درآمده بود، کشف و ضبط شده است.
پوراحمدنژاد با اشاره به حضور نیروهای پلیس در نقاط مختلف شهر گفت: از ابتدای امسال ۱۲۱ نفر از لیدرهای اخلالگر در بازار ارز دستگیر شده و تحویل مقامات مسوول شدهاند و حضور عوامل انتظامی در نقاط مختلف این بازار ادامه دارد.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد:
حذف واسطهها از بازار
تسنیم- تنظیم بازار کالاهای اساسی به یکی از پرچالشترین سیاستهای اقتصادی کشور تبدیل شده است. افزایش قیمت کالاها از تولید تا توریع در حالی است که تولیدکنندگان معتقدند سود اصلی به واسطهها و دلالان کشاورزی میرسد.
این در حالی است که به گفته بسیاری از کارشناسان با تغییر برخی سیاستها میتوان بازار را با تنش کمتری کنترل کرد.در همین رابطه، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به نقش فروشگاههای زنجیرهای در حذف واسطهها و کوتاه کردن زنجیره تولید تا توزیع گفت: در جریان توسعه کشاورزی و عبور از کشاورزی سنتی به صنعتی با توجه به اینکه سهم فعالیت واسطهها از برداشت محصول تا رسیدن به دست مصرفکننده کمتر میشود، ضرورت دارد فروشگاههای زنجیرهای که منجر به حذف واسطهها میشوند نیز شکل بگیرند.احمدعلی کیخا افزود: مهمترین عملکرد فروشگاهها جدا از کارکرد اقتصادی، ایجاد اشتغال پویا، پرداخت مالیات بر ارزشافزوده وکاهش قیمت تمامشده محصولات است. با توجه به اینکه عدالت و رفاه اجتماعی از مهمترین دغدغههای دولت به شمار میرود، معتقدم با حفظ ملاحظاتی که در مورد مشکلات بنگاهها و مغازههای کوچک داریم، گسترش فروشگاهها میتواند به بهبود وضعیت کمک کند.رییس کمیسیون کشاورزی مجلس ضرورت توسعه را اتصال بین تولیدکننده و عرضهکننده بهصورت مستقیم دانست و گفت: با این نگاه بیش از هر گروه دیگری کشاورزان و تولیدکنندگان منتفع خواهند شد، ضمن اینکه تولیدات با حفظ سلیقه مصرفکننده و در راستای نیازهای بازار و به صورت هدایتشده عرضه خواهد شد، این امر مهمی است که در حال حاضر در جریان تولیدات کشاورزی وجود ندارد.این نماینده مجلس با بیان اینکه ارائه کالا با قیمت پایینتر به رفاه اجتماعی کمک میکند، تصریح کرد: ما در ابتدای راه هستیم و باید به جایی برسیم که رقابت بین فروشگاههای زنجیرهای و بر اساس استانداردهای جهانی شکل گیرد که در این صورت هم تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان منتفع خواهند شد.رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر اینکه دولت در هر تصمیمی باید با فعالان آن عرصه هم فکری و تصمیمی بر پایه خرد جمعی اتخاذ کند، گفت: تصمیماتی که بدون مشورت و غیرکارشناسی باشد، نتیجهای جز عقبماندگی برای اقتصاد کشور ندارد. تصمیمات باید عقلانی، منطقی و بر اساس واقعیتها و در راستای رشد و شکوفایی اقتصاد کشور باشد.این نماینده مجلس تاکید کرد: راهاندازی فروشگاههای زنجیرهای به رونق تولید و درنتیجه حمایت از کشاورز کمک میکند و در این صورت کشاورز نیز با انگیزه ایجاد شده محصول باکیفیتتری تولید خواهد کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد